1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak odroznic stara wersje od nowej? 65nm ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez thomasho, Wrzesień 2, 2009.

  1. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam

    Chce kupic uzywana konsola xbox360 zakupiona w maju br. Nie wiem czy jest to ta wersja z 65nanometrami. Gosciu tez nie wie. Da sie to jakos sprawdzic ? Konsola zostala wyprodukowana 2 wrzesnia 2007 roku. Pomoze ktos ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
  4. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  5. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak jest to arcade z hdmi to na pewno falcon
    kupuj smialo
     
  7. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    gosciu napisal, ze nie ma HDMI.

    za 700zl chyba sie oplaca z 2padami

    natomiast rozwazam jeszcze za 850 jaspera

    moze to jest jasper ten uzywany co ?
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak nie ma hdmi to napewno nie jest to arcade. wszystkie arcade z wrzesnia 2007 roku sa z hdmi i sa to falcony
    jasper to napewno nie jest :)
     
  9. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za 700 pln "arcade" uzywany z 2 padami.... to srednio atrakcyjna oferta.
    chyba ze jeszcze jakies gry w tej paczce są.

    Konsoli bez HDMI w tej chwili bym nie kupowal.
    Rozumiem, że konsola ta została ochrzczona arcade bo nie ma HDD?

    Zacznij od sprawdzenia co to za konsola, ale nawet gdyby to byl jasper (bez HDMI nie ma możliwośći by tak było) to cena jest umiarkowana.

    Jak NIE ma HDMI to może być nawet zabytek OPUS, lub XENON.
    Sprawdź natężenie prądu na zasilaczu - 175W ELIMINUJE OPUSA i XENONA a to już jest dobrze.

    http://xboxforum.pl/poradniki-sprzet/5731-jak-rozpoznac-jaspera.html
    w sumie to już Imageshack - xbox360modelvg1 - Uploaded by cavarr ten obrazek powinien Wam pomóc
     
  10. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wiec zdecyduje sie chyba na nowego Jaspera z AlleDrogo za 850

    dzieki za pomoc
     
  11. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To napewno jakaś gorsza wersja .
    Moja konsolka z 2006 marca ma już wyjście HDMi i jest to falcon : >

    Niekonicznie Jasper,Falcon też spoko,z kumplem gramy w podobnych ilosciach a on anwet mniej odemnie i na ogol tylko przez live a jego konsolka padła a moja żyje ;F
     
  12. Cpun1998

    Cpun1998 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grodzisk Wlkp
    Ja Mam Konsole Pff Nie Pamiętam Ile Ale Wiem Ze Od Wzeszłej Gwiazdki:p Ale Moja Dobrze Się Ma:)
     
  13. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Dobra decyzja :)
    Model płyty głównej w konsoli można rozpoznać po amperażu:

    16.5A Xenon, Zephyr
    14.2A Falcon
    12.1A Jasper
     
  14. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    dzieki :)

    Novy, powiedz mi, jak ogarniasz gry na 22'' ? Jak na razie planuje X'a podlaczyc pod moj monitor 22'' i zastanawiam sie jak to bedzie wygladac...

    btw. jaki kabel do monitora ? hdmi na dvi ?
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jakim cudem jak konsole z HDMI wyszły w sierpniu 2007 roku? ;>
     
  16. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Falcony tez wyszły chyba w 2008 wiec coś kolega namieszał:)
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    novy66 - wczesne falcony aracde (taki jak moj z wrzesnia 2007) mialy amperaz 16.5A
     
  18. Dawidek

    Dawidek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ciechanów
    Ja mam swojego Falcona i nie narzekam a juz ponad rok mi smiga i jest codziennie zajezdzany nawet 3 rodd nie mialem ;]
     
  19. Czibok

    Czibok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie warto jest to stara wersja.
     
  21. dareme89

    dareme89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a kto mi powie z którego przedziału lat jest moja konsola.
    gniazdko zasilające + hdmi wskazuje na falcona
    ampery 16,5 czyli niby coś starszego.
    zasilacz 200W
    naklejka na obudowie: servis date 08.2010 - servis w znaczeniu serwis czy produkacja?

    Dodam że konsola to wersja premium która ma niby 20GB, napęd lite-on, czyli powinna być min 2008, ale czy możliwe żeby data 08.2010 była prawdziwa?
     
Wczytywanie...

Poleć forum