1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ixtreme samodzielny flash

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wicek1987, Marzec 4, 2010.

  1. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pisze tutaj bo w innym watku brak odpowiedzi, a zalezy mi na tym.
    Chce wgrac na wlasna reke najnowszy firmware do LiteOn'a (konsola z roku 2008 - Falcon). Posiadam wgrany firmware 1.6 i uzywam active.iso do gier z wave wyzszymi od 3. Mam bana, lecz odbanowana konsole - moge uzywac HDD (dokonoalem tego sam - do teraz nie wiem jakim cudem )

    Mam pytania do was drodzy forumowicze:
    1. Jaki najlepiej wgrac firmware? LT? czy 1.61 na zbanowana konsole w zupelnosci starczy do grania offline bez active.iso? Czy lepiej LT (jak juz wgrywam chcialbym najnowszy :p)?
    2. Posiadam konwerter RS232 > USB, chcialem to zrobic na laptopie, mam wyjscie power over sata z przejsciowka na normalne zasilanie i transfer SATA. Czy to wystarczy?
    3. Czy koniecznie musze posiadac system 32 bitowy? chodzi mi tu o sterowniki portio32.... Mam system 64 bitowy, lecz moge wgrac sobie xpeka na druga partycje na czas wgrywania firmware...
    4. Connectivity Kit chcialbym wykonac sam > mam duuuuzo czasu - koniec sesji :p W sumie to nie pytanie ale co tam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    1. to juz od ciebie zalezy co bedziesz chcial wgrac:)
    2. nie wiem nie testowalem... ale na napedzie LiteOn DG-16D2S-09C 83850C v2 wystarczy sam kabel sata i zasilanie z konsoli. podpiac kabel sata w miejsce dysku twardego i z bootowanego pena odpalic na kompie dosflaha
    3. jesli chcesz to robic przez JF to musi byc 32 bitowy
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    JF dziala na 64bitach. Jak masz juz flash to klucz odczytasz po samym sata poleceniem dummy from ixtreme.
     
  5. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    skoro twierdzisz ze dziala to poprosze o linka do sterownikow na 64 bit:)
     
  6. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja też mam pytanie(a) w sprawie samodzielnego flashowania napędu. Mam napęd Samsung w Xboxie (nie wiem dokładnie jaki model), też wystarczy, że podłączę go do kompa poprzez SATA i zasilanie SATA żeby go sflashować ? Czy będzie trzeba więcej "kombinować" przy tym ?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    masz z JF 1.70 ;) Teraz sam instaluje stery przy uruchamianiu ;)
     
  8. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odpowiedzi. Lecz rodza mi sie nastepne pytania...

    1. Odblokowalem instalacje gier HDD i czy czasem przy wlaczaniu konsoli bez napedu (przy instalacji ixtreme - zasilanie napedu) plik secdata utworzy sie na nowo z banem?

    2. Poprawcie jesli sie myle:
    Mam flash 1.6 chce wgrac LT. Czy potrzebuje do tego RS232? drive key zczytam przez samo SATA?

    3. Mam system 64 bitowy wiec JF nie chce mi zainstalowac portio64.sys bo nie jest podpisany sterownik cyfrowo. Czy wogole potrzebuje ten sterownik skoro mam juz flash? Firmware wgrywam przez SATA a nie RS232? Czy RS232 jest tylko do odczytu drive key przy nie sflashowanych napedach?
     
  9. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Sterowniki portIO 64 jak i 32 przy JF są uruchamiane 'w locie' nie musisz nic instalować. Uruchamiasz poprostu JF. Jeżeli masz iXtreme 1.6 wystarczy sam kabel sata. Używasz opcji 'dummy from ixtreme' i zczytujesz klucz :)

    oczywiście JF 1.7

    a co do tego jakie iXtreme wybrać to ja bym na Twoim miejscu wgrał 1.61 NS, ponieważ i tak masz bana i na tym firmware będziesz mieć spokój raz na zawsze
     
  10. krzysiek1189

    krzysiek1189 Banned

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ile kosztuje flasha najnowszego napędu
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    no Flashka 0,5l Wyborowej w granicach 22zł.
     
  12. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    a warn 0zł

    od 20zł do 80zł
     
  13. Wicek1987

    Wicek1987 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Can't install portio64.sys driver! Be sure to 'Run as Administrator'

    a potem w Jungle pisze ze nie mam zaladowanych sterow io.

    Oczywiscie uruchamiam jako administrator i nadal ten sam komunikat...

    Tylko pytanie czy potrzebuje te stery bo wydaje mi sie ze one sa od interfejsu com rs232..... raczej napewno :p Tylko chce to potwierdzic? bo nie potrzebuje interfejsu com to reflasha... ??????
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    io jest od sata.
     
Wczytywanie...

Poleć forum