1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme LT - po wgraniu nie napęd staje się niedumpowalny

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez afroninja, Styczeń 20, 2010.

  1. afroninja

    afroninja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam nadzieję, że macie zapisane swoje dummy.bin, bo będzie trzeba korzystać z jakiegoś dodatkowego sprzętu (MRA czy cuś). Jeżeli nie zgraliście sobie dummy.bin, nie będziecie mogli update'nąć sobie firmware. Już widzę kwitnący handel na Allegro w przypadku updateów - fuj. Po sflaszowaniu napędu i wgraniu LT nic z niego nie wyciągniecie, będzie tylko opcja kasowania firmware. CK3 też się do niczego nie przyda. Uważałbym też na aukcje Allegro z konsolami z wgranym LT (pewnie niedługo się pojawią), jeśli nie będą dodawali dummy.bin od takiej konsoli to ewentualny nabywca skazuje się na niezłe kombinowanie, albo przeróbkę u "fachowców" za którą słono zapłaci. Złamanie LT przez M$ to pewnie kwestia czasu...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Skąd to wytrzasnąłeś?
     
  4. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    i teraz mam lekkiego cykora przed wgraniem lt ze względu na tego newsa ;(
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Niech jeszcze poda źródło bo ja jakoś nigdzie tego nie mogę znaleźć
     
  6. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    źródło niby to

    360Mods Twitter - From TeamJungle - LT has arrived

    na samym dole to na czerwono.
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No nie wiem nie chce mi się drugi raz xboxa rozkręcać żeby sprawdzić czy to prawda ale w paczce z ixtreme nic o tym nie pisze więc wątpię żeby to była prawda.
     
  8. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    poczekajmy na jakieś pewniejsze info o tym.
     
  9. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Mi się wydaje , że to info dotyczy tylko nowych napędów LiteOn. napisane jest że dotychczasowe metody wyciągania klucza z tych napędów nie będą działać - mowa o hackach , na których c4e chciał robić interesy. pewnie wymyślił nowy hack i zrobi tak , że metody opisane w necie nie będą działać. Zadziała tylko jego metoda , za którą będzie brał kasę.

    Edit: Sorki , napisane jest series 7 i 8 , a nie 8 i 9 , czyli każdy LiteOn robi sie nieprzerabialny.
     
  10. afroninja

    afroninja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Info raczej pewne bo pochodzi z 360mods.net - portalu związanego z xbins.

    Nieprzerabialny to nie, ale jak ktoś nie ma dummy.bin ze swoim kluczem to już go nie wyciągnie bez kombinowania z tym MRA, a to jakaś hardkorowa opcja. Radzę poczekać kilka dni, zanim sflaszujecie swoje trzystasześćdziesiątki, bo takich "kwiatków" może być więcej. Pewnie wzięło się to z tego, że LT miał być jak najbardziej podobny do oficjalnego firmware LiteOn'a.
     
  11. kasiatuiteraz

    kasiatuiteraz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Co w tym widzicie dziwnego?

    C64 starał się zachować wszystkie aspekty oryginalnego fw, stąd ta nazwa: lite touch. Wiąże się to, z wywaleniem wszelakich checkerów (na split video, modowalne obrazy itp.) i udogodnień typu wyciąganie danych po sata (co nie jest zawarte standardowo w oryginalnym fw.)

    Cały zbędny kod *********ł, więc to, że dumpowanie fw (jeżeli zgubisz backup )odbywa się via cięcie ścieżek/rezystor/przełączniki lub ew. xecuter lt nie powinno nikogo dziwić.

    http://www.team-xecuter.com/forums/showthread.php?t=52557

    http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=698256

    ^ w ten sposób wyciąga się cały fw ze wszystkich litków (od 7x po 8x , 8xv2 i 9x)
     
  12. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Bardzo fajnie kolega wszystko opisał :D

    No i z linków podanych wyżej , widzę , że c4e spełnił swoje "marzenie" :D Stworzył urządzenie , które trzeba kupić , aby spokojnie przerobić napęd od X'a.
     
  13. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    czyli wynika z tego,że jak mam ix 1.6.1 i chciałbym wgrać lt to ten plik dummy.bin co mi się czyta zapisać a najlepiej nagrać sobie go na płytkę bo jak wgram ix LT to do v1 to nie będzie się dało igłą nic zrobić?ino od razu będzie trza było swój plik załadować ten zapisany dummy.bin? czy będzie można z napędu zczytac klucz jak się będzie miało ix lt(liteon v1) ? proszę o odpowiedz.
     
  14. afroninja

    afroninja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To jest raczej opcja dla nieostrożnych, którzy nie zgrali klucza, ale pewnie sprzęt ten jest głównie ukierunkowany w ludzi przerabiających konsole na aukcjach internetowych jak eBay czy Allegro.

    Wrzucasz do Jungle Flashera swój stary dummy.bin i IXtreme LT i flaszujesz.
     
  15. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    wiem ale np jak bym sflesfował konsolę z 1.6.1 na ixtreme LT a potem bym chciał np z ixtreme LT na 1.6.1 non stealth a nie miałbym zapisanego nigdzie na penie ani na płycie pliku dummy.bin z moim kluczem napędu to czy wtedy bym mugł wyciągnąć klucz poprzez igłę z liteona v1 na którym byłoby wgrane ix lt?
     
  16. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    zadajesz głupie pytania no chyba piszą że się nie da więc co dalej pytasz w kółko o jedno i to samo
     
  17. malyromek

    malyromek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Witam. możesz mnie uświadomić. Posiadam Key.bin,Inquiry.bin,Identify.bin, Dummy.bin z pierwszego litka 748 którego przez brak uziemienia z kompem upaliłem, napęd został wymieniony na identyczny model litka 748. Pytanie brzmi czy musze ponownie zczytać dane igła i zapisać te 4 pliki czy wystarczy mi dummy.bin z 1 litka.

    czy dobrze myśle odpalić jungle flashera

    Open source firmware--> dummy.bin
    .... auto-load liteon ixtryme yes
    "
    Spoofing Target
    DVD Key copied to target
    Inquiry string copied to Target
    Identify string copied to Target
    Serial data copied from Source to Target
    No Calibration data in source"

    save too file Lite_CFW.bin

    a potem dosflash erase, dosflash
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jesli sflas***esz LT i chcesz wyciagnac keya to musisz wtedy ciac sciezki. Proste.
     
  19. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    ale jesli posiada się swój plik ze wcześniejszego flasha(dummy.bin) to ino ładujesz w jungle i dajesz firmware jakieś tam i przechodzisz z lt na innego tak?
     
  20. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Ale dziwne , bo przecież wcześniej nie było trzeba nic takiego robić. Wystarczyła igła. C4e zablokował chyba możliwość używania tego sposobu do wyciągnięcia klucza. I tutaj mam obawy , bo przecież OFW w liteon 7v1 nie miał takiej opcji. Skoro takiej opcji nie było , a teraz się pojawiła , to tutaj widzimy pierwszą różnicę między OFW i LT , która może zadecydowac o kwestii wykrywalności tego Custom FW
     
  21. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Pytałeś się mnie o to przed chwilą na gg to jeszcze raz pytasz na forum i tylko zaśmiecasz zbędnymi postami
     
Wczytywanie...

Poleć forum