1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć internet do Xboxa 360?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez szeryf_rottingham, Grudzień 26, 2010.

  1. szeryf_rottingham

    szeryf_rottingham Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam! Przeszukiwałem forum i wiele innych stron internetowych, i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, w związku z czym proszę nie odsyłać mnie do googli. Mam następujący problem, jak mam podłączyć xboxa do internetu? Zaznaczam, że nie mam w domu żadnych routerów, modemów ani nic z tych rzeczy. Mam w domu tylko kabel od internetu, który jest bezpośrednio podłączony do kompa! Stąd moje pytanie, jak to się je!? Jak to cholerstwo podłączyć i skonfigurować? :confused:

    Z góry dziękuję za konstruktywne odpowiedzi i za wyrozumiałość :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Kup Router/Switch (zaleznie od tego jakie podlaczenie umozliwia twoj dostawca internetu, najlepiej pytajac go wczesniej w jaki sposob mozesz zapiac konsole do internetu w jego sieci) i wepnij kabel do xboxa.
     
  4. Misieksc

    Misieksc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    a najtaniej będzie ci kupić kartę sieciową do kompa za jakieś 19 zł kabel sieciowy skrosowany i z kompa zrobić router fakt ze troszkę więcej będzie ustawiania ale dużo taniej niż np kupić jakiś router specjalnie
     
  5. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No tak ale komputer będzie musiał chodzić cały czas.
     
  6. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam podobną sytuacje co szeryf_rottingham. Mam neostrade i kabel sieciowy podciągniety od liveboxa do kompa. Czy wystarczy jak włożę ten kabel do xboxa i bedzie działało? Zaznaczam, że nie muszę mieć 2 kabli, by mieć w tym samym momencie neta w komputerze i konsoli.
     
  7. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Tak, powinno dzialac.
    Najlatwiej sprawdzic podpinajac ten kabel do xboxa, a nie piszac posty na forum ;-)))
     
  8. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ix 1.51. Boje się o bana. Jak zaktualizuje to podłącze :D
     
  9. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Jesli masz przerobiona konsole to nie ma wiekszego znaczenia, bana predzej czy pozniej i tak dostaniesz.
     
  10. konradin

    konradin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No tak, ale chociaż teraz gdy lt+ daje większą pewność niż stare przeróbki wole mieć lt.
    Sorki za taki mały OT ale nie mam taki problem związany z live
    Mam konsole z Hitachi Ix 1.51, niedawno zaktualizowałem dasha i nagrałem nowego nfs'a (jedną z pierwszych releasów). Jako, że mam Hitachiego gra uruchomiła się bez problemu. Nie myślałem o następstwach tego, bo nie było lt na ten naped i nigdy nie myślałem, że pogram jeszcze na live.
    Niedawno przeczytałem o lt+ na mój napęd i zastanawiam się nad aktualizacją flasha, by pograc przez neta. Czy jednak nie zostałem już oflagowany gdy włączyłem nfs'a? Czy hitachi, nie obsługujący AP25 uchronił mnie przed tym? W takim razie czy moge spokojnie przerobić go na lt+? Nie chce bez sensu tracić 60-70 zł. Nie chce też podłączać konsoli teraz z ix1.51, bo ciągle nie wiadomo czy nie zostane oflagowany przy podłaczeniu do live.
     
  11. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    najtaniej/najlepiej kupić router.
     
  12. itomi

    itomi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie mogę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj...
    Mam problem z konfiguracją internetu, otóż mój usługodawca wymaga podania PPPoe, więc wpisuje w konsoli LOGIN i HASŁO, jednak konsola nie chce się łączyć z internetem. Wyświetla się komunikat że nie można pobrać adresu IP, jednak jest zaznaczona opcja aby automatycznie pobierało adres IP. Poniżej przedstawiam screeny:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  13. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    To wypadaloby wpisać ręcznie ten adres IP. W PC w wierszu poleceń wpisz iconfig/all i wyswietla ci sie IP, brama, maska, dnsy, i wpisz do konsoli, moze zadziala ;p
     
  14. itomi

    itomi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wpisałem i dalej nic. Zmieniłem nawet adres ip .. nic nie pomaga
     
  15. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    bo nie pomoże. najpierw sprawdź czy dostawca internetu nie filtruje urządzeń po adresie MAC. poza tym dowiedz się czy możesz mieć podłączonych do sieci więcej urządzeń niż jedno. jeżeli wykonałeś powyższe to poproś usługodawcę o dodanie konsoli do sieci.
     
Wczytywanie...

Poleć forum