1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak nakręcić gameplay z xbox 360?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 5HOOGUN, Marzec 14, 2010.

  1. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Chciałbym zrobić sobie taki filmik ->YouTube - Battlefield Bad Company 2 Sniper Montage - Nothing But The Rain

    Wygląda to epicko, z cała obróbką obrazu i dźwięku bym sobie poradził ale jak w ogóle nagrać coś takiego z poziomu xboxa, ten film jest z pieca więc pewnie bez problemu programem w stylu Hyper Cam, ale jak nagrać prosto z konsoli.

    Wszelkie wartościowe odpowiedzi nagrodzę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. V.V

    V.V Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    252
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Elbląg
    Tylko aparat cyfrowy jeżeli nie ma opcji w grze ;)
    Ewentualne może jakoś przez media center ? hmm .. to raczej zostawiam fachowcom :)
     
  4. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Musi się dać, skąd niby były by te recki na YT w full HD? na pewno nie z aparatu.. :shisha
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Podpinasz xa pod tuner tv w pc. W programie klikasz żeby się nagrywało i już.

    Ps. W programie w sensie tym od tunera.
     
  6. andri33333

    andri33333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lub możesz kupić Video Grabber na allegro.
     
  7. strusiek

    strusiek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    Jeden kolega gra a drugi nagrywa film kamerą.
     
  8. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Ta i gameplaye będą oczywiście w HD?
     
  9. Nawakee

    Nawakee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja u sienie zgrywałem za pomocą karty graficznej z obsługa Avivo HD (ATI) Xbox podpięty przez HDMI do karty graficznej. Oraz program do zgrywania (np. ten w sterownikach )
     
  10. Jarek882

    Jarek882 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2009
    Posty:
    398
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bełchatów
    I ile Ci on zajmowal? :) Np. 2min gameplayu?
     
  11. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    karta video, tuner tv lub kartę grafiki z wejściem TV.
     
  12. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ode mnie dostajesz taką pomoc jaką
    udzieliłeś komuś innemu

    tu masz swoją odpowiedź na twoje pytanie:
    cyt "musisz rozkręcić obudowę, pokroić ogórka kiszonego do środka, na cieniutkie plasterki to ważne ! Potem zalewasz wrzątkiem i posypujesz oregano, zakręcasz obudowę, podłączasz do prądu i czekasz aż się zagotuje. Najlepszy sposób"

    a tu link do twojej odpowiedzi cwaniaczku :D
    >>> http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-f79/jak-najlatwiej-przerobic-xboxa360-47449.html#post382964
     
  13. Nawakee

    Nawakee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Filmik 10 minutowy w rozdzielczości 720p zajmował 150-250MB nie pamiętam dokładnie. Dlatego tyle bo nie był poddany żadnej obróbce kodek do tego użyty to H.264
     
  14. Panicz

    Panicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A bawil sie ktos tym video grabberem ?
    Ktos wie coskolwiek wiecej na ten temat ?
    Jaka jakosc i jak oraz do czego sie to dokladnie podlacza ?

    Widze ze USB do kompa ale chinche maja wejscia a nie wyjscia, wiec chyba potrzebny jeszcze jeden kabel do zlaczenia tego ?
     
  15. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    jak już coś zmyślasz to rób to mądrze !!

    avivo nie ma nic wspólnego z vivo !! AVIVO ? Wikipedia, wolna encyklopedia

    po drugie, NIE MA czegoś takiego jak wejście HDMI w kartach graficznych ,oczywiście są oddzielne karty pod PCi Express z taką możliwością (np firmy Blackmagic Design ).

    po trzecie obraz 10minutowy przechwytywany w rozdzielczości 720p bez kompresji miałby ponad kilka gigabajtów

    obraz z xa można zgrywać za pomocą
    -tuner tv (większość max 768x576,oczywiście sa wyjątki ) sygnał analogowy
    -grabber video (max 720x576) sygnał analogowy
    -karta graficzna z wejściem VIVO (w teorii max 1080i, dźwięk podłączam do wejścia line-in na karcie muzycznej) sygnał analogowy ,
    -karta pod PCi Express z wejściem hdmi (1080p i dźwięk 5.1 !! ) sygnał CYFROWY ,nie współpracuje z konsola PS3 !!
    -Nagrywarka DVD do telewizora(PVR/DVR) !! (max 720x480) sygnał analogowy

    kolejność jakości

    Karta pod PCi Express z wejściem hdmi>karta graficzna z wejściem VIVO>Nagrywarka DVD do telewizora>tuner tv>grabber video

    Nie polecam kupowania tych graberów z allegro za 10zł Problem z gubieniem klatek i rozbieżnością fonii od wizji !!

    Wymagania (Zgrywanie obrazu z automatyczna kompresja )
    -Do przechwytywania obraz 1080i przy użyciu karty graficznej z VIVO potrzebny jest dość dobry komputer(2x2ghz i 1gb(winxp)/2gb(win7))
    - w przypadku 1080p i karty np firmy : Blackmagic Intensity wymagania są już większe !! ( 2x2,4ghx/4x2,4ghz 2/3gb ddr3 ramu i dyski w raid-dzie 0

    Jak sprawdzić czy moja karta graficzna posiada wejscie/wyjsci VIVO

    -W zestawie przy zakupie kart graficznej powinien być taki kabel (Link1 Link2 )
    - pudełko lub w instrukcji powina zawierać informacje ( Link1 )
    -Scalak philipsa na kartach firmy Nvidia Lub ATI Rage Theater (ati) , niestety nowsze karty są często zabudowane i ciężko dostrzec.(ATI#1 ATI#2 Nvidia )
    -gniazdo zwykle 9 pinowe, niestety nie daje to 100% pewności (Link1 Link2 )
    -naklejka na karcie graficznej ( Link1 Link2 )

    EDIT//
    Tuner z możliwością przechwytywania obrazu AVerTV CaptureHD za 400zł (PCI-Express )
    -współpracuje z xboxem 360 i PS3
    -Wejscie HDMi i Component
    -kilka filmików na YT http://www.youtube.com/results?sear...&search=Search&sa=X&oi=spell&resnum=0&spell=1

    -
     
  16. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek

    Zniechęcałem gracze do przeróbki co jest bardzo pozytywne w moim mniemaniu :*
     
  17. iglar11

    iglar11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zawsze mozesz tez kamera :)
     
  18. xRemingtonx

    xRemingtonx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wałbrzych
    Albo dobrym aparatem cyfrowym , ale na telewizorze lcd .
     
  19. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    witam, mam w domu taką nagrywarkę, którą podłącza się do TV i można nagrywać programy, czy za jej pomocą mogę nagrywać gameplaye z X'a?
     
  20. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    jeżeli nagrywarka ma wejście i wyjście composite, to tak. Wtedy podpinasz x-a pod wejście a TV pod wyjście
     
  21. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak. Możesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum