1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak otworzyć NAT. :( Pomocy!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez karol93ts, Marzec 29, 2012.

  1. karol93ts

    karol93ts Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rudenka
    Witam. Mam Routera " TechnicLan WAR-54GS " i zamkniętego NAT czy jakoś tak :( Przez to mi nie szuka meczy w MW3:( Wyskoczył mi komunikat na MW3 żebym otworzył NAT. :( Ale nie wiem jak. Proszę o pomoc!!!:(((( Jak ktoś mi wytłumaczy na pw lub w temacie i napiszę instrukcję. Daje 5 kodów na xboxlive 48h. Mam 5 kodów nie potrzebnych więc oddam je za pomoc. :) Pozdrawiam:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zaloguj się w routrze (wpisz 192.168.1.1 w przeglądarę) potem szukaj zakładki port forwarding i otwórz porty:

    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)
     
  4. karol93ts

    karol93ts Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rudenka
    Service: \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \ \
    IP Address:
    Protocol:
    Port Range: -
    Comment:

    Mam takie zakładki. A w Protocol: mam osobno UDP, TCP. Gdzie co wpisać.
     
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No musisz odpowiednie porty wpisać w odpowiednią zakładkę.
     
  6. karol93ts

    karol93ts Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rudenka
    a możesz to lepiej wytłumaczyć?
     
  7. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie wiem dokładnie jak wygląda panel w tym routerze. Zrób screena jak możesz.
     
  8. karol93ts

    karol93ts Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rudenka
    Wpisałem wszystko i teraz już mam odblokowany?? czy muszę coś zresetować. IP wpisałem takie jak mam w konsoli ?
     
  9. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak IP musisz wpisać takie jak w konsoli masz.

    Jeśli już wpisałeś to odpal MW3 i zobacz czy pomogło.
     
  10. karol93ts

    karol93ts Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rudenka
    [​IMG] Tak wpisałem. A w menu MW3 pisze mi tak: Your NAT Type: Moderate :((((
     
  11. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Port 27014-27050 (udp tcp)

    Port 16000 (udp)

    Port 1863 (udp tcp)
     
  12. karol93ts

    karol93ts Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rudenka
    Wyłączać za każdym razem konsole czy wejść w gre i tyle???
     
  13. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wpisz wszystkie porty i zrestartuj router i konsole. Potem spróbuj.
     
  14. karol93ts

    karol93ts Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rudenka
    Teraz piszę: Your NAT Type: Strict:(((
     
  15. karol93ts

    karol93ts Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rudenka
    Jak sprawdzałem w konsoli to mam to jedno IP. Ale w ustawieniach w routerze mam jeszcze jedno z 2 na końcu.
     
  16. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    1) uPNP włącz
    2) czy masz publiczny czy prywatny IP od providera
     
Wczytywanie...

Poleć forum