1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak podlaczyc glosniki 5,1 do TV

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez Lewis, Luty 25, 2012.

  1. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1021
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    Witam zakupilem sobie telewizor samsung 37d5000 i chce do niego podlaczyc te glosniki głośniki Logitech Z506 5.1 Surround Sound 3D 75W ! (2148766335) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i teraz mam pytanie co potrzebuje ,aby uzyskac dzwiek 5,1 w telewizorze z tylu mam takie wyjscia daje zdjecie i opis

    http://www.avforums.com/forums/atta...709048-samsung-led-ue37d5000-wii-tv-image.jpg

    Liczba cyfrowych wejść HDMI 4
    Liczba złączy USB 2
    Liczba złączy EURO 1
    Złącze Ethernet (LAN) tak
    Wejście komponentowe tak
    Wejście PC tak
    Cyfrowe wyjście optyczne tak
    Wyjście słuchawkowe tak
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4921
    Polubienia:
    955
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    one nie mają pilota więc odradzam Ci je
    a jeśli już je masz to pod wyjście słuchawkowe je daj bo nie sądzę żeby miały wyjście cyfrowe
     
  4. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1131
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    aby uzyskać dźwięk 5.1 z konsoli to raczej kino domowe. Ja podpiąłem kablem optycznym kino z TV (samsung LE37C530)
    konsola, kino, dekoder TV N, mam podpięte przez HDMI i na wszystkim mam 5.1.
    Z Wejścia słuchawkowego nie zrobisz efektu 5.1... chyba że się mylę (nigdy nie próbowałem)
     
  5. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1859
    Polubienia:
    225
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie da się uzyskać dźwieku 5.1
    Po pierwsze potrzeba lepszych głośników a po drugie trzeba je podłączyć bezpośrednio do konsoli a nie do TV.
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4671
    Polubienia:
    282
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Poszukaj głośników które mają wejście optyczne, bo wtedy uzyskasz dźwięk 5.1 :)
     
  7. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1021
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    o widze ze sa zainteresowani ludzie ,zeby pomoc wiec tak macie jakies glosniki z pilotem ? i z tym wyjsciem optycznym ?:D chodzi mi tez aby dzwiek w glosnikach byla z zwyklej kablowki :D
     
  8. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1131
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
  9. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam wszystko w 5.1 a wygląda to tak: Głośniki Creative G-550, karta asus XONAR DX, głośniki podłączone do karty muzycznej, 2 wejścia hdmi podpięte do karty graficznej oraz konsoli z TV, dalej wejście line-in z karty muzycznej połączone z wejściem słuchawkowym w TV, a między tym wszystkim jeszcze izolator galwaniczny :) wszystko leci w 5.1, 2 x konsola, PC, kablówka. Aczkolwiek jeśli nie masz urządzenia takiego jak karta muzyczna, amplituner to raczej nic z tym nie zrobisz. U mnie rolę amplitunera właśnie pełni ten xonar. I brzmi to wszystko całkiem nieźle... ;) W Panelu sterowania w dźwieku mam to ustwone że jako domyśle urządzenie to AUDIO HDMI, a urządzenie komuikacyjne to głośniki na XONARZe. Wiem, że to straszna kombinacja, ale działa wszystko. Prawdziwe 5.1 to to nie będzie, ale dźwięk jest zawsze z wszystkich głośników :)
     
  10. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1021
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    hmmm aha ,a mam pytanie z tyłu telewizora mam wyjscie euro i czy moge uzyskac dzwiek z tego wysjcia do glosnikow ktore graja przez suboofwer ?
     
  11. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    no tak, ale nic Ci to nie da bo przecież scart jest stereo.
     
  12. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1021
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    lol mam pytanie podpiołem kablem euro--->chinche z telewizora euro do suboffera chinche i nie ma dzwieku i tak ... czemu to niedziała cos zle robie ?
     
  13. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak chcesz z tych głośników 5.1 to bez amplitunera się nie obejdzie.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  14. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ja mam starszy telewizor panasonica LCD i u mnie oznaczenie w tv złącz scart to AV1 i AV2 w menu TV. Czyli by było tak że konsole np musiałbyś podłączyć pod scarta żeby mieć obraz a dźwięk ze scarta wypuścić na głośniki. ;) Ale to jest bez sensu. Jak kolega napisał wyżej bez ampli albo karty muzycznej i karty graficznej z HDMI się nie obejdzie.
     

Wczytywanie...

Poleć forum