1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

J Runner i JR programmer - nie mogę odczytać NAND

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MrDarkenRahl, Lipiec 15, 2014.

  1. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Tak jak w temacie - nie mogę odczytać NANDu. Kabelki przylutowane dobrze, sprawdzałem kilka razy, nie ma zimnych lutów. Przy próbie odczytania dostaję taki błąd:
    Zasilacz podpięty, kable sprawdzane. Kiedy próbowałem odczytać programem NANDPRO kończy się błędem:
    Próbowałem podpinać inny kabel usb, ale to nic nie daje, system normalnie wykrywa urządzenie XECUTER JR-PROGRAMMER. Ma ktoś pomysł, jak to ruszyć?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Daj fotki, będzie łatwiej :)
     
  4. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Mozesz hex w programatorze ??
    Net framework??

    Moze kable sie dotykaja ?? Masa ??

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  6. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pisałem - programator jest rozpoznany przez Windowsa, więc raczej tak. Net framework jest. Kable sprawdzałem pod lupą, tutaj wszystko gra. Co z masą?
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No zlap mase np z gniazda AV....
    Lupą?? Miernikiem nie lupą...

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  8. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miernikiem też sprawdzałem. Sprawdziłem według tego poradnika jeszcze:
    Troubleshooting NAND-x connection problems
    1. 0,2V
    2. 3,3V
    3. 0,2V
    4. 41R
    5. to jest dziwne - brakuje mi skali o_O
    6. 5,7k

    Wgrałem nowy hex do programatora i dostaje błąd
    A zasilanie ma. Próbowałem teraz go włączyć (odpięty JR Programmer, został CoolRunner) i konsola nie chce się włączyć... Wcześniej była sprawna. Jest podpięty zasilacz i odbiornik RF. Brak podpiętego napędu ma znaczenie?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    No to gdzieś masz spięcie. Odlutuj wszystko i sprawdź punkty.
     
  10. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po odlutowaniu pomarańczowego kabla z płyty Xboxa ładnie się bootuje. Co w takim razie jest nie tak? Źle zaprogramowany? Uwalony CoolRunner? Podczas bootowania zaczęła się na nim świecić zielona dioda, reszta przewodów oprócz pomarańczowego była przylutowana. Pomarańczowy był wcześniej przylutowany do R4B24, po dobrej strone. Jakieś pomysły?
     
  11. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kwarc odłączyłeś?
     
  12. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na płytce CR? Nie.
    A - Xbox to Falcon.
     
  13. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Obok kwarcu masz zwore rez 0 resztę zrób tak

    [​IMG]
     
  14. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mimo że mam Falcona ustawiłem tak jak napisałeś - wylutowana zwora, pomarańczowy znów przylutowany. Wynik: około minuty migała zielona dioda na odbiorniku RF, a potem wywaliło 3 czerwone diody - obrazu brak.
     
  15. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czekaj czy Tobie udało się zgrać nand i zrobić ECC że z czipem konsolę włączasz ?
     
  16. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  17. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    606
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    Jak nie mozesz zrzucic nandu (timeouty) odlutuj na czas tej operacji kabelek z zasilaniem i masa od czipa
     
  18. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    1.Read Nand
    2.Create ECC
    3.Write ECC
    i dopiero tutaj konsolę włącz z chipem

    Odczyt klucza z xella
    Create Nand
    Write Nand


    Yoo ZiK:)
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To bardzo źle wygląda. Sprawdź kod błędu. Jak 0022 to śmietnik
     
  20. MrDarkenRahl

    MrDarkenRahl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Błąd to 4422. Cały czas miałem błąd:
    A teraz konsola się nie bootuje. Niecały miesiąc temu miała robiony reballing i wstawianą nową grafikę, więc mam nadzieję, że to nie 0022...
     
  21. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mylisz pojęcia, nie mogłeś mieć wcześniej tego błędu skoro pisałeś że konsola działa, niepotrzebnie włączyłeś konsolę z chipem w dodatku jeszcze z kwarcem aktywnym, teraz nic nie zrobisz i na przyszłość lepiej oddaj do serwisu na rgh bo mimo poradnika zrobiłeś mega błąd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum