1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak kopiowac plyty na xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez disixxx, Marzec 15, 2012.

  1. disixxx

    disixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam chcialbym sie dowiedziec jak i jakim programem kopiowac plyty dvd na xboxa?:) dziekuje za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opti

    opti Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałcz
  4. disixxx

    disixxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety mi to nie pomoglo:( ja to wiem ale ja nie chce z dysku nagrywac tylko z plyty na plyte:)
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    W imgburn opcja create image file from disc
     
  6. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
    jesli chodzi o gry xgd3 nagrywane ihasem to sie sprawdzi chyba nie myslisz miec dwóch nagrywarek i bezposrednio z plyty na plyte sklonowac?:D
     
  7. Qter

    Qter Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnimi czasy to się wypalanie kopii zapasowych troszkę się skomplikowało.
    W skrócie to przerobiony obraz gry programem abgx można nagrać na płytkę programem ImgBurn lub Clonecd.
    Ja używam ImgBurn-a
    Diabeł natomiast tkwi w szczegółach bo w zależności od tego:
    - jaką wersję LT masz w konsoli
    - jaką grę chcesz nagrać ( XGD2 czy XGD3)
    - na jakiej płycie nagrywasz
    - czy chcesz mieć "bezpieczną" kopię do gry w XBLA
    Dobierasz ustawienia programu abgx a potem Imgburn ew.zmieniasz opcje nagrywarki jeśli posiadasz Liteon ihas...
    Sporo tego... przynajmniej wg. mnie.
    Najlepiej poszukać jakiegoś poradnika.
    Na pewno coś znajdziesz na tym forum.
     
  8. juri22b

    juri22b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja tak zrobiłem i zamiast pliku DVD powstał plik MDS
     
  9. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Będzie działać, możesz też zrobić .dvd notatnikiem
     
  10. juri22b

    juri22b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mógłbyś mi powiedzieć jak? :)
     
  11. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. juri22b

    juri22b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mass effect 3 czyli xgd3??

    a w czym ten link ma mi pomoc?
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  15. juri22b

    juri22b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja wypalić umiem ale chce zrobić kopie gry na kompie którą kupiłem piracką.

    EDIT: OK przepraszam znalazłem ;)
     
  16. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    LayerBreak=2133520
    NazwaGry.000

    Zapisz jako NazwaGry.dvd


    ale jak nagrywałeś zwykłą nagrywarką grę xgd3 to nie skopiujesz bo obraz będzie obcięty
     
  17. juri22b

    juri22b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    jak nagrywałem ten pierwszy raz czy ten co teraz bede? bo za pierwszym razem to tą gre kupiłem od goscia który chyba nagrywał iHasem
     
  18. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Jak nagrywał ihasem to możesz kopiować
     
  19. juri22b

    juri22b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok dzięki spróbuje później zrobić jak mówisz ;)
     
  20. MaYoRkUpRiCz

    MaYoRkUpRiCz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jasło
    abgx przecierz sam robi plik dvd ;p
     
  21. juri22b

    juri22b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No i gdy zrobiłem tak jak mówisz to przy zmienianiu tych danych w notatniku plik dalej jest w postaci MDS a przy wybraniu tego pliku do wypalania wyskakuje błąd: ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting.
     
Wczytywanie...

Poleć forum