1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak aktualizować gry offline oraz jak grać w gry Arcade nie jtag

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez HiCZoK, Maj 23, 2010.

  1. HiCZoK

    HiCZoK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam! Jestem nowy na forum i po przeszukaniu wydaje mi się ,że nie znalazłem odpowiedzi na następujące pytanie które mnie interesuję:confused: :

    1.Czy/jak aktualizować gry offline? Słyszałem ,że można jakoś łatow wrzucać title updaty na pendrivea dzięki ostatniej aktualizacji ale żadnych konkretów nie znam.

    2.Jak grać w gry Arcade?! czytałem ,że bez jtag nie ma takiej opcji. Jeżeli to jest dalej aktualne to pytam się skąd pobrać chociaż triale i jak je wrzucić\odpalić na konsoli.
    W sumie chodzi mi tutaj o Duka, dooma itp. Chciałem sobie powspominać:p I zobaczyć jak to wygląda na 42 calach:DD

    ps. Mam Elite Jasper 1.61 LT.



    ... no może jeszcze coś. Znalazłem u was tutorial o grach z X1 na 360. dalej aktualny? czy jak mam tą przeróbke to wystarczy że po prostu wypale iso ściagniętej gry na dvd+dl ?

    ... Także czy grozi mi ban? Chciałem wejść na xbl po kodeki, a na xbl byłem tylko raz przed przeróbką żeby dema pościągać. lepiej nie wchodzic?


    dzięki!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grzesiek96

    Grzesiek96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Cześć! Ja nie wkurzam się na innych, więc tylko odeśle do tematów :] . Pamiętaj! W dziele ''Artykuły'' zawsze coś znajdziesz :] .

    1. Tu masz dwa tematy, wałkowane o tym:

    - http://xboxforum.pl/ogolne-f71/poradnik-instalacja-update-theme-i-wiecej-33995.html
    - http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/[poradnik]-wgrywanie-patchy-do-gier-przy-uzyciu-pendrive-54438.html

    Teraz dodam coś od siebie! Musisz mieć najnowszy Dashboard, z oficjalnej strony Microsoft.

    Xbox.com | How To - How To Get System Updates For Your Xbox 360

    Tam gdzie pisze USB Drive, tam masz plik do pobrania. Pobierasz go, wypakowujesz i folder ''System(...)'' (ten nawias w środku, bo nie pamiętam całej nazwy) wrzucasz na Pendrive. Podłączasz Pendive do X360 i aktualizacja automatycznie się uruchomi :] . Jeżeli nie chcesz przez Pen'a, to masz tu link jak wgrać go inaczej:

    http://xboxforum.pl/ogolne-f71/aktu...fline-[2-0-8955-0-avatar-updatespy]-7365.html

    PS. Musisz mieć najnowszego (3.5?) .NET Framework'a, by odpaliło Ci niektóre programy :] . Twój Pendrive musi mieć system plików FAT32, a także od 1GB do 16GB pojemności (bodajże).


    Tak, grozi Ci ban! Tylko się podepniesz do XBL, za przerobiony napęd od razu leci BANNED!

    Myślę, że w połowię pomogłem :] .
     
  4. HiCZoK

    HiCZoK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    super!

    Updaty do gier działają idealnie. Sprawdzałem na Bioshocku.
    Bez pendrivea z updatem nie ma opcji "horizontal lock" dodanej po patchu a z pendrivem jest! czyli łatka się aplikuje.

    Co do gier z X1. Nagrałem na próbe gre Black na dvdrw i pokazuje się nazwa gry. Gdy uruchamiam płytę pokazuje się logo Xbox i wyskakuje błąd "this xbox game has encountered a problem"
     
  5. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Ponieważ gry z pierwszego xboxa także muszą być nagrane na dvd+r dl. Dodatkowo musisz mieć dysk w konsoli i zainstalowany emu xbox'a
     
  6. malkavian24

    malkavian24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wracając to tematu i odpowiedzi na pytanie nr 2, czy możliwe jest granie w gry Arcade bez jtag? Przykładowo zassanie z sieci i nagranie na płytę DVD ?
     
  7. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. vitalis

    vitalis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jak mimo to wyskakuje ten błąd?
     
  9. malkavian24

    malkavian24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A możesz podpowiedzieć, czy gry takie trzeba jakoś specjalnie nagrywać, czy zwykły obraz płyty? I uściślając nie mówię o grach z pierwszego Xboxa, lecz o arcade dostępnych teraz. Jest wiele tytułów wartych uwagi na XBL, które warte są rozważenia jak przykładowo "Stacking".
     
  10. M4ciek

    M4ciek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też chętnie poznałbym odpowiedź. Bo jest kilka gierek, w które z chęcią bym zagrał :)
     
  11. Baxxter

    Baxxter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a skąd brać update do gier? np. do fify, pesa ...
    oczywiście chodzi mi o to skąd pobrać na kompa żeby wgrać przez pendriva do konsoli.
     
  12. Wheelman

    Wheelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2009
    Posty:
    296
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Poszukaj w podobnych tematach lub w guglu
     
  13. malkavian24

    malkavian24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mógłbym napisać "kul story bro" .... Poszukaj w guglu - niezły żarcik :) Przecież właśnie fora są od tego, żeby zadawać pytania, dzielić się wnioskami i uzyskiwać odpowiedzi. Zapewne gugle wskaże właśnie fora, na których po zadaniu pytania zostanę odesłany do gugla ? To po co w takim razie są fora ? Elementarna netykieta wskazuje, że jeżeli nie masz nic konkretnego do wniesienia, przykładowo "a-wez-se-poszukaj" to lepiej zachować do dla siebie.
     
  14. Wheelman

    Wheelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2009
    Posty:
    296
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jaki jest sens pisania tego 45 raz skoro juz jest na to odpowiedz ale nie latwiej, napisac, wyjsc do szkoly/pracy/pograc w cos, wrocic za 6h i sobie przeczytac niz samemu poswiecic 10 minut na znalezienie odpowiedzi
     
  15. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
  16. malkavian24

    malkavian24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki kufer!
     
Wczytywanie...

Poleć forum