1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ixtreme.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Tieu, Styczeń 9, 2010.

  1. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Na wstępie chciałbym przywitać się ze wszystkimi!

    Więc witam.


    Teraz do sedna. Po długich namysłach ps3 vs x360. Doszedłem do wniosku, że bardziej opłacalne będzie kupno x360. Od razu go przerobię.

    Więc oto moje pytania :). ( Konsolę kupię w Lutym w Niemczech )

    1. Jakim ixtreme przerobić? [iXtreme 1.6 NS odpada, ze względu na bugi. (Jeśli ktoś nie ma niech pisze w jakich grach)].
    2. Jeśli przerobię iX 1.6, to gry będę musiał patchować z wave 4 na wave 3. Wtedy muszę się bawić Activate.iso? Nie lubię zmieniać płyt ze względu na to, że dużo się tym bawiłem. ( Swap Magic na ps2 ).
    3. Co będę musiał "robić" żeby grać na 1.6? Tzn. Stealth files itp? Jestem w tym całkowicie zielony :<.
    4. Płyty verbatima kupować?
    5. Jak to jest z nagrywarkami Lite-Ona. Słyszałem, że gry nagrane taką nagrywarką nie działają. Jednak słyszałem też, że jest jakiś patch, który pozwala na "normalne" nagranie.



    To chyba by było na tyle :).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Ja mam 1.6 i nie narzekam. Kolega też go ma i śmiga cały czas po Live.
    2. Jeśli będziesz patchował gry z wave 4/5 na 3, to jesteś teoretycznie możliwy do zbanowania. Używanie activate.iso nie jest męczące - u mnie wystarczy włożyć raz płytę na każde włączenie konsoli. Zawsze jest możliwość wgrania iXtreme 1.61
    3. Musisz sprawdzać obrazy programem abgx360. Więcej w dziale "ISO"
    4. Tak, są najbardziej odporne na rysy i gra nagrana na takiej płycie może wytrzymać długi okres czasu.
    5. Nie wypowiem się, ponieważ nie mam tego napędu.
     
  4. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Zapomniałem dodać. Nie będę konsoli do internetu podłączać :).
     
  5. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Możesz sobie wgrać iXtreme 1.61 - nie musisz bawić się w activate.iso. ;)
     
  6. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Nie musisz koniecznie na Verbatimy nagrywać. Ja nagrywam wszystko na płytach Emtec które są dużo tańsze niż Verbatimy bo kosztują 3 zł i wszystkie gry działają i nie ma problemów z odczytem płyty nawet po długim użytkowaniu.
     
  7. Yetan

    Yetan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Verbatimy to przede wszystkim jakość. Laser w x360 wytrzyma dłużej.
     
  8. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Ale na iX 1.61 nie działają patchowane gry.


    hmm. Jaki iX wgrać, żeby grało się bez activate.iso?

    Na kompie mogę się bawić we wszelkiego rodzaju "patchowania".
     
  9. bary92

    bary92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraśnik
    Ja mam ix 1.6 ns.. nie mam zadnych bugow ani nic w tym stylu.. gry najczesniej nagrywam na verbatimach ale czasem tez na mintach za 2 zl i nagrywam na dysk konsoli.. wszystko dziala bardzo ladnie ;]

    jak dla mnie ix 1.6ns jest najlepszy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum