1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak odblokować Gamertag, Profil oraz Save ze zbanowanej konsoli

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Listopad 15, 2009.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Będzie nam potrzebne:
    * zbanowana konsola z dyskiem lub memory card
    * CON Flag Remover >> MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
    * Xplorer360 >> MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
    * Hash Block Calculator >> MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service

    Krok 1 - Tworzenie kopii zapasowej:

    [​IMG]

    - podłączamy zdemontowany dysk z konsoli do komputera za pomocą standardowego kabla sata i zasilania lub można skorzystać z Xecuter 360 Connectivity Kit lub tego typu urządzenia
    - uruchamiamy "Xplorer360" i wczytujemy dysk lub kartę pamieci: "Drive>Open>Harddrive or Memory-card"
    - wybieramy "Partition 3" >> "Content"
    - I szukamy folder, który rozpoczyna się na literę "E" - zawiera on profil, może być ich kilka w zalezności ile mamy ich utworzonych na dysku.
    - otwieramy folder "E" i następnie "FFFE07D1" >> "000100000" i widoczny będzie nasz profil. klikamy na niego lewym przyciskiem myszy i przenosimy na np plupit.
    - i tworzymy jego kopie.

    Krok 2.
    Uruchamiamy "CON Flag Remover" i wczytujemy profil "Open Profile" >> klikamy "Remove Flags" aby skasować zabezpieczenie M$

    [​IMG]

    Krok 3.
    Uruchamiamy "Xbox 360 Hash Block Calculator" >> "File>Open" >> wczytujemy "od-flagowany" profil >> “Tools>Calculate Hash Blocks" >> Done! - jesteśmy w domu ;)

    [​IMG]

    Krok 4.
    Uruchomiamy ponownie "Xplorer360", wczytujemy dysk i przechodzimy do katalogu z profilem i przeciągamy na niego odblokowany wcześniej profil, przy pytaniu czy chcemy zastąpić odpowiadamy twierdząco.

    Po całej operacji odłączamy dysk i podłączamy do konsoli :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KKRISpl

    KKRISpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWA-Białystok
    I taka operacja działa także na uszkodzone save files czy tylko tyczy się profilu?
     
  4. BuBu_Bad

    BuBu_Bad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Problem z odzyskaniem gamer taga i save

    Witam. Zrobiłem wszystko tak jak powyżej i niestety mój profil nadal występuje jako uszkodzony. Wszystkie czynności tak jak w instrukcji. Jedyne różnice występujące są następujące - Uszkodzony profil znajdował się na memorce. Został zgrany bez save-ów na HDD innej konsoli zbanowanej w stary sposób.I na tym dysku przebiegla cała operacja zrobiona według poradnika.
     
  5. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    potwierdzam, sposób działa na 100%, sprawdzałem na dwóch konsolach, 2 profile, 2 dyski, konsole miały cofnięty secbin.dat, do daty sprzed bana.
     
  6. L8EK

    L8EK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam nadzieję że się nie powtórzę i nikogo nie wyprowadzę z równowagi ;)

    czy jeśli mam dysk ze zbanowanego x360, kupię arcade, podepnę ten dysk (bez żadnych ingerencji), podłącze się do liva, odzyskam swój profil to czy savy i profil z dysku przestaną być corrupted?

    tzn czy bez roszad z memorkami da się odzyskując z netu profil przywrócić sprawność savów?

    widziałem parę wpisów o tym w innych tematach ale chciałbym mieć pewność
     
  7. Boczek

    Boczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czy można podłączyć dysk lub kartę pamięci do komputera za pomocą innego sposobu niż w poradniku, ponieważ nie jestem pewien czy do swego komputera mogę podłączyć dysk za pomocą kabla sata
     
  8. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    możesz użyć specjalnego adaptera USB do podłączania dysków sata, jeśli takowego złącza w kompie nie masz.
     
  9. xyz222

    xyz222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Mi wyskakuje po operacji:
    "Dane konta w usłudze Xbox LIVE są niepoprawne..."

