1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme LT+ 1.91 na 2.0 XBox 360 Slim - problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xfenixxx, Październik 11, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. xfenixxx

    xfenixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam problem z przejściem na LT 2.0, wcześniej konsola byłą przerabiana przez kogoś innego, jednak teraz chciałem spróbować sam, ale nie jestem w stanie tego zrobić.
    Konsola to XBox 360 Slim, dashboard: 2.0.13146.0, obecny iXtreame to jak się nie mylę 1.91 (pozwalający na odpalenie Dead Islnad i Deus Ex'a).

    po przeczytaniu tony poradników, pomyślałem że sam spróbuje, zwłaszcza że posiadam klucz napędu (napęd to Lite-On DG-16D4S 0272).
    Napęd zasilam z konsoli (nie posiadam specjalnej przejściówki), i nawet JF 1.89 go widzi:

    [​IMG]

    Jednak klucz nie jest zweryfikowany. Po wybraniu Slimkey otrzymuję informację: Slimkey failed!

    [​IMG]

    Wyczytałem gdzieś że po wgraniu LT, podobno już nie wyciągnę klucza. Więc postanowiłem spróbować flash'u bez weryfikacji, określiłem firmware jak na obrazku:

    [​IMG]

    Wybieram Lite-On Erase i dostaje taką informacje:

    [​IMG]

    Ignoruje w nadziei że jest to wina braku weryfikacji i zatwierdzam jeszcze dwukrotnie okna:

    [​IMG]
    [​IMG]

    po drugim jak najszybciej staram się odłączyć i włączyć kabel zasilania do napędu, jednak coś jest nie tak bo zawsze dostaję zły status:

    [​IMG]

    Log z całych zmagań:

    Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: jf.log

    Ma ktoś pomysł co mogę robić nie tak?
    Z góry wielgachne dzięki za wszelką pomoc
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Chyba ci się kolego tutoriale pomyliły.
    Masz slimke więc proces wgrywania fw wygląda inaczej..
    Zajrzyj w folderze od JF w tutorial.
     
  4. xfenixxx

    xfenixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, znalazłem w dokumentacji do JF ze powinienem wybrać Slim Unlock, jednak gdy tak robię dostaje okienko z informacją:
    Slim-Un-Lock command returned an Error, a następnie: Unlock failed ! :/
    Nie wiesz co może być nie tak?
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. xfenixxx

    xfenixxx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, sprawdziłem jak mam niby to zrobić, jednak po wciśnięciu SlimKey dostaję błąd: SlimKey failed

    [​IMG]

    doczytałem że po aktualizacji, którą wykonałem po wgraniu 1.91, mój napęd dostał soft z 0272 co skutkuje jego zablokowaniem. Moje pytanie: czy istnieje metoda bez kupna nowego napędu, żebym mógł wgrać LT+2.0?
     
  7. gumiskrosno

    gumiskrosno Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
  8. veronix

    veronix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  9. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    MTK Flash 32 -> zaznacz SLIM -> Intro -> jeżeli będzie potrzebny POWER RESET to wybierz OK -> wyjmij i wsadź zasilanie.
    Napęd powinien przejść w VENDOR MODE.
    Sprawdź jaki masz SPI STATUS jeżeli jest 0x00 to masz odblokowany napęd. Jeżeli będzie inaczej to odblokuj zgodnie z powyższym.
    Potem pozostaje jedynie wgranie iXtreme z właściwym kluczem i po sprawie.
    Powodzenia.
     
  10. riddle13

    riddle13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam podobny problem z tym, że status spi 0x0c, był wiercony. Czu też mam użyć metodę ze spirytusem? Słyszałem, że tą używa się do zablokowanych hardwarowo a moja jest przez lizard.
     
  11. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    wejdz w intro, potem wcisnij CTRL+SHIFT+ F11, potem nacisnij outro. Po ponownym wejsciu w intro powinno byc ok
     
  12. riddle13

    riddle13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, zrobilem teraz zmienilo sie na 0x8c, i co dalej?
     
  13. mietafix

    mietafix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2008
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    teraz spróbuj odblokować wacikiem
     
  14. Rayman_32

    Rayman_32 Banned

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  15. gumiskrosno

    gumiskrosno Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Miałem podobnie zrób weryfikacje napędu i będzie ok musisz mieć kabel SATA/USB podpinasz kabel otwierasz i zamykasz napęd potem dopiero INTRO i nie musisz nawet odpinać zasilania a wejdzie w VENDOR MODE potem już zgodnie z poradnikiem który podałem.
     
  16. riddle13

    riddle13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale mogę to zrobić za pomocą 360usbpro ?, ponieważ takowy posiadam. Przez sata nie mogę wprowadzić w vendor pokazuje d1. Natomiast przez 360 vendor idzie. Z tego co czytałem to wacik używa się do unlockspi.exe, a ten potrzebuje vendor z sata.
    Zrobiłem tak: wprowadziłem w vendor przez 360 następnie przełączyłem na Sata do płyty włączyłem unlockspi, a ten pokazuje status 51. Więc lipa.

    W jf zadziała ten wacik? Jeśli tak, proszę krok po kroku.

    P.S. Do serwisu nie wyślę narazie, za długą drogę przebyłem, aby się teraz poddać.

    Poszło: zablokowałem w jf do statusu 0x8c, a następnie naped w vendor, klik na okienko z 0x8c, przyłożenie wacika ze spirytusem i jest status 0x00.

    Dzięki za pomoc.
     
  17. williams18

    williams18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam takie pytanie. Analogiczna sytuacja co do kolegi jeżeli chodzi o zgranie key`a nie moge go po prostu odczytać. Z tym że ja zainstalowałem sobie sma przy pomocy kabla sata do kompa flasha 2.0 i wszystko pieknie chodziło tylko coś mnie skusiło żeby aktualizacje najnowsza wgrać. Zrobiłem to z USB i wyskoczył błąd aktualizacji z kodem xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-c000-0001 (końcówka najważniejsza). Przeczytałem że trzeba wgrać oryginalnego flasha przy tym błędzie ale właśnie key`a nie moge zczytać. Pomóżcie jak mam to zrobić?

    p.s.
    konsola 9504 z przeróbką na 0272.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum