1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ja podłączyć kompa do xbox'a 360 S WI-FI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mint95, Styczeń 8, 2011.

  1. mint95

    mint95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Chciałbym podłączyć xboxa 360 S (kinect) przez wi-fi do kompa (xp SP3) czy jest taka możliwość w WMP udostępniłem pliki i wykryło mi xboxa ale jak w xboxie klikam aby wyszukało mi komputer nic się nie pojawia ;/ Proszę wytłumaczcie mi jak to zrobić bo chcę pooglądać filmy itp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    Jak poogladac filmy . ?. Jedynie bedziesz mial internet a zeby film ogladac to musisz sie polaczyc przez windows media center z komputerem ale to juz jest mnostwo tematow o tym. Co do polaczenia to wez w komputerze wybierz opcje polacz z urzadzeniem mojego kumplowi tak polaczylo. Jak ci wyszukuje to kliknij polacz.
     
  4. emanio1

    emanio1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zamość
    rozwiazaniem jest tversity. wystarczy troche o tym poczytac np. klik jedyny problem to taki ze jesli masz film z napisami to musisz sobie je wkleic w film. (wtopic) a do tego dochodzi jeszcze latwa konfiguracja windows media playera:) napewno dasz rade jak nie to pisz pw
     
  5. mint95

    mint95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    filmy chodzi mi z mojego kompa nie w internecie da sie tak?
     
  6. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    No to ci napisalismy WMC albo tversity
     
  7. mint95

    mint95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko mi xbox kompa nie wykrywa nawet ;/
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A masz w komputerze w ogole WI-Fi ?
    Spruboj podlaczyc na kablu.
    Uruchom WMC na konsoli i na PC i przejsc przez proces konfigurcji.
     
  9. mint95

    mint95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    znaczy to idzie tak xbox(wi-fi)>router TP-LINK WR1043ND >PC (ethernet)
     
  10. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    tak to nie będzie działać ;D
    musisz mieć kartę wi-fi na USB alb PCI
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No jak nie bedzie jak bedzie, co ty za głupoty opowiadasz
     
  12. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Co wy gadacie o jakiś WMP i innych programach. Najgorszy badziew jaki może być

    Użyj programu PS3 Media Server. Przeznaczony głównie do ps3 ale z xboxem również działa.
    Wystarczy odpalić na kompie, a na konsoli wejść w biblioteke filmów i pokaże ci się 'PS3 server' i dalej będa widoczne foldery

    Tutaj masz napisane o tym programie
    Konfiguracja PS3 Media Server dla Xbox 360 - PolskiLive.pl - Centrum Informacji o Xbox Live w Polsce

    Dodam, że czyta od również napisy

    //edit

    aha, jak ci nie będzie znajdować połączenia to wyłącz koniecznie na kompie firewalla albo dodaj ten program do wyjątków. U mnie nie działał przy włączonym
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak tylko ze PS3 Media Server to program wysylajacy filmy strumieniowo, wszystko pieknie ale przewinąć filmu nie da rady
     
  14. mint95

    mint95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra już mi wszystko ładnie działa przez ten program dzięki + dla kolegi Temat do zamknięcia
     
  15. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ja z przewijaniem nie mam problemu
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak tylko odtworz film ktory trzeba transkodowac bo avi to odtworzy xbox bez PS3 Media Center i bez Windows media center
    Filmow transkodowanych nie da sie przewijac
     
Wczytywanie...

Poleć forum