    Czy w kroku 2 "CON Flag Remover, trzeba zmienić flag arena na FFFFFFFFFFFFFFFF po wczytaniu pliku Ja mam wygenerowane tam rózne cyfry i liczby (kod szesnastkowy)
     
  10. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    a jeszcze jedno, ja mam nieoryginalny dysk 120gb i myślice ze jak wrzuce to do nowego xboxa i podłącze się do live'a to mogę znowu dostać bana za dysk/odblokowany profil? Naprawde ni chcę 3 raz kupowac konsoli.

    wiem ze nie ma zasady ale jak uważacie?
     
  11. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    yyy pytanko mam :D bo Xplorer360 pokazuje mi partycje 0 2 i 3
    ale 0 i 3 sa puste. jedynie na partycji 2 sa jakies dane ( dash )

    Xp nie widzi zadnych partycji ( no spoko pewnie tka ma byc )

    ale w zarzadzaniu dyskami pisze mi aby zainicjowac dysk twardy.

    dlatego ? zainicjowac dysk ? ( tutaj nie widze aby ktos o to pytal )


    EDIT

    ok Xport360 sobie poradzil
     
  12. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    xplorer Ci niewidział partycji bo chyba tez tak jak ja masz nieoryginalny 120, a do niego jest inna wersja xplorera.

    A ja nadal z moim pytaniem o tego bana za dysk i odblokowany profil
     
  13. zywiec99

    zywiec99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Piła
    edit: mozna wykasowac tego posta
     
  14. KKRISpl

    KKRISpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWA-Białystok
    Jak przeniesc plik używając xporta?
     
  15. adibest

    adibest Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    -Czy ta metoda powinna działac równiez na SAVE'y czy sam profil i czy żeby to było wszystko mozliwe to konieczne jest wczesniejsze "odblokownie dysku" (cofnięcie NAND)??
    -jak robimy tą kopie na pulpicie tego folderu przed "odflagowaniem" to ją zostawiamy na wszelki wypadek a odblokowujemy ten oryginalny katalog z podlaczonego dysku nie ten z pulpitu tak?
    pzdr
     
  16. L8EK

    L8EK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    z góry przepraszam jeśli kogoś urażę, że odpisuję sam sobie ale może komuś się przyda...

    w przypadku mojego pytanie odpowiedziałem sobie sam - po kupieniu nowego niezbanowanego arcade podłączyłem swój dysk z profilem i savami (uszkodzone przez ban). ponieważ arcade ma wbudowaną pamięć na nią odzyskałem z netu swój gamertag a później przeniosłem go na dysk i nadpisałem stary profil (uszkodzony po banie)

    po tej operacji profil działa (wszystko zachowane) a wszystkie savy zrobiły się dobre (nie corrupted). dzięki temu nic nie straciłem :)

    czyli można równie dobrze odzyskiwać u kogoś z netem i memorką - później podmiana i dane odzyskane
     
  17. materna13

    materna13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wlasnie co z tego tutorialu jak na dzien dzisiejszy na partycji 3 nic nie widac pod tym programem. Jak zrobic aby bylo jak na zdjeciu w tutku , czyli widoczy profil.
     
  18. kobiasek

    kobiasek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy po odblokowaniu profilu można grać po live na nie zbanowanej konsoli ? czy jest szansa na ban profilu ?
     
  19. Mateo-s

    Mateo-s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pare pytań

    Po 1 - czy nie ma innej możliwości naprawienia profilu??
    po 2 - jak podłączyć kartę pamięci do pc i czy się da
    po 3 - jeśli skopiuję z karty pamięci profil na dysk kolegi to czy będę mógł naprawić to za pomocą jego dysku???
     
  20. Mateo-s

    Mateo-s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    no super..tez tak zrobilem, w ustawieniach sejvy widoczne sa jako dobre..ale jak juz odpale gre to wysypuje sie blad o uszkodzonym pliku z sejvem

    wiec jak to jest kolego..dzialaja Ci zapisy?
     
Wczytywanie...

Poleć forum