1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyc jednocześnie Component z opticalem i HDMI

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Maciej_S85, Listopad 16, 2009.

  1. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    A ja mam takie pytanie - jak podłączyć Xa do TV przez HDMI i dodatkowo włożyć kabel component i podłączyć do niego kabel optyczny. Czyli krótko - gram przez hdmi ale chce mieć dzwięk na kinie przez opticala - da się?
    Próbowałem wetknąć HDMI i Component ale dwa kable się nie mieszczą z tylu Xa - jak to obejść?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    musisz rozebrać wtyczkę od componenta,albo kupić przejściówkę audio
    są też na rynku specjalnie spreparowane kable component(np. HAMA),które nie blokują wejścia hdmi(mają spłaszczoną wtyczkę)
     
  4. xbox360wojtek

    xbox360wojtek Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    .
    a co jak podłącze przez hdmi do jednego tv a przez conponent do drugiego ??
     
  5. Galagher

    Galagher Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    hdmi to jednego tv a commponent do drugiego tv ? :D powinien pojsc sam dzwiek bez problemu
     
  6. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    mimo, że kolega robi sobie reklamę to tutaj go poprę :) Cenę ma niezłą a i ten adapter to świetna spraw :)

    1. nie plączą się żadne kabelki
    2. idealnie pasuje, że wchodzi i HDMI i ten adapter
    3. konsola nie resetuje się przy zmianie sygnału wyświetlania

    Sam tak używam i jestem zadowolony. Żadne rozbieranie wtyczek ani nic.
     
  8. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli ten adapter kolegi ^rymcio1987 umożliwi mi jednoczesne podłączenie kabla HDMI i Component do konsoli? To taniej niż kabel HAMA za 120 zł.
     
  9. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    ale po co masz podłączać kabel component ? wystarczy HDMI i do tego podpinasz w miejsce componenta ten adapter i do niego podpinasz Optyka ;) szybko i wygodnie ;] na prawdę

    ach. bym zapomniał ;] dzięki !Pablooo88 za poparcie :)
     
  10. faust

    faust Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nei masz możliwości wyprowadzenia optyka z TV?
     
  11. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    A nie ma możliwości podłaczenia konsoli pod Tv za pomocą HDMI, a następnie z wyjścia z TV-Audio puścić na sprzęt Audio?!
     
  12. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    raczej nie ma, jak telewizor ma OPTICALA to to jest przeważnie wejście a nie wyjście, więc jedynym sposobem uzyskania 5.1 jest puszczenie dźwięku bez pośrednio z konsoli
     
  13. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Mam tv na którym chce grać przez HDMI i mam jeszcze kino domowe na do którego chce podpiąć kabel optyczny by mieć 5.1 - teraz rozumiecie :) Czyli albo 5.1 albo granie przez HDMI. Po prostu oba kable z tyłu się nie mieszczą. Aby mieć wejście Optyczne muszę wsadzić Componenta a ona się nie mieści.
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dlaczego? Jest i granie przez HDMI i dźwięk 5.1 ;) Sam tak gram teraz :) Ten audio adapter załatwi wszystko

    U mnie to jest tak:

    * obraz idzie po HDMI do TV
    * dźwięk idzie od audio adaptera optykiem do kina
     
  15. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    No właśnie tak piszę że ja muszę mieć ten audio adapter co kolega proponował. Z tego co widzę to masz taką samą sytuację :)
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Mam i kupiłem ten audio adapter :) Na początku rozebrałem ten kabel component żeby weszły dwa kable ale:

    - ten kabel jest bardzo długi i brzydko to wyglądało z tyłu konsoli
    - przy zmianie sygnału wyświetlania w TV konsola się resetowała

    Zainwestowałem wtedy 50zł i kupiłem ten audio adapter :)
     
  17. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    Macie foto jak to dokładnie wygląda ;]

    [​IMG]
     
  18. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    No właśnie. Tylko czy moje HDMI nie jest za grube :)
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Póki co spotkałem się z jednym za grubym HDMI ;) Mam w domu w sumie hmm z 5 takich kabli i każdy jest inny. Wszystkie są ok. Mój znajomy właśnie mówił, że ma gruby i chciał sprawdzić czy mu wejdzie i faktycznie była lipa. Kupił nowy za 30zł bo i tak stwierdził, że woli ten adapter niż rozkręcanie wtyku od componenta....
     
  20. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    ech , jak co zmierz sobie ile ma grubości ten twój HDMI to ci powiem czy ci on wejdzie ;]
     
  21. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Nie ma co robić kłopotu z niczego - na pewno wejdzie. Tak tylko psioczylem - no może troche mnie to zastanowilo :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum