1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak mieć dźwięk z X'ie i PC na jednych słuchawkach - metoda chałupnicza.

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez Reywind, Marzec 3, 2010.

  1. Reywind

    Reywind Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    RP
    Jak mieć dźwięk z X'ie i PC na jednych słuchawkach - metoda chałupnicza.

    Chcesz mieć dźwięk z Xboxa i z kompa na jednych słuchawkach(TS, skype itp.)? To zapraszm do poradnika.
    Wtyk- końcówka męska, Gniazdo- końcówka Żeńska, cyferki w nawiasach kwadratowych są dla ułatwienia wykresu.
    Co potrzeba: przejściówka chinch(gniazda) na jack(Wtyk)[1], rozdzielacz na jack(1 wtyk i 2 gniazda)[2], przejściówka która z dwóch stron posiada gniazda Jack[3]. przedłużacz na jack gniazdo+wtyk[4], przedłużacz na Jack wtyk+wtyk[5].

    Łączymy następująco [1] podłączamy do chinchy z Xboxa, a potem wtyk wkładamy do jednego z gniazd w [2]. teraz wkładamy [5] do komputera w port do którego masz podłączone głośniki a drugi koniec wkładamy do drugiego wolnego gniazda w [2]. Do wtyku w [2] podłączamy [3], a dalej w [3] wkładamy kabel od słuchawek. [4] montujemy w port mikrofonowy w karcie muzycznej. Jak masz wszystkie elementy co podałem to powinno wyglądać tak jak na wykresie poniżej.

    Kod:
    xbox=======[1]-\
                   [2]-[3]-słuchawki
    PC-dzwięk==[5]-/ 
    PC-mic-----[4]-----mikrofon(mikrofon w słuchawkach)
    jeśli zabraknie elementów to trzeba kombinować. Ja nigdzie w pobliżu nie mogłem upolować [5] wiec zastosowałem kabel Jack-chincha i [1]. Niestety z racji grubości przejściówek zastosował dodatkowy płaski[2].
    Długość kabli [4] i [5] zależny od ciebie.

    Czy da się podłączyć headseta to tego projektu? Teoretycznie tak. Potrzebujesz do tego specjalny adapter dostępny na allegr i teoretycznie to powinno wyglądać tak. Ale czy zasiała to nie wiem.


    Kod:
    xbox============[1]-\
                        [2]-[3]-słuchawki
    Pad-adapter-----[5]-/ 
               \----[4]-----mikrofon(mikrofon w słuchawkach)
    
    adapter - [​IMG]

    [2] [​IMG][​IMG]

    [3] [​IMG]

    [1] [​IMG]

    Jak wygląda to u mnie [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mems

    mems Banned

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    K-ce
  4. norbertino

    norbertino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Ten user powinien być ukarany :)


    A co do sposobu to dobry lecz gdy ktoś używa optica to sobie juz chyba nie rozgałęzi dzwięku :)
     
  5. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Przejsciowke ktore oznaczyles numerem [1] istnieja tez z wyjsciem zenskim (jack) takze wystarczy popytac w sklepie zeby wam taka sprzedali. ja taka kupilem za 3 zlote i nie potrzebuje juz wtyku oznaczonego numerkiem [3] :)
     
  6. mikandrzej

    mikandrzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    A, A
    Wiem, że to stary temat, ale lepiej niech nikomu nie przychodzi do głowy w ten sposób podłączać ;)
     
  7. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    a niby dlaczego ? heh
     
  8. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    dokładnie mam tak samo, lecz nie na sluchawkach, a na playerze od glośników creative`a ;) dobra sprawa, ale wkurza tylko odlaczanie co chwile z x`a pod tv, który tez posiadam w kompie ;) a u mnie wyjscie jest tylko jedno na dwa baty wiec słabo :D
     
  9. mikandrzej

    mikandrzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    A, A
    A to dlatego, ze do tego potrzebny jest mikser kanalow (chociazby taki jak wlasnie w glosnikach creative). Wiem, ze to dziala, ale byc moze jak narazie ;) jako elektronik odradzam robienia takiej prowizorycznej "sumy na drucie"

    Wysyłane z mojego GT-B7510 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dkladnie zle sie to skonczyc moze.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. toki95

    toki95 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2011
    Posty:
    47
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Ja mam połączone odpowiednia przejsciowką i działa.
     
  12. mikandrzej

    mikandrzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    A, A
    ta przejściówka to na pewno jest rozgałęźnik, a nie mikser ;) jako elektronik stanowczo odradzam takich eksperymentow ;)

    Wysyłane z mojego GT-B7510 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    chyba że dźwięk przechodzi ze źródła AUX (np. wieża) to wtedy można zrobić taką paradę kabli.
    ale z doświadczenia wiem, że czym więcej przejściówek i różnych kabli tym gorzej. lepiej kupić pół metra kabla jack damsko - męski, podłączyć z tyłu kompa, wyprowadzić do przodu i przełączać się w każdej chwili.
    mniej babraniny i znacznie lepszy efekt
    [​IMG]
     
  14. mikandrzej

    mikandrzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 1, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    A, A
    Mozna kombinowac, ale naprawde komus cos wybuchnie i bedzie niewesolo... takich polaczen sie nie robi:) za grosze sie robi aktywny mikser i jest spoko:) ale ok, jesli komus dziala, to niech uzywa:p

    Wysyłane z mojego GT-B7510 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum