1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak nagrac gry xdg3 na samsungu z wgranym lt 2.1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kaosoxygen, Marzec 15, 2012.

  1. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    Witam mam problem z wypaleniem gier XDG3 na napedzie samsunga z wgranym LT2.1 na dashu 14719. Nie wiem jak dogrywac topologie bo tak mi powiedziano ze trzeba robic jakby ktos mogl mi w tym pomoc wytlumaczyc jak to robic zeby to dzialalo. Z gory dzieki pozdro.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  4. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    robilem ze zmieniona "topologia" z LT 3.0 na LT 2.0 i gra nie chodzi sprobuje jesszcze wg tego poradnika jak nagrac gry pod LT3.0 dodam ze nagrywam to liteon IHAS. Tak jak pisałem wyzej sprobuje tak i zobacze co bedzie sie dzialo sprubuje wypalic battlefielda 3
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miałeś spoof'a napędu? Gra XGD3 na tym napędzie powinna działać z "Topologią" pod LT 2.0, ale też kopia nagrana pod LT 3.0 musi działać.
     
  6. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    a co to spoof napedu?? bo nie bardzo kojarze dopiero zaczynam zabawe z X-em wiec musicie wybaczyc pewna niewiedze.
     
  7. Futami

    Futami Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    3m
    Ja nagrywam według poradnika pod LT 3.0, a mam samsunga z LT 2.1 i wszystko działa bez problemu. Póki co 8 gier nagrałem i każda chodzi ale czasem wyskoczy, żeby przeczyścić płytę.
    Nagrywasz na verbatimach ?
     
  8. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    doczytałem się odnośnie tego spoof'a napędu czyli chodzi o to ze w konsoli jest inny napęd niż fabrycznie powinien być tak?? jeśli tak to gość który mi przerabiał konsole powiedział że niby jest to orginalny napęd (czyli SAMSUNG) w tej konsoli (tak pokazuje mu program) co dla niego było fest dziwne bo mam konsole Xbox 360 Elite na plycie JASPER gdzie były montowane napedy LiteOn'a.
     
  9. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    Nie nagrywam na płytach PLATINIUM chodź z tego co czytałem to właśnie dużo ludzi pisze żeby XDG3 nagrywać na VERBATIM'ach
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Instalowałeś te gry na dysku?
     
  11. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    nie instalowałem bo jak wypaliłem wciepłem w X-a i mi wyskoczył komunikat zeby wytrzec plyte scierka etc. nie probowalem tego instalowac na dysku. a czemu pytasz czy instalowalem??
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Pytam, dlatego że jak nie nagrywałeś iHAS'em i masz Dash'a wyższego od 13604, to nie zainstalujesz gier XGD3 na dysku (po próbie instalacji pojawiają się problemy). Wydaje mi się, że w FW nie ma oryginalnego klucza napędu, dlatego gry XGD3 się nie uruchamiają.
     
  13. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    jest nagrywane IHAS-em a najprawdopodopniej bedzie tak jak piszesz ze nie ma orginalnego klucza napedu wiec sa 2 opcje albo kupic owy naped taki jak by w orginale albo zrobic RGH
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli chcesz pozostać przy LT, trzeba będzie odczytać klucz napędu z płyty głównej i wymienić napęd na taki, jaki był fabrycznie.
     
  15. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    no wiadomo ocb ale mysle ze lepiej bedzie przerobic na RGH wiec nie bede kombinował z napedami
     
  16. kaosoxygen

    kaosoxygen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Mysłowice
    temat do zamkniecia bo jzu wszystko wiadomo pozdro.
     
  17. damian1690

    damian1690 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Mam następujący problem..
    Posiadam x360 premium z napędem samsung, lt 2.0.1 i dashem 20147190 i gdy probuje odpalic me3 zapala mi sie jedna czerwona dioda:/ ..
    Nie wiem co mam robic bo próbowałem już ngrywać tą gre na różne sposoby łącznie z cofaniem topologii i przepuszczaniem przez abgx..
    Proszę o szybko odpowiedz, będe bardzo wdzięczny!
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Inne gry odczytuje? Miałeś spoof'a napędu?
     
Wczytywanie...

Poleć forum