1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak pobierać kilka plików naraz z rapidshare.com niemając konta Premium ?

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez djmc2, Wrzesień 9, 2008.

  1. djmc2

    djmc2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2007
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Musimy posiadać szybki PC najlepiej : 2 rdzenie ,2 gb ramu lub więcej
    2. virtual pc 2007 - program emuluje systemy operacyjne na Dos (linux, xp itd)
    2b. zamiast powyższego programu możecie użyć także : VMware Workstation (Windows + Linux)
    (znalazłem w nim opcje zamontowania wirtualnego dysku w realnym systemie<przez co nie trzeba używać gg do przesyłania plików>)
    Kod:
    http://ftp.twaren.net/cpatch/sysutil/vmware/source/vmware-workstation-6.0.0-45731.exe
    http://www.gigasize.com/get.php/3197472106/VMware_Workstation_6.0.0.45731_Keygen.exe
    Kod:
    http://nie będę trollować!/index.php?dz=2&id=626&Virtual+PC+2007
    3. Instakę xp ,najlepiej tzw. "mini xp" obcięty przez programistów
    Kod:
    http://www.gigasize.com/get.php/3196801518/Windows_XP_Mini_2.1_PL.rar
    
    4. Aol 9 (instrukcja instalacji na xp normalnym i virtualnym)
    Kod:
    Ściągamy program AOL:
    
    KOD
    http://odsiebie.com/pokaz/180310---2c5a.html
    
    W czasie ściągania wchodzimy na stronę
    
    KOD
    https://new.aol.com/freeaolweb/?promocode=814174&promocode2=805966&ncid=AOLAOF00020000000221
    
    Jezeli nie działa to wchodzimy na
    
    KOD
    www.aol.com
    
    I szukamy opcji zalozenia konta mailowego.
    Wypełniamy wszystkie Pola, nie koniecznie poprawnie, ale kod pocztowy MUSI być poprawny (postal code).
    Gdy już założymy swój mail na aol.com, zaczynami instalacje programu AOL.
    Włączamy ją i:
    1.Klikamy Yes.
    2.W następnym oknie klikamy NEW MEMBERS
    3.W Kolejnym EXPERT SETUP
    4.Klikamy na odnosnik ADD LOCATION
    5.Wpisujemy tam cokolwiek
    6.Klikamy dwa razy next
    7.Wybieramy HOME NETWORK i klikamy NEXT.
    Po wykonaniu tych czynności pokaże się nam okno wołające o wasz nick i hasło do maila na aol. Wiec wpisujemy NICK i PASSWORD i klikamy ok.
    Gdy już jesteś zalogowany
    Zrzucasz przeglądarke AOL na pasek, kopiujesz link z rapidshare (Bądź MU) do interesującego nas pliku i wklejamy go do FIREFOXA - NIE DO AOLA, AOL POZOSTAJE NA PASKU CAŁY CZAS
    Kiedy juz sciagniemy jeden z partów, wyłączamy przeglądarke AOL. Przy wyłączaniu pojawi sie okno o aktualizacji programu, wiec lepiej kliknijmy na anuluj, bo moze byc potrzeba reinstalacji programu.
    Wyzej wymieniona czynnosc (od tekstu GDY JUZ JESTES ZALOGOWANY) powtarzamy przy sciaganiu kazdego z partów.
    Sposób działa na każde łącze, radiowe, z niezmiennym ip.
    Powodzenia .
    Pliki powinny sie sciagac z maksymalna predkoscia, ew. obnizona o kilka kB. Jeżeli predkosci sa wolne, nalezy wylaczyc aol i jeszcze raz wlaczyc i znow zaczac sciagac interesujacy nas part
    5 ."ultra iso" ; nagrywarkę dvd lub gg(czyli trzeba stworzyć kolejne konto na gg) aby przesyłać pliki na "normalny" system

    - instalujemy wirtualny system xp (aby ściągać kilka plików trzeba zainstalować kilka wirtualnych systemów[czyli skopiować np. virtualny hdd w inne miejsce i zmienić nazwę])na programie virtual pc 2007 (ustalamy z 256 ramu ,i odpowiednią ilość miejsca na virtualny HDD)
    - na wirtualnym systemie instalujemy AOL 9 wg instrukcji pod pkt. 4
    - programem ultra iso modyfikujemy iso xp dodawając do obrazu:AOL 9 ,nero lub(i) gg, mozillę

    oto jak wygląda ów sposób (filmik pokazuje zewnętrzne ip x2 na moim systemie)
    Kod:
    http://www.gigasize.com/get.php/3197468307/C39700182222.rar
    Sposób ten można oczywiście wykorzystać do omijania limitów na innych serwerach podobnych do RS
    Życzę szybkiego zasysania :D

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Jak pobierać kilka plików naraz z rapidshare.com?

    Sorry ale nie za bardzo rozumie tą instrukcje. Jeśli możesz to napisz ja jakoś bardziej przejrzyście, będe bardzo wdzięczny.
    A działa to na stałym IP??
     
  4. djmc2

    djmc2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2007
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Jak pobierać kilka plików naraz z rapidshare.com?

