1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak nagrać obraz gry na Xbox360?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez vishren, Listopad 27, 2009.

  1. vishren

    vishren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, wiem że wielokrotnie były te pytania, czytałem chociażby temat http://xboxforum.pl/iso-f10/przygotowanie-i-nagranie-gry-krok-po-kroku-28681.html ale nadal niewiele rozumiem :(

    Mam obraz GTAIV. Powiedzmy, że nazywa się GTAIV_gra.iso Zrobiłem w pliku notatnika wpis o treści:

    LayerBreak=1913760
    GtaIV_gra.iso

    i nazwałem go image.dvd Tenże notatnik włączyłem za pomocą programu Ultra ISO do obrazu tej gry, czyli przeciągnąłem ten plik notatnika do obrazu, gdzie znajdują się jego pliki. Tak wypalony obraz nagrałem, ale nie chodzi.

    Więc co mam zrobić inaczej? Plik notatnika wyciągnąć z obrazu, utworzyć katalog w którym będzie i obraz gry i plik notatnika i za pomocą Ultra ISO nagrać tylko plik notatnika?

    Nic z tego nie rozumiem, jak to się nagrywa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Ściągnij abgx i następnie skonfiguruj go tak jak TUTAJ. Potem wrzuć obraz gry do niego i go przeskanuj. Program sam wykona plik *.dvd. Plik *.dvd musi mieć taką samą nazwę jak plik *.iso.
     
  4. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Imageburn w nim layerbrake wpisac na sztywno w opcjach zapisu plik dvd stanie sie zbedny lub poprostu dokaldniej poczytac forum.
     
  5. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    musisz mieć taką samą nazwę jak .iso czyli GtaIV_gra.dvd a nie image.dvd
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie chodzi bo masz zły ixtreme pewnie
     
  7. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    a czy wogóle ma przerobioną konsole ? ^^ :)
     
  8. vishren

    vishren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a potrzebujesz ixtreme 1.61
     
  10. Starsep

    Starsep Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tczew
    Do GTAIV? iXtreme 1.61 potrzebny jest do gier Wave 4/5.
     
  11. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    A gta masz podstawkę czy episodes from liberty city? Nagraj programem img burn, a nie ultra iso. Pamiętaj żeby nagrać z prędkością 2.4x.
     
  12. maartines

    maartines Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    co do nagrywania z prędkością 2.4. U mnie nagrywam z prędkością 4x i gry chodzą. Nawet imgburn po ustawieniu na 2.4 i rozpoczęciu nagrywania wywala mi komunikat że chciałem nagrać z 2.4 a nagrywa z 4x.
     
  13. vishren

    vishren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem podstawkę ale przy patchowaniu wypisało, że brakuje w obrazie części gry i nie da się tego fixować. Więc nagrałem Episodes, dla odmiany mi odczytuje, ale płyta zachowuje się tak, jakby to był film na dvd, jest belka z rozdziałami taka szara itd, i do żadnej czynności nie mam dostępu. Teraz pytanie, czy mam to nagrane dobrze i Episodes wymagają na dysku podstawki, czy też trzeba jeszcze przepuścić przez 360 waves patcher? Jeśli tak, czy mam użyć do tego celu wave 4?
     
  14. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    I tu jest twój problem. Episodes from Liberty City ma wave 4, więc musisz spatchować na wave 3 lub używać acrivate iso.
     
  15. vishren

    vishren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale czemu wave 3? Nawet w abgx360 jest napisane na czerwono po spatchowaniu już na wave 3, że powinno być co najmniej wave 4. Jeśli spatchowałem na wave 3, to będzie działało na 1.6?
     
  16. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Tak, spatchowana gra na wave 3 będzie działać na 1.6. Możesz spokojnie nagrywać.
     
  17. vishren

    vishren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki, czyli dobrze rozumiem - dopóki nie zrobię update do 1.61 wszystkie obrazy patchować na wave 3, nieważne jaka gra?
     
  18. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Nie, patchować musisz tylko i wyłącznie gry z wave 4.
     
  19. vishren

    vishren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, nagrałem, wsadziłem spatchowany wave 3 i nie działa. Film z dvd bez problemu działa, gra nie. Więc albo coś nadal źle robię (skończyły mi się już pomysły co) albo konsola jest nieprzerobiona, mimo że na aukcji kupowałem przeróbkę, ale raczej jest przerobiona.

    Pojęcia już nie mam co źle robię, mam w jednym folderze plik .dvd dobrze zrobiony i sam obraz. ImgBurn nagrałem sam plik .dvd uprzednio spatchowałem obraz wave'm 3. I nadal nie może tego odczytać, pojawia się samo wielkie logo Xbox 360 i zonk. Szału dostanę zaraz :(
     
  20. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    oryginalny obraz (nie przerobiony do wave3) przepusc przez nowego abgx360
    nastepnie przerob obraz programem 360WavesPatcher
    !!! nie przepuszczaj ponownie przez abgx360 !!!
    uruchom ImgBurn i wybierz plik .dvd, ktory stworzył abgx360 podczas sprawdzania obrazu

    jesli masz mozliwosc to pozycz od kogos jakas gre najlepiej z wave3 i 4
    i sprawdz
     
  21. paulos2009

    paulos2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Małopolska
    jak przerobisz do wave3 i pózniej sprawdzisz w abgx360 to automatycznie ci program naprawi gre do wave4 !
     
Wczytywanie...

Poleć forum