1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme LT a 1.6 Liteon. Kilka pytań, klucz etc... ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Agraeln, Styczeń 29, 2010.

  1. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam :)
    Poczytałem trochę, przedarłem się poprzez masę stron i mam kilka pytań przed ostateczna przeróbką. Mam Liteona (data na konsoli: 2009-02-05, więc sądzę, że v1) przerobionego iXtreme 1.6 (nie 1.61! czy 1.6NS).

    1. Chcę przerobić go sobie na iXtreme LT i moje pytanie:
    Da radę zczytać klucz jakąś normalną metodą? Np. tą przez SATA?
    2. Jak wyżej napisałem, sadzę, że to v1. Wiem, że przerobienie go wymaga igieł albo specjalnego connectivity kita ( czy coś takiego), czytałem jednak kiedyś, że jak już jest po przeróbce to można normalnie go sflashować (tylko SATA)
    3. Jest jakiś najpewniejszy poradnik jak to zrobić?

    Pozdrawiam serdecznie, Kuba a.k.a Agraeln :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak masz iX 1.6 to klucz mozesz wyciagnac normalnie w windzie przez program Jungle Flasher 1.70 a tutka masz TU

    PS
    Jak wyciagniesz klucz to lepiej go sobie nagraj na CD bo jak wgrasz LT to aby wyciagnac klucz trzeba ciac sciezki
     
  4. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    No dobra.
    Czyli mogę zczytać klucz normalnie? Podłączam napęd pod SATA i zczytuje? Bez igieł itd?

    A jak się sprawa ma z przerabianiem? Bo kiedyś czytałem, że jak już przerobiony to nie musze kombinować z igłami itd...
    A jeżeli jednak będe musiał to jak to dokładnie zrobić? Bo ten poradnik co podałeś opisuje głównie ten connectivity kit i xecuter.
    Jak to złączyć?

    A no i uziemienie w jaki sposób?
    Sorki, ale pierwszy raz będe przerabiał Liteona, raz tylko Benq przerabiałem i to rok temu.


    @Edit:
    Ok, poczytałem i wiem już, że teraz wystarczy mi tylko SATA. Bez żadnych igieł etc.. :)
     
  5. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Podepnę się tu:
    Czy podczas upgrade'u z 1.6 na LT pod dosflashem 1.7 konsola ma być wyłączona, czy włączona? Kabel zasilający napęd podpięty, czy nie?

    Flash będzie robiony pod Windowsem XP SP2 i tu rodzą się kolejne pytania:
    Jaka wersja Jungleflashera jest najlepsza do upgrade'u? Skąd ściągnąć dosflash 1.7?
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    dosflash 1.7

    dosflash 1.7 download - Szukaj w Google

    konsola ma być włączona bo napęd DVD musi mieć zasilanie !

    to jest chyba jasne że kabel zasilający napęd ma być podpięty !

    flasha rób pod dosem ,a nie pod winXP !

    .
     
  7. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czy jest możliwe zrobienie bootowalnego pendrive'a bez stacji dyskietek? Mam ją, ale jest stara (5-6 lat) i po prostu nie da się jej podłączyć do mojego PC. Taśma pasuje, ale zasilanie nie. Mój zasilacz to Tagan 500w.
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    tutaj masz jak stworzyć pendrive , który uruchamia system MS-DOS (oczywiscie po zmianie w biosie (u mnie to boot sequence)

    Boot Z Pendrive - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

    jeżeli masz już sflashowany napęd to jedyne co robisz to:
    uruchamiasz kompa,
    uruchamiasz jungleflashera,
    odłączasz kabel sata (ten z xboxa) z konsoli, i podpinasz z komputera,
    wysuwasz tacke i odłączasz zasilanie do napędu,
    wsuwasz tacke do połowy i podłączasz zasilanie (uważaj abyś dobrze podłączył je bo możesz spalić napęd jeżeli odwrotnie zasilanie podłączysz)
    w jungleflasher wchodzisz do zakladki DVDKEY32 tam
    w I/O port ustawiasz port na którym wykrywa Ci DVDROM (u mnie był z tym mały problem ale ... wystarczyło tylko odłączyć kabel z SATA1 i podłączyć do SATA2 i śmigało ^^)
    wtedy klikasz Dummy from iXtreme
    zapisujesz gdzies te wszystkie pliki, nagrywasz sobie je na płytke (jeżeli robisz LT to wręcz TRZEBA!)
    a potem przerabiasz firmware i dosflash :D


    ah i najlepiej miej kabel z TV podpięty do konsoli, bo przypadkiem Ci się wyłączy konsola i problem będzie :D
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    przecież bootowalnego pendriva robisz pod windowsem
    po co ci stacja dyskietek do tego ?

    można napęd pod DOS-em flashować
    albo z pendriva albo z dyskietki jak ktoś
    nie ma opcji w BIOS-ie bootowania z pendriva

    .
     
  10. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czytałem gdzieś, że do zbootowania jest potrzebna stacja dyskietek.

    Kabel ma być wpięty tylko do konsoli, czy konsola ma być podłączona do tv?
     
  11. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Kabel ma być wpięty tylko do konsoli
     
  12. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zrobiłem bootowalnego pendrive'a, wrzuciłem na niego 3 pliki (dosflash.exe, dosflash.typ i l-o-erase.exe), zrestartowałem PC wcisnąłem "F12", w Boot Menu wybrałem "USB-HDD", po chwili pojawiło się menu wyboru systemu. Nie zdziwiło mnie to - mam zainstalowane dwa systemy (Windows 7 i XP). Jednak nigdzie nie widzę opcji MS-DOS do wybrania. Pendrive jest dobrze zbootowany.
     
  13. Agraeln

    Agraeln Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Skad wziales dosflasha w wersji 1.7?
     
  14. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  15. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    a poza opcją usb-hdd masz inne opcje np nazwa twojego pena lub usb-key ??
     
  16. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam:
    USB-FDD
    USB-ZIP
    USB-CD-ROM
    USB-HDD
     
  17. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Opcję dobrą wybierasz tzn usb-hdd
    Spróbuj zrobić w ten sposób :

    włącz w biosie USB Legacy Support.
    wyłącz USB 2.0 Support.
    poszukaj na swojej płycie lub w instrukcji PS2_USB_PWR1 i przestaw zworkę co zwiększy moc usb
    Po za tym jakby to nie pomogło wykonaj boot na pendrivie o pojemności nie większej niż 512 mb
    __________________
     
  18. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zmieniałem "USB Legacy Support" i "USB 2.0 Support" (u mnie się to trochę inaczej nazywa) i nic. Płyta główna to Gigabyte EP43-DS3L, pendrive Transcend 2GB.

    Edyta:
    Widocznie prace w DOSie nie są mi pisane... ;/

    Edyta nr 2:
    Nie mogę podłączyć stacji dyskietek ponieważ mój zasilacz nie ma odpowiedniej końcówki - FDD nie jest na sata.
     
  19. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    no dobrze ale fdd nie jest nam potrzebne a próbowałeś na pendrivie o pojemności nie większej niż 512 mb ?? poza tym jak możesz to odezwij się do mnie na gg ;)
     
  20. horek1986

    horek1986 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 28, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja się dopisuje do kolegi z zapytaniem,skąd wziąć lt2.0
     
Wczytywanie...

Poleć forum