1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak nagrywac IHASEM??...

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Scudetto, Maj 22, 2012.

  1. Scudetto

    Scudetto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Kupilem sobie ihasa z tej aukcji LITE-ON IHAS 124-19B@524B-19B/122-18B + BURNER MAX (2328987906) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..
    Ma on juz wgrany IXTREME BURNER MAX oraz wykonany (CROSSFLASH 122-18B) do 524B.
    Staram sie postepowac zgodnie z poradnikiem-http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    Ale nie ogarniam tego:
    Do zainstalowania gry XGD3 na dysku na LT 3.0 z Dash'em wyższym od 13604 potrzebujesz:
    nagrywarki Liteon iHAS x24B (x-cyfra od 1 do 6) z wgranym LT MAX oraz płyty Verbartim DVD+R DL lub jakiejkolwiek inną płytę DVD+R DL oraz zmodyfikowane FW pod ten nośnik iXtreme burner max firmwares już jest! - post #278
    Mam najnowszego dasha,LT 3,0,nagrywarke:D,IXtreme burner max firmwares tez.
    Ale co to jest LT MAX?
    Oraz zmodyfikowane FW pod nosnik?
    Moje plytki do nagrania-Platinum.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djblok

    djblok Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    musisz mieć verbatim najlepiej made in singapur ,mam z tej samej aukcji nagrywarke
     
  4. Scudetto

    Scudetto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dlaczego...na forum pisza ze nagrywaja tez na platinum i dziala...
     
  5. djblok

    djblok Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    bo maja zmodyfikowany LT-max pod inne płyty a w tej aukcji jest wgrane pod verbatimy
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ixtreme burner max = LT MAX

    Jeśli chcesz nagrywać na innych płytach, to musisz wgrać FW pod te płyty (link masz podany w poradniku).
     
  7. Scudetto

    Scudetto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK no to juz prawie ogarniam...oprocz tego jak wgrać FW pod moje płyty.
    Sciagnac ten caly pakiet iXtreme Burner Max co jest podany w poradniku i...jak to dalej zrobic?
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Napisałem, co masz robić. Linki masz w poradniku. Nawet sam je przytoczyłeś.
     
  9. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    u mnie ta nagrywarka z wgranym fw pod verbatimy nagrywa płytki platinum z ID MBIPG101-R12-00. Kiedyś też sprzedawałem te płytki, ludki kupowali wraz z nagrywarkami i zdecydowana większość nie miała z nimi żadnych problemów a w nagrywarce nie był wgrany inny fw niż pod V. Są i tacy co nawet maxelle, omegi i esparanzy nagrywali bez problemów na verbatimowym fw... ale to już chyba kwestia szczęścia/przypadku...
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ciekawe, czy obchodziło ich to, że obraz na płycie jest ucięty.
     
  11. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Jak ucięty ? weryfikacja 100% nagrywanie 100%, sprawdzałem m.in na nfs run gra śmiga z platinumów i instaluje się na dysku nie wyskakiwały żadne błędy.
     
  12. Scudetto

    Scudetto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jak zmieniac to FW czy nie?:D jak niby dziala nawet z FW pod verbatimy.
    W sumie to i tak nadal nie wiem o co chodzi:D czytam ten tutorial patrze patrze i nie wiem:D.Widocznie jestem debilem a w kazdym panstwie sa rozni ludzie potrzebni do wykonywania roznych rzeczy mi przypada rola debila.
    Nagram i zobacze co sie stanie:D,jak nie bedzie dzialac to zrobie wszystko od nowa krok po kroku moze ogarne co jest zle:D....chyba ze ktos mnie oswieci.
     
  13. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam tutorial gotowy przecież, nie wysłałem Ci linka do FTP ? jak nie to rzuć mi na PW swojego maila to Ci wyślę szybko...
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Bez FW pod odpowiednie płyty? Dla mnie to wielka bzdura.

    Najpierw wgrywasz LT MAX, a później FW pod dane płyty: http://xboxforum.pl/aktualnosci-9/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest-105953/ --> Post #278 albo: http://xboxforum.pl/artykuly-206/nagrywanie-xgd3-na-platinum-mbipg101-r10-65-a-110542/
     
  15. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    może i bzdura ja sprawdzałem i działa, a poza tym wgranie fw pod inne płyty nie zawsze gwarantuje to że płyta nagra się poprawnie, przerabiałem i takie przypadki - płyty tesco oraz płyty emtec dokładnie z taki msamym ID czyli MBIPG101-R10-65. Co ciekawe po wgraniu firmwareu pod tego "ricoha" płyty tesco się nagrywały a emteci sypały błędem podczas weryfikacji.
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To nie może działać, jeśli nie ma odpowiedniego Media ID, bo nagrywarka "nie wie", jak nadpalić daną płytę.
     
