1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć do Xboxa z RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matthew70, Styczeń 3, 2013.

  1. matthew70

    matthew70 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    Witam.
    Mam od niedawna konsolę w wersji SLIM przerobioną na RGH. Przesiedziałem już na tym forum kilka godzin. Znalazłem już wiele pomocnych tematów na forum, za co dziękuje ;) Nie mogę niestety znaleźć jakiegoś przejrzystego poradnika dot. podpinania dysków pod konsolę z RGH. Mógłby ktoś mnie na takowy nakierować? Jeśli nie, to mam kilka pytań:
    1. Z tego co się zorientowałem na forum, to najlepiej kupić dysk 2,5'' który mogę wsadzić w miejsce oryginalnego dysku z boku konsoli. Czy są jakieś wymagania co do typu tego dysku, czy obojętnie jaki kupię? (Wiem też, że ma być do 2TB)
    2. Czytałem coś o kieszeni potrzebnej do wpięcia takiego dysku do konsoli. Czy jest to potrzebne? Gdzie mogę to dostać? (na allegro trudno to znaleźć)
    3. Ktoś gdzieś również wspominał, że można podmienić dysk za napęd w konsoli. Jest jakiś poradnik do tego?
    4. Czy w obu wyżej podanych przypadkach dysk mogę normalnie sformatować poprzez konsolę, czy będą działać tylko gdy sformatuje je pod FAT32?

    Mam też coś z innej beczki:
    5. Czy jest możliwość grania w gry z pendrive sformatowanego pod FAT32 czy tylko z takich, które sformatuję poprzez konsolę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    1. Tak, oprócz tego że nie podłączamy dysku do oryginalnego wejścia, bo za dużo z tym roboty. Lepiej podpinać pod USB.
    2. Kieszeni? Podepnij na USB i starczy.
    3. Sorry, widziałem ten temat ale niestety nie mogę go znaleźć.
    4. Sformatuj pod FAT32 i starczy.
    5. Też sformatuj pod FAT32 i starczy.
     
  4. marstyle

    marstyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląsk
    Ad1

    eee ? jak za dużo roboty :S wkładasz umiejętnie dysk 2,5" i po problemie, jak go ma podłączyć pod USB bez odp. kabli/kieszeni.

    kieszen nie jest obowiazkowa w slimie
     
  5. matthew70

    matthew70 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    marstyle, czyli wystarczy jak kupię sobie zwykły dysk wewnętrzny 2,5'', wkładam go z boku konsoli bez kieszeni, sformatuje poprzez konsolę i wszystko będzie ładnie działać, tak? Z tego co widzę, to mógłbym mieć problem z podpięciem kabli w miejscu na dysk. Trzeba rozbierać konsolę? W takim wypadku bezpieczniej chyba byłoby wkładać dysk z tą oryginalną kieszenią w której wkłada się dyski do konsoli.
    Wolałbym raczej mieć dysk sformatowany poprzez konsolę, bo wyczytałem też gdzieś na forum, że na dysk sformatowany pod FAT32 nie można DLC wrzucać.
    Czy jest jakaś różnica w dyskach 2,5'' wewnętrznym a zewnętrznym, oprócz tego że jeden można umieścić w konsoli a drugi jest obudowany i niemożna?

    http://allegro.pl/obudowa-dysku-xbox360-dysk-slim-i2913414281.html
    Włożę w to każdy dysk 2,5''? Jeśli tak to będzie to normalnie działać gdy włożę to konsolę czy jest coś o czym nie wiem?
     
  6. fiedorf

    fiedorf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dysk ktory kupisz musisz przepuscic przez program zeby byl na fat 32 pozniej wkladasz go do obudowy i cieszysz sie nowym duzym dyskiem przy slim a jezeli masz rgh polecam 750 gb dysk lub wiekszy jak bedziesz wrzucal gry na konsole to te miejsce szybko bedzie sie zapełniać
     
  7. matthew70

    matthew70 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    Czyli potrzebuję dokupić obudowę na dysk, żeby go wmontować do konsoli?
    Takie coś da radę:
    Obudowa dysku xbox360 , dysk slim (2912721368) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum