1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak odpalać 2 dyskowe gry - RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Djok, Grudzień 8, 2012.

  1. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, od wczoraj mam slimke z RGH, nie mam żadnych większych problemów oprócz odpalania gier dwu płytowych. Najpierw pytanie: czy mając dysk zewnętrzny 320gb i na nim skonfigurowane pod X'a 32gb mogę jakoś zainstalować teksturki HD z MOHa Warfighter? Drugie pytanie to jak w ogóle odpalić MOHa, po włączeniu gry jednoosobowej pojawia się komunikat żeby włożyć drugą płytę, nieważne czy odpalam dysk pierwszy czy drugi. Zrobiłem folder MOH a w nim Disc 1 i Disc 2, odpalam go przes freestyle dasha ale nadal to samo. Pozdrawiam

    Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
  4. Djok

    Djok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 27, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Jak odpalać 2 dyskowe gry - RGH

    No tak, ale czy ta metoda zadziała tylko z zewnętrznym dyskiem? Tak jak mówiłem mam 32gb skonfigurowane pod xboxa, czyli konsola widzi to jak wewnętrzny dysk tak?

    Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odkopuję, bo mam ten sam problem. Robię jak w faq i żadna gra nie działa. Co robię źle? Sprawdzałem max payne i dead space 3. W obu przypadkach odpalam z drugiej płyty, bo wtedy konsola szybciej poprosi mnie o zmianę płyt. Pojawia się komunikat i na tym się zatrzymuje :(
     
  6. Felmyst

    Felmyst Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    115
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Odp: Jak odpalać 2 dyskowe gry - RGH

    Ja mam problem dwóch płyt w przypadku Forza 4 i Halo 4. Ktoś poradzi?

    Wysłane z mojego Pegazusa za pomocą Tapatalk 2.
     
    1 osoba to lubi.
  7. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Bracia i siostry w duchu jtag/RGH.
    Mamy 2 rodzaje gier 2 płytowych
    1. Gra 2 płytowa (Ass3, MP3, Witcher itp)
    1a) Freestyle
    Żeby grać w toto to trzeba nagrać każdą płytę w osobnym katalogu, np.
    USB:\Games\Max Payne 3 disc 1of2\
    USB:\Games\Max Payne 3 disc 2of2\
    Wchodzimy we Freestyle settings i dodajemy w Manage Game Paths USB:\Games\ i zapisujemy (scan depth zależy od głębokości folderów, jeśli Max Payne disc 1of2\default.xex to =1, jeśli Max Payne disc 1of2\Title-ID\00070000\"GOD container" to =3) i wykonujemy scan
    BEZ SCANU system nie wie gdzie jest druga płyta i nie będzie toto działać
    1b) XEXMenu, używamy swap wbudowany w Dashlaunch (kto chce niech poszuka, ja nie używam)

    2. Gra 2 płytowa, 1 płyta single player + druga multiplayer + DLC (MOH, Battlefield 3, Forza 3 i 4) i gry wersja GOTY
    Płyte Singiel extract/GOD, Płyte MP extract i toto co jest w katalogu content na plycie umieszczamy w hd1:\content lub na USBMu0:content\ (Nie wszystkie gry pozwalają na umieszczenie DLC na USB, nie zrobisz tego z XEXMenu, bo toto nie widzi USBMu0:, tylko folder XBOX360, zresztą tak jak PC)
    Żeby toto działało często trzeba spatchować plik DLC (na PC 360 Content Manager/ na Xie XM360, nie wiem czy widzi USB???)
    Dla gier Forza 4 i Halo 4 wygląda toto końcowo:
    Gra (single player) dla przykładu Hdd1:\Games\ (lub USB0:\Games\), a pliki z 2giej płyty:
    Forza 4 Hdd1:\content\0000000000000000\4d530910\00000002\"pliki DLC,5szt" (lub USBMu0:\content\.....)
    Halo 4 Hdd1:\content\0000000000000000\4d530919\00000002\"pliki DLC,1szt" (lub USBMu0:\content\.....)
    Jeśli chcemy wgrać dodatkowe DLC (np samochody) to potrzeba jeszcze ściągnąć TU z FSD/ręcznie
     
  8. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie rozumiem tej części. Wszystko poprawnie napisałeś? Swoją drogą to już jest trzecia metoda odpalania drugiej płyt z jaką się spotykam. Dzięki ofc ;)

    Próbowałem dashlauncherem, który ma autoswap do włączenia i też była lipa. Sprawdzę Twoim sposobem.
     
  9. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wejdź w opcje konfiguracji Freestyle, ja używam angielskiej wersji, ale faktem jest to, że bez podania ścieżek do płyt i wykonania scanu FSD nie będzie wiedział gdzie jest 2ga płyta. Ofc wyłącz wtedy w DL autoswap (do tego w DL potrzebujesz pliku .ini ze ścieżkami do płyt, bez tego nie chula)
    Pozatym to dotyczy przykładu, każdy ma ścieżki zorganizowane wg własnego uznania
     
  10. Felmyst

    Felmyst Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    115
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Odp: Jak odpalać 2 dyskowe gry - RGH

    Więc tylko jedna płytę przerabiam w iso2god? A druga po prostu otwieram i zawartość ISO wrzucam gdzie trzeba? ;)

    Wysłane z mojego Pegazusa za pomocą Tapatalk 2.
     
  11. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jedna ISO2GOD, 2ga tylko zawartość content, reszta Cie nie interesuje
    (oczywiście dla gier typu Single+DLC - MOH, Forza, Battlefield 3)
    Do sprawdzenia czy gra jest jednego lub drugiego typu otwieramy toto w Xbox Image Browser , sprawdzamy wielkość katalogu content i mamy odpowiedź, choć widziałem kilka iso z demami gier na drugiej płycie)
     
  12. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja mam konsolę 4 giga z dyskiem zewnętrznym. Zadziała?