  17. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    u mnie jak już pisałem działa i płytki platinum z wymienionym przeze mnie ID się nagrywają i działają bez problemu zresztą nie tylko u mnie... nie umiem tego wytłumaczyć dlaczego tak jest, zresztą spierał się z Tobą nie będę bo nie czuję potrzeby udowadniania czegoś na siłę i nie należę do osób które za wszelką cenę chcą postawić na swoim :) Myśl jak chcesz, ja napisałem to co wiem z autopsji :)
     
  18. harrymason88

    harrymason88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    437
    Polubienia:
    76
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    BDG
  19. Scudetto

    Scudetto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wiec panowie tak pobawilem sie troche i cos takiego mi wyszlo:
    Moim celem bylo nagranie Maxa Payne 3 pozniej nagranie go na dysku Xboxa i odpalenie
    Za pierwszym razem probowalem jak tutaj http://xboxforum.pl/artykuly-206/nagrywanie-xgd3-na-platinum-mbipg101-r10-65-a-110542/ -Pobralem firmware pod 524,i zrobilem cos takiego za pomoca Flash_Utility nacisnalem tam write flash kliknalem to co pobralem i sie zainstalowalo czyli chyba ten firmware sie zmienil jezeli w ogole odpalilem to co trzeba.Ustawilem jak w tym poradniku wszystko dalej pojechalem tym poradnikiem http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/ - a dokladniej ustawilem ten caly booktype jak w tym poradniku i nagrywanie sie zaczelo.Efekt 2 razy wywalio na 50% weryfikacji-2 plytki w koszu
    Ale nie poddalem sie druga proba tym razem ten poradnik - http://xboxforum.pl/aktualnosci-9/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest-105953/index28.html -> post 278 .A wiec ustawilem wszystko jak w tym poradniku czyli tam nagrywanie bez OPC itd.Ale jeden rzeczy nie moglem zrobic mianowicie tego firmware zrobic jest tam napisane zeby porogramem zamienic (ISSM D001-001) na Ritek S04-66 8x 6x 4x.Jak uzywalem programu MediaCodeSpeedEdit nie bylo czegos takiego jak (ISSM D001-001) ale ten Ritek byl:D.Nie udalo mi sie tego ogarnac ale doszedlem do wniosku ze mam przeciez wgrany firmware pod Platinumy z poprzedniego tutorialu,wiec mowie dobra nagrywam ustawilem jak w poradniku,dodalem jeszcze bookmark jak w tym tutorialu nagrywania gier pod LT 3,0 i co wielki sukces:D nagralo sie,pozniej nagrywam na dysk w xboxie kolejny sukces nagralo sie:D.Odpalilem gre plyte mielilo,mielilo dlugo(chyba to ta weryfikacja XGD3) ale przestalo i wszystko dziala:D.To co chyba moge uznac ze dobrze sie wszystko nagralo i jest ok nie bedzie nic ciac w grze czy cos:D?
    A niby trzeba z Opc nagrywac....a tu dziala.
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Kupujesz Verbatimy z Singapuru, wgrywasz LT MAX i niczym się nie przejmujesz. Poradnik w sygnaturce.

    Sprawdź płytę w abgx'ie, czy nie jest ucięty. Możesz jeszcze sprawdzić jakość zapisu.
     
  21. Scudetto

    Scudetto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MAX DVD 1 ABGX- ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    Jakosc plyty na Nero mi wyszla 84% jak trzeba tez moge wrzucic screen.

    MAX DVD 2 ABGX- ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting
    Tym razem wyszlo mi 90% w Nero jakosc jak trzeba tez moge wrzucic screen.
    Chyba jest dobrze jakos dalem rade mixem poradnikow:D.Max sie ladnie nagral w imgburnie bez bledow,ladnie sie zainstalowal na dysku,ladnie sie uruchomil(na poczatku jak mowilem mieli mieli plyte dosc dlugo ale pozniej przestaje).Gra dziala jestem juz na 4 rozdziale,2 plytke tez bez problemu zainstalowalem ale jeszcze z niej nie gralem.
    Co chyba jest w porzadku co nie?
    Max zajmuje 15gb na dysku xboxa(2 plyty)
     
Wczytywanie...

Poleć forum