1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak podlaczyc glosniki 5,1 do TV

Temat na forum 'TV i Audio' rozpoczęty przez Lewis, Luty 25, 2012.

  1. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    Witam zakupilem sobie telewizor samsung 37d5000 i chce do niego podlaczyc te glosniki głośniki Logitech Z506 5.1 Surround Sound 3D 75W ! (2148766335) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i teraz mam pytanie co potrzebuje ,aby uzyskac dzwiek 5,1 w telewizorze z tylu mam takie wyjscia daje zdjecie i opis

    http://www.avforums.com/forums/atta...709048-samsung-led-ue37d5000-wii-tv-image.jpg

    Liczba cyfrowych wejść HDMI 4
    Liczba złączy USB 2
    Liczba złączy EURO 1
    Złącze Ethernet (LAN) tak
    Wejście komponentowe tak
    Wejście PC tak
    Cyfrowe wyjście optyczne tak
    Wyjście słuchawkowe tak
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    one nie mają pilota więc odradzam Ci je
    a jeśli już je masz to pod wyjście słuchawkowe je daj bo nie sądzę żeby miały wyjście cyfrowe
     
  4. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    aby uzyskać dźwięk 5.1 z konsoli to raczej kino domowe. Ja podpiąłem kablem optycznym kino z TV (samsung LE37C530)
    konsola, kino, dekoder TV N, mam podpięte przez HDMI i na wszystkim mam 5.1.
    Z Wejścia słuchawkowego nie zrobisz efektu 5.1... chyba że się mylę (nigdy nie próbowałem)
     
  5. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie da się uzyskać dźwieku 5.1
    Po pierwsze potrzeba lepszych głośników a po drugie trzeba je podłączyć bezpośrednio do konsoli a nie do TV.
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Poszukaj głośników które mają wejście optyczne, bo wtedy uzyskasz dźwięk 5.1 :)
     
  7. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    o widze ze sa zainteresowani ludzie ,zeby pomoc wiec tak macie jakies glosniki z pilotem ? i z tym wyjsciem optycznym ?:D chodzi mi tez aby dzwiek w glosnikach byla z zwyklej kablowki :D
     
  8. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
  9. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam wszystko w 5.1 a wygląda to tak: Głośniki Creative G-550, karta asus XONAR DX, głośniki podłączone do karty muzycznej, 2 wejścia hdmi podpięte do karty graficznej oraz konsoli z TV, dalej wejście line-in z karty muzycznej połączone z wejściem słuchawkowym w TV, a między tym wszystkim jeszcze izolator galwaniczny :) wszystko leci w 5.1, 2 x konsola, PC, kablówka. Aczkolwiek jeśli nie masz urządzenia takiego jak karta muzyczna, amplituner to raczej nic z tym nie zrobisz. U mnie rolę amplitunera właśnie pełni ten xonar. I brzmi to wszystko całkiem nieźle... ;) W Panelu sterowania w dźwieku mam to ustwone że jako domyśle urządzenie to AUDIO HDMI, a urządzenie komuikacyjne to głośniki na XONARZe. Wiem, że to straszna kombinacja, ale działa wszystko. Prawdziwe 5.1 to to nie będzie, ale dźwięk jest zawsze z wszystkich głośników :)
     
  10. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    hmmm aha ,a mam pytanie z tyłu telewizora mam wyjscie euro i czy moge uzyskac dzwiek z tego wysjcia do glosnikow ktore graja przez suboofwer ?
     
  11. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    no tak, ale nic Ci to nie da bo przecież scart jest stereo.
     
  12. Lewis

    Lewis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    103
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wola śląsk
    lol mam pytanie podpiołem kablem euro--->chinche z telewizora euro do suboffera chinche i nie ma dzwieku i tak ... czemu to niedziała cos zle robie ?
     
  13. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak chcesz z tych głośników 5.1 to bez amplitunera się nie obejdzie.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  14. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ja mam starszy telewizor panasonica LCD i u mnie oznaczenie w tv złącz scart to AV1 i AV2 w menu TV. Czyli by było tak że konsole np musiałbyś podłączyć pod scarta żeby mieć obraz a dźwięk ze scarta wypuścić na głośniki. ;) Ale to jest bez sensu. Jak kolega napisał wyżej bez ampli albo karty muzycznej i karty graficznej z HDMI się nie obejdzie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum