1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak odpalać gry z xbr?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lkimylpbjq, Kwiecień 23, 2010.

  1. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jako że niedługo będę mieć xbr chciałem się doedukować jak należy gry przygotować ? Wystarczy sam plik iso ? Trzeba go jakoś przerobić czy wystarczy copy to hdd ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Instalujesz grę na HDD potem odpalasz NXE2GOOD i gra działa bez płytki.
    Tak widziałem na Youtube więc nie wiem czy dobrze ci odpowiadam.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jesli masz plyte z gra to wlasnie tak ;) A zeby to zrobic bez plyty to:
    - rozpakowujesz iso i uruchamiasz przez np xexmenu lub freestyle dash
    - konwertujesz iso programem iso2god i wrzucasz na hdd xboxa, wtedy gre mozesz odpalac z biblioteki gier od razu
     
  5. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jakieś patche , ss , wave ? Domyślam się , że nie muszę sobie zawracać tym głowy ? Co z płytami wielosesyjnymi ? I co z update umieszczonymi na płycie , nie będzie krzyczał klocek o update ?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak grasz bez plyty to nic cie nie obchodzi, ale wgraj sobie LT lub xtreme i nic cie nie bedzie obchodzic przy plytkach. Jesli chodzi o update to zawsze jest update do xbr zanim nowszy update pojawi sie na plytkach.
     
  7. michu

    michu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    169
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jeśli chcę uruchomić przez xexmenu to iso muszę rozpakować programem xbox backup creator, tak? Jak już je rozpakuję to do jakiego katalogu mam to wrzucić na hdd? I który sposób jest szybszy? Bo jak do tej pory to przerabiałem obrazy programem iso2god(co zajmuje ok.15-20 minut) i wrzucałem do content/0000000... (kolejne 15 minut co daje w sumie ok. 0,5 h). Który więc sposób jest szybszy i lepszy?
     
  8. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dzisiaj puściłem Risena przez iso2god i okazało się , że gra po przerobieniu ma tylko ~2,5GB . To jest cała gra ? Wierzyć mi się nie chce , że gra została odchudzona o 5 GB
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    michu - jak dla mnie iso2god to najbardziej elegancki sposob odpalania gier i raczej nic nie zmeini mojego zdania ;)

    lkimylpbjq - jesli iso2god nie wywalilo zadnych bledow to wlasnie tyle zajmuje gra ;)
     
  10. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeszcze jedno pytanko . Tym razem o dysk . Jak należy go przygotować pod zmodyfikowane gry ? Wiem że musi być fat ale co dalej ? Wrzucać bezpośrednio czy musi być zachowana jakaś struktura folderów ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum