1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć kabel z zasilacza do xbox360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Jrx, Grudzień 31, 2008.

  1. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem nowy na forum. Mam problem z moim nowo kupionym Xboxem 360 i zasilaczem. Nie wiem gdzie podłączyć te białe końcówki z zasilacza do Xboxa 360. Jak podłączam zasilacz do prądu to odpala się zielona lampka, ale niewiem gdzie podłączyć te białe wystające końcówki od niego.

    Tutaj zdjęcie
    http://img247.imageshack.us/my.php?image=96861361jr6.jpg

    Czy ktoś wie gdzie podłączyć te białe końcówki z zasilacza do xboxa 360? Czy potrzebny jest dodatkowy kabel czy coś? Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Gdzie kupiłeś tą konsolę, bo coś z zasilaczem jest nie tak. Powinieneś mieć normalną wtyczkę do zasilania.
     
  4. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem ją przez Allegro. Konsole osobno i zasilacz osobno. Na zasilaczu piszę że jest do użytku z Xboxem 360 a w dziurce do zasilacza mam 6 takich kwadratowych dziurek.
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To musisz napisać do kolesia, który ci sprzedał ten zasilacz jak to podłączyć. Możesz to sam zrobić, ale potrzebny jest opis przewodów. Chciałeś zaoszczędzić ;) ??
     
  6. yoki

    yoki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no ten zasilacz na zdjeciu to jakas chała...ktos nabił Cie w butlke...Ten zasilacz co prawda jest od X boxa 360 ale nie ma przewodu który podłącza się do konsoli tylko jakies denne kabelki. ja bym nie ryzykował podłączenia tego i spalenia konsoli
     
  7. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To co zrobić? Jaki zasilacz mi doradzasz, taki co w końcu odpali tą konsolę.
     
  8. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    No w sumie to koleś może powiedzieć, że sprzedawał zasilacz a nie zasilacz z okablowaniem. Zrobił Cię w balona, ja bym w życiu takiego czegoś nie podłączył do xbox'a bo jeszcze coś się popali. Kup normalny, działający zasilacz :). Aha i jeśli masz wersję z HDMI i Falcona to kup zasilacz 175w a jeśli starą to 203w.
     
  9. yoki

    yoki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. yoki

    yoki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sluchaj masz x boxa 360 ze srebrna tacka czy nie??
     
  12. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, właśnie taką. I Właśnie taki zasilacz jest mi potrzebny, ten co yoki dał mi w jego 1 linku.

    Mam xboxa 360 ze srebrną tacką.
     
  13. yoki

    yoki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a dysk twardy masz??? czyli masz xboxa premiuma :) wiec jest Ci potrzebny zasilacz na 203 W :) i takiego musisz szukac na allegro :) w poprzednim poscie podałem Ci linki do aukcji musisz tylko potypytac czy to sa 203W czy 175W . Tobie potrzebny jest jak juz wczesniej napisałem 203W. Ale od tego kolesia od którego kupiłeś ten domagałbym sie zwrotu kasy na zasadach rekoimi czy jak sie to pisze
     
  14. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam dysku twardego :)

    A Domaganie się o Zwrot kasy, tak pewnie to zrobie :p
     
  15. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Yoki to nic nie zmieni bo premiumy też są ze starym chłodzeniem, tak jak i Core, które mają białą tackę. No to koleś chyba sobie zawaliłeś, bo na tej aukcji nigdzie nie pisze, że jest to zasilacz do xbox'a, tylko "Zasilacz dwunapięciowy Microsoft". Koleś to chyba sprzedawał w innych celach całkiem :).
     
  16. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na zasilaczu piszę

    "For use with Microsoft Xbox 360" a poza tym wcisnął go w dział z Xboxa 360 na allegro, więc to napewno musiało być do tego.
     
  17. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jrx otrzymał produkt zgodny z opisem, widział i wiedział co kupuje, więc jakim prawem ma żądać rękojmi ?? Za błędy się płaci.

    Z tyłu masz info na temat prądożerności konsoli:

    [​IMG]

    Jeśli masz:
    16,5A - to musisz kupić - 203W
    14,2A - to możesz kupić - 175W lub 203W
    lub kombinować z zakupionym zasilaczem :)
     
  18. yoki

    yoki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    smiti czyli potrzebny mu jest 203 W prawda?? :)


    Offtopic masz racje faktycznie nie zauważyłem ze tam nie ma nic na temat tego ze to zasiłka dla Xpudła
     
  19. Jrx

    Jrx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jakim prawem dał to w dział "pozostałe" Dla Xboxa 360?
     
  20. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    takim samym prawem jakim dają pady do zwykłego xboxa w dziale 360 (czyt. żeby naciągać leszczy)
     
Wczytywanie...

Poleć forum