    Główną ideą jest omijanie limitów za pomocą aol ,czyli najpierw musisz odpowiednio zainstalować AOL9 na normalnym sytemie. AOL9 to program który nadaje zewnętrzne ip przynależące do korporacji AOL .
    Przy każdym połączeniu i rozłączeniu, aol nadaje inne ip zewn..
    Jeśli na jednym PC mamy uruchomione mamy 2 systemy z zainstalowanym i uruchomionym aolem (1 normalny ,2-gi emulowany)to logicznie możemy pobierać 2 pliki (bo prawdziwy system ma inne IP oraz wirtualny ma inne ).
    Niedługo postaram się wrzucić na gigasize , lub netload wirtualny HDD (do programu VMware workstation )z resztą składników zawierający aol 9 itd.
    Wtedy zrobię instrukcje na filmiku krok po kroku jak to zrobić . Jest to niestety dość skomplikowane aby pisać.
    Sposób ten działa oczywiście na zmiennym jak i stałym ip (neostrada ,radiówka ,UPC Chello itd.)
     
  5. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Odp: Jak pobierać kilka plików naraz z rapidshare.com?

    Dzięki, naprawdę bardzo by mi się to przydało przy mojej radiówce.
     
  6. HotShit

    HotShit Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ciechanów
    Sposób z neostradą

    Witam,

    Najprostszy sposób to rozłączyć się i ponownie połączyć z neostradą. Warunek jest jeden - musisz mieć modem kablowy (nie liveboxa) podłączony przez port USB (nie ethernet). Rozłączasz się, łączysz ponownie i już masz nowe IP, czyli możesz ściągać następną część archiwum z RS.:rolleyes:
     
  7. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    no to ameryki nie odkryłeś ale i tak cię naprostuje liveboxa to dlaczego nie (też da się rozłączyć) i to nawet można to zrobić bez wyciągania wtyczki
    A co do poradnika to WIELKIE dzięki ale i tak wole sobie do USDownloadera wrzucić i wszystko po kolei leci ale jak RS zrobi jakieś limity (nie do ominięcia) to może się przydać
    Łap "dziękuje"
     
  8. Hellfire

    Hellfire Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    djmc2 - Wielkie dzięki za ten poradnik. Dla użytkownika radiówki to wybawienie. Bardzo mi się przydaje. Big THX!
     
  9. arathefu

    arathefu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam radiówkę i nie działa. Strasznie dużo roboty, a ten sam efekt można uzyskać bez wirtualnej maszyny.
     
  10. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dla osob ktore maja pare zewnetrznych adresow ip (np dsl tp) przypisywanych do tcp/ip karty sieciowej napisalem taki programi do zmiany ip

    programik zczytuje nasze aktualne ip i zmienia na drugie. Program zapisujemy jako *.bat na dysku C:

    Co można z nim zrobic? Wskazać w jdownloaderze jako ponowne połączenie -> zewnetrzne. W ten sposób przy ściąganiu np z rapida po każdym ściągnieciu pliku wywoła się skrypt który zmieni ip i rozpocznie ściąganie następnego pliku nie czekając 15min.
     
  11. PrZeMoFaLuBaZ95

    PrZeMoFaLuBaZ95 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Żagań
  12. bezwa

    bezwa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki wielkie, no na prawde nie sądziłem że w taki sposób można rozwiązać kwestie ip bo przeciez o to tutaj chodzi. Mocne łącze mam ale na rapidzie nie ma jak tego wykorzystac. Mam tylko 1 pytanie, do konkretnej sytuacji, przykładowo mam 1 system normalny i 2 wirtualne, sciągam sobie 3 pliki na raz, fajnie ale co jeśli mi sie ściągną a chcem pobrać kolejne? czy jest możliwość zmiany ip na wirtualnym systemie czy trzeba poprostu zainstalować kolejny który nada nam nowy?? z gory dzieki za odp i jeszcze raz dziekóweczka za poradnik:)
     
  13. Nemsik

    Nemsik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zalogujcie sie na stornie rapideo.pl wykupuje transfer na czas nie ograniczony (nie tak jak na allegro) i pobieracie z rapida i innych serwisow ile chcecie naraz :)
     
  14. Krzychu4545

    Krzychu4545 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ewentualnie rapideo.pl i nie bawisz się w te instrukcje.
     
  15. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Ewentualnie za 12-15 zł kupić premium na rapidzie bez SL na 30 dni . Aktywujesz blokadę SL i konto jest tylko twoje , ściągasz na maxa ile plików chcesz na raz i nie bawisz się w żadne kombinacje . I nie musicie przepłacać i dawać zarobić jakimś złodziejom-pośrednikom w stylu fload czy rapideo .
     
  16. klonoss7

    klonoss7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie lepiej kupić RS premium niz się bawić w takie gówna kupujesz np na 48h ściągasz nie musisz od razu na miesiąc kupować.
     
  17. Dean

    Dean Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sztum
    Bardzo bardzo się przydało thx
     
  18. halik1989

    halik1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie sprawadzam bo za duzo Zabawy ale dobrze napisane
     
  19. Tygrysek

    Tygrysek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomysł z wirtualną maszyną jest na prawdę dobry ;]
     
  20. d4vids

    d4vids Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za poradnik , troszkę bardziej skomplikowany sposób ale tez dobry
     
  21. winki

    winki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomysł dobry, ale nie wiem czy nie jest to taka sztuka dla sztuki, czas ktory jest potrzebny na poinstalowanie i skonfiguroanie wszystkiego, pewnie wystarczy na pobranie tych 3 plików bez zadnych kombinacji ;) poza tym jak koledzy wyżej zauważyli mozna za sms wykupic transfer na rapideo lub kupic premiuma na miesiąc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum