1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak opróżnić płyte??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Aras64, Styczeń 18, 2009.

  1. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    Witam!
    Mam kilka zepsutych płytek DVD+R DL RW (komputer mi się zawiesił podczas nagrywania) i chcę ich użyć ponownie dlatego mam pytanie jak sformatować te płyty (jakim programem) Nero, ImgBurn, Alcohol nie dają rady DL-ów ale za to vista daje. Kiedy wejdę w mój komputer i nacisnę prawym przyciskiem na ikonkę płyty a potem klikne "Formatuj" otwiera mi się okienko tam wszystko ustawiam ale niestety nie da się całości skasować. Formatuje się róznie po 500mb a czasem 5gb ale nigdy całość. Jak zrobić tak żeby skasować całość prosił bym o nazwy programów albo jakiś sposób jak sformatować całość przez "Mój komputer".
    Jak bym coś niewyraźnie wyjaśnił to pisać.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Prz1994

    Prz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bełchatów
    chyba sie nieda tak zrobic ;/
     
  4. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Skad ty masz DVD+R DL RW ?
     
  5. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    Prz1994:
    musi się dać bo by nie robili płyt DL RW a poza tym skoro vista daje rade to musi się dać ale tu bym się za bardzo nie dziwił że nie formatuje całej bo do czego Microsoft się nie dotknie to i tak to zepsuje ( nie licząc Xboxa :D)
    $Piri:
    z mojego ulubionego komputerowego (komputronik w Wałczu) tam są tylko takie
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Na 1000% nie jest to płyta DVD+R DL RW, bo takie płtyy nie istnieją, a co za tym idzie żadna nagrywarka nie obsługuje takich płyt. Podsumowując sprawdź dokładnie jaka to płyta, bo DL RW to nie jest.
     
  7. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    To na 1000% jest DL RW i nie wmawiaj mi że nie jest to taka płyta bo jest firma jaka ją wyprodukowała to "JVC" (przynajmniej tak pisze na pudełku) i nie mów, że takie coś nie istnieje bo tym sugerujesz, że ja kłamie a to mnie obraża.
     
  8. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    dziwi mnie trochę że np nowy nero nie daje sobie z tym rady.
    offtopic kolega ma racje i takie płyty znajdują się w sprzedaży, ale Aras64 jedyne płyty o jakich Ty mówisz znalazłem tylko i wyłączie w wydaniu "-"
     
  9. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Ej...ja też mam DVD+R DL RW Verbatim. ocb ?
     
  10. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hehe bo wszyscy mamy Verbatimy RW :D
    Ale niestety nie da się na nich nic ponownie zapisać:) Można zapisać tylko jeden raz, a potem odczytywać
     
  11. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Egzakli....

    Swoją drogą czemu są tak nazywane ? Jeśli RW na innych płytach oznacza ponowny zapis ? Chyba, że się myle....
     
  12. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    JVC produkuje, ale DVD-R DL RW
     
  13. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    Nie no offtopic ja cie nie rozumem znowu chcesz się zemną kłócić, że takie płyty nie istnieją? Jak już napisałem na 1000% jest to ta płyta!! Niedawno twierdziłeś, że takich płyt w ogóle nie ma a teraz, że są ale tylko - (skąd te nagłe olśnienie)
    Proszę tutaj pisać tylko odpowiedź na moje pytanie albo jakaś rada bo temat zamienił się nam w dyskusje o płytach.
     
  14. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ja tu z nikim nie chce się kłócić, tylko chcę tego abyś mi udowodnił, że posiadasz taką płytę. Zdjęcie lub link do strony producenta itp. poproszę.
     
  15. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    mogę ci odsprzedać parę za 15zł jedna +5 przesyłka listem poleconym resztę wyjaśnimy na PW adres itp a teraz lecę do roboty
     
  16. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    1. Żadnych płyt RW nie czyści się opcją "Formatuj" ....
    2. Płyty wielokrotnego zapisu czyścimy w np. NERO
    3. Niesłyszałem o płytach DVD+R DL RW ; d
    4. Jest tak jak napisał zalev

     
  17. AuSeR

    AuSeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pomorze
    Zgadzam sie ,ze w NERO ja tam zawsze usuwam i to jest banalne :)Bierzesz dane---dysk z danymi---i po lewej pisze "usuń" wybierasz plik jaki chcesz i go usuwasz :).Możemy usuwać tylko płytki RW innych sie nie da :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum