1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak grać na Xbox One w gry z Xbox 360

Temat na forum 'Kompatybilność Wsteczna' rozpoczęty przez -=SETH=-, Czerwiec 28, 2015.

  1. tysszek

    tysszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2012
    Posty:
    87
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest na liście na 100%
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. migot

    migot Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2014
    Posty:
    78
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zgadza sie gra jest kompatybilna i mozna w nia grac problem polega na tym ze nie jest dostepna w polskim XBL zmien region konsoli na uk albo niemcy i powinno byc widoczne tak sadze ;p
     
  4. wilkutvsat

    wilkutvsat Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Dla osób które nie mogą zainstalować gier z X360 poprzez sklep na konsoli dodam że ja parę gier zakupiłem poprzez sklep xboxgames uruchomiony z przeglądarki internetowej na Windows i rzeczywiście po zmianie lokalizacji na np UK w sklepiku pojawia się więcej gier i aplikacji. pzdr
     
  5. jelas

    jelas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam
    Mam x360 i x1. Planuje sprzedać starsza wersje po rozszerzeniu listy kompatybilności wstecznej, tylko zależny mi na save. Moje pytanie jest takie - czy można przenieś zapisane stany gry z x360 na ona ?
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3663
    Polubienia:
    1558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W menu System > Pamięć > Chmura <> Włącz i przenosisz tam save z dysku. Nie wiem natomiast czy potrzebny jest do tego gold.
     
  7. jelas

    jelas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Skopiowałem wszystko do chmury po kupnie gold oczywiście ,usunąłem profile i teraz mam problem bo każdy komu sprzedam konsole ma dostęp do tej chmury i może mi usunąć zawartość. Trochę to dziwne i nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji. Myślałem ze gdy zniknie profil główny chmura zostanie zablokowana a ona chyba przypisana jest do konsoli. Myślę żeby ja wyłączyć tylko aby nie zniknie zawartość ?
     
  8. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1529
    Polubienia:
    697
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Kolego chmura przypisuje się do konta xboxlive a nie do konsoli

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  9. jelas

    jelas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na konsoli mialem 3 profile : 1 glowny i 2 dla znajomych. Po usunieciu wszystkiego (profili itc. nadal byl dostep do przegladania chmury bez edycji. Przywróciłem jeden z profili "gość" i juz moglem edytowac zapisy gier w postaci "przenieś lub usuń" choc na tym profilu zadna z tych gier nie byla uruchamiana. Szukałem cloud'u na x1 ale nie ma takiej mozliwosci zeby zrobic wglad do tego co wisi w przestworzach i czy znajduje sie zawartosc z x360...
     
  10. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3663
    Polubienia:
    1558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przeglądać chmurę X360 na XO możesz tylko dzięki emulatorowi X360 który jest w pewnym stopniu zawarty w grach z listy na stronie M$ gier kompatybilnych.

    http://xboxforum.pl/threads/rare-replay.149083/ ,,W Viva pinata 2 mamy spory kawałek dasha z 360 co daje nam np. możliwość wejścia w chmurę i skasowanie niepotrzebnych save.''
     
  11. Jellskel

    Jellskel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A co z grami na Kinecta z X360? Czy istnieje możliwość/będzie istniała odpalenia tytułów z X360 jak np. Kinect Sports 1/2 na XOne?
     
  12. jabba1

    jabba1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czy jest jakaś możliwość odpalenia Wiedźmina 2 na xone?
     
  13. wilkutvsat

    wilkutvsat Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Prawdopodobnie będzie po 12 listopada jak włączą wszystkim wsteczną kompatybilność z x360 i powiększą bibliotekę dostępnych tytułów, ma być ich na początek ponad sto.
     
  14. morr29

    morr29 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Cześć.
    Powiedzcie mi, czy wsteczna kompatybilność jest ogólnie dostępna, czy tylko dla użytkowników, którzy mieli konsolę i konto na 360-ce.
    Pytanie może dziwne, ale nigdzie tego nie znalazłem, a mam problem z pobraniem gier z 360 na XO.
    Dodam, że z 360 nie korzystałem.
     
  15. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3663
    Polubienia:
    1558
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dla wszystkich.
     
  16. wilkutvsat

    wilkutvsat Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2015
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    steś uczestnikiem programu xbox preview? Jeśli jesteś to i tak są dostępne na razie tylko niewiele ponad 20 gry. Zmieni się to dla wszystkich - nie tylko uczestników programu preview od 12 listopada kiedy katalog gier powiększy się do ponad stu tytułów. pzdr
     
  17. RoboticBa11s

    RoboticBa11s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chojna
    Witam. Mam problem z grą Lego Star Wars TCS. Synek dostał ją pod choinkę, zdecydowaliśmy się na wersję z x360 ze względu na koszty. Gra śmiga super ale problemem jest zrobienie sava gry. Cały czas chce abym załadował profil gry, ale gdzie go stworzyć. W konsoli jest miejsce n a zapisy gier z x360. Doradźcie coś.
     
  18. komandos72

    komandos72 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o pomoc - posiadając golda na xbox one chcę zakupić grę Lego Star Wars TCS z xbox 360 - jest na liście wstecznej kompatybilności i jest w sklepie - niestety podczas zakupu otrzymuję komunikat - tylko w pakiecie - o jakie pakiety chodzi ? czy jest wogóle możliwość zakupu w taki sposób ?
     
  19. Fabiosek1

    Fabiosek1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2013
    Posty:
    534
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Strzelin
    Na Xbox.pl jak to wysukasz to wyskoczy ci dwukrotnie. Jako xbox one i xbox 360. Weź to drugie i tam będzie do pobrania.
     
  20. RoboticBa11s

    RoboticBa11s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chojna
    Witam. Problem z savami w grze Lego Star wars TCS rozwiązany. Sprawa jest prosta wystarczy podczas gry wcisnąć jednocześnie przyciski podglądu i menu, wyskoczy nam okienko logowania z x360 do usługi live, logujemy się na swój profil i gotowe. Pozdrawiam.
     
  21. Soul Eater

    Soul Eater Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Witam testowal juz ktos soulcalibur 4 albo 5 i potwierdza ze dziala??
     
Wczytywanie...

Poleć forum