1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak bedzie dzialal Xbox na tym monitorze?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bonito17, Grudzień 28, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Chcialbym sie dowiedziec jak bedzie wygladala grafika NA TYM MONITORZE jezeli podlacze do niego konsone kablem HDMI-->>DVI? chodzi mi glownie o to czy obraz bedzie lepszy niz bym podlaczyl kablem VGA i jak duza bedzie to roznica?:rolleyes:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja posiadam monitor Asus 22" (vw220te) i w sumie dobrze mi sie gralo ( pierwszy dzien z Xboxem)... drugiego dnia kupilem TV LCD 32" .

    * DVI-I - przesyła zarówno dane cyfrowe jak i analogowe. Po zastosowaniu właściwej przejściówki można je połączyć ze zwykłym złączem D-Sub karty graficznej
    * DVI-D - przesyła tylko dane cyfrowe; w najnowszych kartach graficznych jest w pełni (również przesyła dane dźwiękowe) kompatybilne z HDMI[1]
    * DVI-A - przesyła tylko dane analogowe.

    Jezeli posiadasz DVI-D to powinien byc nawet dzwiek
    [​IMG]

    Przez samo DVI odpalisz wieksza rozdzielczosc niz rozdzielczosc HD (1280x1024) (ale nie odpalisz FullHD co daje nam HDMI+odpowiednie urzadzenie obslugujace FullHD)

    Jesli chodzi o VGA (sygnal analogowy [bez dzwiekiu]) traci sygnal na jakosci przy dlugim kablu (DVI nie traci [sygnał cyfrowy])

    Jak bys mial porownac VGA i DVI/HDMI to porownaj np Polsat z anteny naziemnej a satelitarnej ;)

    Poprawcie mnie jezeli sa jakies bledy ;)
     
  4. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie wprowadzaj kolegi w błąd.
    Rozdziałki HD to 480p; 720p; 1080i; 1080p - na nasze - 640×480; 1280×720; 1920×1080...
    1280x1024 to nie jest HD.

    Jak to przez DVI nie odpalę 1920x1080? Chyba jednak da radę ;) Skąd taka informacja? Odpalisz fullHD na DVI. A i mój monitor NIE obsługuje FHD a jednak na VGA odpalam full HD ;) A na 24" HDMI - DVI odpalam FHD jak ta lala...

    Różnica między DVI a HDMI jest jedna - HDMI przesyła OBRAZ I DZWIĘK. DVI tylko obraz. Oba cyfrowy sygnał. I tyle różnic. A jak chcesz monitor podłączać to powinien być zgodny z HDCP.

    jakoś na moim grundigu 35" kineskop nie ma różnicy :F A jak do monitora DVI/HDMI to nie mam dzwięku pszepana... :#

    Bonito 17 a głośniki chcesz podłączyć zewnętrzne czy na tych pluskwach będziesz grał? ;)
     
  5. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki chlopaki za odp. a czy moj monitor jest zgodny z HDCP?? Glosniki podlacze komputerowe 2+1 wiem jaki stuff trzeba jeszcze miec to juz nie jest problem:) narazie glowie sie nad obrazem:rolleyes:
     
  6. Natirus

    Natirus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bełchatów
    Moze sie czepiam, ale HD to tylko 720p...
    480p to ED (Enhanced Definition), a 1080p to FullHD
    Kazdy z tych trybow istnieje tez w wersji z przeplotem (i)

    A co do reszty to faktycznie te same rozdzialki pojda po dvi i hdmi, problemy moga byc dopiero po dsub...

    A co do HDCP to tak ciezko wejsc na strone iiyamy?

    http://www.iiyama.com/pl_PL/Product/category/2/product/96#showtab2
     
  7. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dzieki sloniu... pozna noca to pisalem ;)

    (1280x1024) - to sie tyczy wyrazu DVI a nie HDMI :)

    pzodr
     
  8. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  9. Bonito17

    Bonito17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hehe nie pakowac sie?:D to juz za pozno bo mam ten monitor od roku:p a pytam dlatego ze jestem teraz za granica i kupilem se xboxa i mysle jak to bedzie po powrocie do domu:p wiec mowicie ze jakos bedzie lipa??
     
  10. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie tylko HDCP jest wazne przy HDMI DVI. Poczytaj o tym HDCP a ja zamykam temat. PW jak chcesz otworzyć
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum