1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme LT 3.0 - CO i JAK?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez TeX, Październik 13, 2012.

  1. TeX

    TeX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, bardzo dawno mnie nie było an tym forum pewnie z rok czasu. Postanowiłem napisać ten temat ponieważ mój xbox od roku czasu leży i się kurzy i dlatego chciałbym go przywrócić do życia z waszą pomocą :). Więc tak.

    Mam xboxa na pierwszej przeróbce iXtreme LT (Nie pamiętam dokładnie czy to LT - czy +) oraz na starym Dashboardzie (tym takim zaokrąglonym , nie kanciastym i w hd:x) .

    Chciałbym uzyskać od was odpowiedź na jedno proste pytanie: Co powinienem zrobić by odpalać najnowsze gry bez żadnych problemów oraz by móc odpalać również stare gry które mam? (Jaką przeróbkę wgrać? Czy są jakieś komplikacje bo cos czytalem o jakims rgh, jtag, ihas itp.?)

    Informacje dodatkowe: Mam na płytce zapisany klucz wyciągnięty z napędu,moja konsola to xbox360 arcade jasper, ixtreme LT (pierwsza wersja)

    Proszę o wyrozumiałość administratorów forum jeśli popełniłem jakiś błąd przy zakładaniu tematu oraz proszę o szybką pomoc ze strony forumowiczów. Pomóżcie mi ocalić moją maszynkę do gier od odejścia do lamusa :c.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TeX

    TeX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobra już sam się dowiedziałem wszystkiego. Na xboxforum pewnie bym się nigdy nie doczekał odpowiedzi. Można zamknąć.
     
  4. vince155

    vince155 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema mam podobny problem, też moja konsola sie kurzy od ponad roku i chce ją przywrócić do życia
    Widze, że bardzo dużo sie zmienilo w kwestii przeróbek i zabezpieczeń
    Na jaką przeróbke sie zdecydowałeś? Co bys polecil?
     
  5. Futami

    Futami Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    3m
    iXtreme LT 3.0 - Najlepsza przeróbka moim zdaniem teraz. Można bez problemu updateować dasha i grać na live ;)
     
  6. vince155

    vince155 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak z nagrywaniem gier
    Ostatnia przeróbka jaką miałem to bodaj lt 1,6..
    Wystarczyła laptopowa nagrywarka do nagrania a teraz chyba nie wystarczy? Jak to z tym jest
    Interesuja mnie głównie sportowki fifa 13 nba 2k13..
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    No jeżeli interesują cie takie gry jak Fifa 2013, Forza 4, to potrzebujesz kombinacji LT+3.0 i nagrywarka Liteon iHAS124-B Jeżeli masz niski dashboard to może zastanów się nad RGH.
     
  8. vince155

    vince155 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety zaktualizowałem dashboard czego teraz żałuje bo zdecydowałbym sie na RGH..
    Kurde to troche sie teraz skomplikowało z tym nagrywaniem w porównaniu z tym co było ponad rok temu.
    Czy taką nagrywarke podłącze pod laptopa ? Bo stacjonarnego nie posiadam
     
  9. vince155

    vince155 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    poleci ktoś jakąś nagrywarke z allegro i adapter?
     
  10. 2fat4you

    2fat4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    futami najlepsza przerobka to rgh dual nand:D
     
  11. Futami

    Futami Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    3m
    Tylko, że na RGH nie pograsz na live. Gdybym nie grał na live to też bym już dawno RGH zrobił.
     
  12. Danix77

    Danix77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli jak się ma wgraną przeróbkę LT+3.0 to można grać w internecie i nie dostać bana ?? I o co chodzi z nagrywaniem pod LT 3.0? Musi być jakaś konkretna nagrywarka? Proszę o odpowiedź bo będę składał nowy komputer i mógłbym sobie wstawić odpowiednią nagrywarkę żeby wszystko działało. Bo właśnie dzisiaj nagrałem sobie PES'a 2013 i wyświetlił się komunikat o aktualizacji. Co mam w tej sytuacji zrobić?
     
  13. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: iXtreme LT 3.0 - CO i JAK?


    Do tego właśnie dual jest.
    Masz 2 banki pamięci.nand do xbl i 2 do Rgh.w zależności co chcesz robić to sobie zmienisz itp.

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  14. vince155

    vince155 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    najlepiej wszystkie aby sprawdzić czy z obrazem gry jest wszystko ok.
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    vince155 starych gierek nie trzeba, np. XGD2 bez AP2.5 aczkolwiek poświęcić te 5 minut żeby przerzucić iso przez ABGX i zrobić dodatkowo weryfikacje CRC,...można.
     
  17. neon111

    neon111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z moim x'em też nie robiłem nic od grubo ponad roku, mam któreś z pierwszych iextreme, a przy wypalaniu ostatnich gier używałem patcha który zmieniał coś z 3cim wave'm (nie można używać xbl, ale mi to nie przeszkadza :p). Ciekawy jestem, czy jak zaktualizuję napęd do najnowszego iextreme, tak samo jak samo oprogramowanie konsoli (a pamiętam, że chyba przy aktualizacji niezbędnej do crysisa2, przestały działać kopie bodajże któregoś call of duty i czegoś jeszcze) będę mógł grać w stare nazbierane tytuły (burnout revenge, crackdown :D)? Z tego co czytam, straaasznie się pokręciło, kiedyś było lepiej :))
     
  18. badys

    badys Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ja dopiero co zakupiłem konsolę Xbox 360 Elite Jasper motherboard z dashem coś ok 14k . Chciałem się zapytać czy samemu mając laptopa (nie mam stacjonarki) jestem w stanie dokonać Update'u napędu (Lt 3.0) oraz podłączyć nagrywarkę IHAS'a do Laptopa. Niestety jestem świeżakiem, mało czasu posiadam na przejrzenie góry materiałów i jestem zmuszony prosić o pomoc. Pozdrawiam :)
     
  19. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kup dobrą przejsciowke sata - usb. Lt zrobisz czy ihas będzie działał możliwe ale mało prądu po usb więc zasilanie będzie potrzebne zewnętrzne.

    Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum