1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme - pytanie do doswiadczonych

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez silsar, Maj 28, 2010.

  1. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !
    Chcialbym sie was zapytac czy jest mozliwe "zle zamontowanie" ixtrema.
    Chodzi mi o to czy zle zainstalowany ixtreme :
    -Wogole odpali (czyli bedzie chodzil ,lecz nie dobrze ,czyli nie czytal wszystkich gier) czy
    -Nie odpali wogole (odpali jedynie jesli bedzie dobrze wgrany).
    Pytam poniewaz po zamontowaniu nie chcial bym , abym po miesiacu dopiero sie dowiedzial ze jedna gra dziala lub nie i zastanawial sie czy jednak byl blad w instalacji czy to moja wina.Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.Za kazda pomoc dziekuje !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zdarza się że coś się źle szczyta z napędu i lipa raz czyta raz nie.Ale teraz są takie szpece że lipy ci nie zrobią jak wybierzesz LT to lapiej mieć klucz lub firmware bo później będzie trudno z wymianą napędu
     
  4. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jeżeli dobrze zrobiony flash napędu to będzie czytać wszystko, a jeżeli coś lub ktoś spartoli robote to nie będzie można grać w ogóle. Jedynie filmy i muza będzie działać.
    Co do zagadnienia: raz działa, a raz nie działa to już wina samego napędu w konsoli lub płyty z grą. Ixtreme nie ma tutaj nic do rzeczy. Pod warunkiem że wgrasz LT lub 1.61NS bo starsze ixtremy nie czytają nowych zabezpieczeń gier ( np. na ixtreme 1.51 nie odpalisz gry z wave 5 czy 6)
     
  5. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    BARDZO dziekuje za odpowiedzi , chcialbym sie tez zapytac czy poprzez "ciecie sciezek" w liteonie v3 mozna spowodowac problem z odczytem plyt , czy te sciezki sa zupelnie od czegos innego?
     
  6. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Jak je źle połączysz z powrotem to niestety **** blada. Nawet flasha nie zrobisz jak się nie mylę. Pociąć musisz żeby odczytać oryginalny FW.
     
  7. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prawde mowiac to nie ja bede to robil , dam to do jakiegos fachowca , jednak chce zeby bylo to estetyczne i dobrze zrobione a nie jakos "odwalone"

    Jeszcze takie male pytanie.Czy w serwisach jest robione tak jak tutaj:
    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/[tutorial]-flash-lite-0n-v3-[83850cv2-93450c]-47607.html

    jak widac w poradniku jest tam dolutowany czerwony kabel.Czy on zostaje na stale czy po przerobce zostaje to wszystko odlutowane a te sciezki polaczone?

    Tak wogole to balem sie wlasnie o tego liteona v3 ze fachowiec moze popelnic blad w cieciu tych sciezek i pozniej bede miec problemy z odczytywaniem plyt, jesli jednak tak jak mowisz ciecie sciezek nie ma wogole wplywu na dzialanie lasera to jestem spokojny :)

    @edit
    Jesli ten temat zobaczy uzytkownik Dexter to bardzo prosze o potwierdzenie w kwesti tych sciezek czy na 100% nie maja wplywu na czytanie plyt :D
     
  8. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ciecie sciezek nie ma wplywu na dzialanie lasera. Niestety w najnowszych napedach jest to konieczne. Jezeli robi to fachowiec, to ma doswiadczenie w tym co robi, bo aktualnie tylko takie konsole sa w sklepach. Poza tym nie jest to operacja na otwartym sercu, hehe.
     
  9. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Serdecznie dziekuje za odpowiedzi.
    Chcialbym jeszcze zadac pytanie tym co zajmuja sie przerabianiem.
    1.Czy po przerobieniu v3 zostaje dolutowany jakis kabelek NA STALE czy cos w tym stylu ?Czy jest on lutowany tylko do przerobienia a pozniej odczepiany?
    2.Czy sciezki sa przecinane i potem na nowo "laczone" ze soba?
     
  10. Aviox

    Aviox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    184
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    1. Raczej tylko do przeróbki. Napęd po przerobce wraca do pierwotnej postaci :) (niech ktos potwierdzi, bo w tutku nie widzialem kroku odlutowywania kabelka).
    2. Dokladnie tak jak mowisz. Przecinane i potem łączone cyną po zczytaniu klucza napędu.
     
  11. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Potwierdzam :)
    Wszystkie kabelki są odłączane, a napęd wraca do stanu pierwotnego tzn. wszystko jest łączone z powrotem tak jak było wcześniej i nic nie zostaje w środku oprócz śladów lutowania :shisha
     
Wczytywanie...

Poleć forum