    W żaden sposób nie chce się odpalić drugi dvd. Próbowałem już przez fsd i przez daslaunchera z opcją auto swap i bez niej. Za każdym razem prosi o następną płytę i koniec. Zaktualizowałem DL, a FSD 3.0 odpalam z usb, bo nie udało mi się w konsoli zaktualizować ale to inny temat. Mimo wszystko ciągle prosi o płytę. Zmieniłem ścieżkę na usb\gry x360\ i dalej nic. Próbowałem dać skan manualnie ale nie wiem czy się wykonał, bo konsola mnie nie informuje o tym. Za którymśrazem tylko pojawia się komunikat by spróobwać ponownie, bo jeszcze skanuje. Widzę po dysku jak miga, że skanuje. Głębia skanu na 2. Ciągle lipa.

    Proszę o pomoc :(
     
  13. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gdzieś robisz błąd (sprawdź czy masz dwie płyty, może masz 2x1szą płytę ???). Zakładam że kopie są OK.
    Usuń FSD z 4 GB, zostaw tylko kopię na USB (z File Managera).
    Sprawdź czy sie uruchamia kopia z Usb (bo może nadal z 4GB, teraz usunięta więc może sie nie uruchomi)
    Każdą płytę nagraj w osobnym katalogu(obok siebie, nie jedna w drugiej,więc "Max d 1" i "Max d 2", nie "max Payne\Disc 1 i Disc 2")
    Uruchom DL i wyłącz autoswap, wgraj zmiany do "launch.ini" (wyedytuj na PC i sprawdź swój "launch.ini", bo przy włączonym autoswap w DL będzie sie wywalał), jak nie potrafisz to zastosuj standardowy
    UWAGA: ścieżka dostępu do FSD- "Usb:\Freestyle\FreestyleDash.xex", jeśli masz inną to zamień na swoją
    [paths]
    BUT_X = Hdd:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558
    Default = Usb:\Freestyle\FreestyleDash.xex
    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true
    Jeśli skan jest wykonany poprawnie to w zakładce XBox Games widzisz ikony/okładki płyt 1 i 2 z każdej gry 2 dyskowej, jeśli nie to zły scan depth/ organizacja backupu
    Scan Depth: jeśli zapisujesz ścieżkę dostępu do gier typu USB:\Games to każdy kolejny katalog głębiej daje nam +1 do scan depth, np (jeśli to Ciebie przerasta to nie wiem jak pomóc)
    USB:\Games\Max Payne 3 disc 1of2\plik xex lub god - scan depth 1
    USB:\Games\Max Payne 3 disc 1of2\5454086b\xex lub plik i katalog god - scan depth 2
    USB:\Games\Max Payne 3 disc 1of2\5454086b\00070000\plik i katalog god - scan depth 3
    (path, depth 1, depth 2, depth 3)
    Sprawdź swój sposób nagrywania, oba dyski musząbyć albo XEX, albo GOD, nie działa mix ( np 1 god, 2 xex).
     
  14. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzięki wielkie! Działa :D Wystarczyło zmienić scan depth na 1 i działa :) Nie wiem czemu mam zamiast dwóch teraz cztery ikonki z dead space i max payne ale na to można przymknać oko.
    Co do FSD to rozumiem, że bezpiecznie mogę usunąć katalog z hdd, a potem przerzucić tam ten nowy z USB? W DL mam ustawioną ścieżkę startu na usb a nie na hdd więc pewnie dlatego odpalało mi z usb.
    Jeszcze raz dzięki!
     
  15. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli nie masz za dużo ściągniętych ikonek to skasuj datatbase FSD i wykonaj skan ponownie, lub przeinstaluj FSD od nowa.
    Pozatym "launch.ini" wskazuje z którego miejsca ma być uruchomiony FSD, więc gdy masz odłączone usb, to uruchamia się "launch.ini z 4GB, jak konsola startuje z podłączonym usb to startuje "launch.ini" z usb.
    Wywal FSD z 4GB i zrób porządek z database
    Mam nadzieję, że gry 2 dyskowe ruszą
     
  16. dekoder

    dekoder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Skądinąd
    Forza4 wgrałem wczoraj po ftp programem exiso-GUI
    Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to że wybrałem do instalacji tylko dysk pierwszy
    a program po zainstalowaniu disc1 w hdd1/gry sam pobrał disc2 który był w tym samym katalogu
    i zainstalował w hdd1/content
    Gra działa ok ze wszystkimi samochodami i trasami :)
    Konsola Slim z FSD3
     
  17. dekoder

    dekoder Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Skądinąd
    edycja
    Sory poszło 2x
     
  18. Lazar9292

    Lazar9292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam taki sam problem z wiedźminem 2 i czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć krok po kroku jak to zrobić żeby działało z powodu że jestem bardziej zielony niż inni zieloni i nie rozumiem tego co pisaliście i jak to wykonać :/
     
  19. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pytania: używasz Freestyle, gry XEX/GOD, dysk int/ext, konsola SLIM/FAT, wersja systemu, wersja Dashlauncha
    Jak potrafisz na to odpowiedzieć to nie rokuje to źle.
    Dla Freestyle po prostu każda płyta w osobnym katalogu, potem w ustawieniach wykonujemy skan i zamiana płyt następuje z automatu.
     
  20. Lazar9292

    Lazar9292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola slim używam programu xex na reszte za bardzo odp nie znam
     
  21. Lazar9292

    Lazar9292 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    system 20161970

    To znalazłem reszta to porażka
     
Wczytywanie...

Poleć forum