1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć konsole pod monitor ?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez barti1997w, Styczeń 11, 2014.

  1. barti1997w

    barti1997w Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam, chciałbym podłączyć konsole pod stary monitor( chwilowo), jak to zrobić aby obraz był dobrej jakości, złącze w monitorze jest VGA a w konsoli mam HDMI, może jakas przejściówka, czekam na odp.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Masz model E?

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  4. barti1997w

    barti1997w Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Częstochowa
  5. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    A więc nie tylko masz HDMI ale równiez wejście analogowe

    Jesli chcesz dobrą jakość obrazu to szukaj przejsciowek oryginalnych MS lub Big Bena ~150zl

    Jak nie masz na to kasy, jak sam nadmieniles ze tylko chwilowo chcesz grac na VGA, to kup kabelek na allegro, nieoryginalny, za okolo 20zl ; sam na takim gram i jakos na jakość nie narzekam ale przyznaje ze są pewne niedorobki... Najlepiej jak kupisz taki zestaw z kablem VGA--> Xbox + przejsciowka z chinchow dźwiękowych do minijacka, nie bedziesz musiał kupować oddzielnie i zaoszczedzisz na podwójnej przesylce ;)

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To kupujesz kabel VGA tylko nie taki za 15zł bo to łapie zakłócenia jak antena fale.


    ps. Do puki miałem podpięty Xbox do TV to nie narzekałem na kabel VGA (zamiennik) ale gdy podpoiłem go pod monitor to się okazuje że tan kabel podwaja obraz. A wszystko dlatego ze TV posiada filtry a monitor nie i kabel bez dławika łapie zakłócenia przez co obraz na monitorze jest przesunięty.
     
  7. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Taki kabel jaki podałeś nie zadziała. Najlepsze rozwiązanie to kupno kabla VGA od M$ / BigBen.
     
  9. smokesmoney

    smokesmoney Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem o co wam chodzi ja kupiłem jakiś najtańszy kabel na allegro za 30 zł z przesyłka pobawiłem się w ustawieniach i bardzo dobrze to wygląda. niby na forum pisali ze napisy bd niewyraźne itd ale u mnie wszystko ładnie śmiga
    Kabel: AV/VGA+2 czincze do dziweku
    Monitor:Hyundai x90w
    xbox: ELITE 120GB 2009r
     
  10. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeśli chwilowo to nie warto wydawac kupy hajsu za kabel lepiej kupic tani zamiennik
     
  11. paradox2604

    paradox2604 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    236
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kupic specjalny kabel ja tak mam
     
  12. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie wszystkie tanie są złe, jeśli jest na dobrych żyłach i dobrze ekranowany to śmiga ładnie, a jeśli nie to są morki, odbicia, cienie i inne badziewa na ekranie.
     
  13. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Dobra to juz wiem ze musze isc kupic kabel od ms, a jak sie ma ten kabel co wczesniej podalem do uzycia z laptopem? Jak bym chcial nim podpiac ekran do lapka.?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma mozliwosci

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A niby jak ?
    Musiał byś mieć VIDEO IN, a grafika ma VIDEO OUT
    Chyba że przez jakiś TUNER TV który ma możliwość podpięcia źródła obrazu i wyświetlania go na ekranie, ale takie rozwiązanie to parodia bo zapewne obraz by był tragiczny...
     
  16. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No widzisz ja mam taki nawet lepszy kabel lecz nadal to zamiennik i po zmienię TV na Monitor na tym kablu mam zakłócenia, monitor nie posiada wbudowanych filtrów i tyle z grania, a jak dam przedłużkę to mam powielony obraz i tragicznie to wygląda. Kupiłem kabel dvi/hdmi i śmiga to pięknie.
     
  17. barti1997w

    barti1997w Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Częstochowa
    a co jezeli w starym monitorze nie ma wejscia vga tylko jest kabel na stale i na koncu kabla wychodzi wtyczka vga męska
     
  18. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Są przejściówki damsko-męskie, na allegro kosztują kilka zł.

    Wysłane z tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum