1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podlaczyc moje kino domowe pod xbox 360??

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez marcino8819, Listopad 9, 2009.

  1. marcino8819

    marcino8819 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc, mam taki zestaw kina domowego SKLEP LG LH T 760 IA MAXIMEDIA.PL.
    Moze mi ktos pomoc jak to podlaczyc, jakimi kablami itd?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Zapewne najlepiej kablem optycznym...
     
  4. marcino8819

    marcino8819 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko jesli mi sie dobrze wydaje to niemam w tym kinie miejsca na kabel optyczny
     
  5. Skay

    Skay Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli chcesz uzyskać jak najlepszą jakość i twoje kino posiada wejście optyczne to najlepszym rozwiązaniem będzie taki kabel iCOMP.pl: KABEL KONSOLA OPTICAL MAD CATZ XBOX360 (HH2-04735) - Twoj bezpieczny sklep internetowy. Komputery RTV AGD poszukaj sobie na innych stronkach na pewno będzie gdzieś taniej pozdrawiam :)
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Pewnie kablem HDMI ale i tak raczej nie uzyskasz dźwięku przestrzennego bez optyka bo nie ma tutaj odpowiedniego ampli, który by to zrobił z HDMI..
     
  7. marcino8819

    marcino8819 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Za tę kasę to już można próbować złożyć normalne kino domowe..
     
  9. marcino8819

    marcino8819 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kino mam jak widac tylko ma juz ok 3 lat i jak sam widzisz nie ma wyjscia optycznego wiec same glosniki by mi chyba wystarczyly.
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale ten Logitech to praktycznie jak kino... Lepiej sprzedaj swoje kino i kup nowe z optykiem
     
  11. marcino8819

    marcino8819 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oki to pominmy temat kina co myslisz o samych glosnikach? czytalem recenzje i sa same pozytywne a co do kin polecasz jakies konkretne? i czy swoja konsole masz podpieta pod jakis zestaw glosnikow badz kino?
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam niskobudżetowe kino Samsung HT-Z310 :p Ale zapłaciłem 400zł ;) Ale jest optyk i dźwięk 5.1 ;) Jakbym miał więcej PLN to bym się pobawił w jakiś zestawik i na pewno nie w te Logitechy :)

    Mając 1300zł można już jakiś zestawik zrobić... Ale aż tak się na tym nie znam ;) Są inne fora od tego ;)
     
  13. marcino8819

    marcino8819 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oki dzieki za wszelka pomoc Pablooo88 :)
     
  14. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ciupinke starszy zestaw logitecha - 5400 jako baze kina domowego, jedna z rzeczy która jest ciekawa to to, że na typowych kinach na optyku audio idzie w stereo - i rób co chcesz nie zmienisz tego. :> logitech ma opcje efektu ktory wykorzysta wtedy reszte glosników tzw stereox2 troche dziwne jest to, ze nowsza wersja ma tylko 1 wejscie optyczne. coaxial jest w niszy (poza philipsem i plytami glownymi pc chyba zrezygnowano z tego standrdu) wiec dziwi mnie to zubożenie.

    podsumowując - logitech robi świetne sprzęta do tego uniwersalność złącz i efekty powodują, że przekonalem sie do sprzetu tej firmy (wczesniej mialem zestaw 7.1 creativa +ddts100) niby super: 3 wejscia optyczne, 3 wejscia stereo chinch + coax ale na wyjsciu bieda. ddts nie potrafil nic zrobic z tym co wychodzilo z mojego ps2 oraz pc media center mimo ze wysylany po optykach sygnal byl ddts. Creative'a zostawiam sobie jak bede montowal audio w lazience ;)
     
  15. marcino8819

    marcino8819 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy jak bym do mojego kina dokupil amplituner ktory ma wejscie optyczne, to konsole wystarczylo by podpiac pod ampituner chodzi tylko o dzwiek?? i czy ampiltuner daje duzo w korekcie dzwieku, bo moje kino nie ma zadnej regulacji basow sopranow itd
     
  16. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Takie głupie pytanie -= sorry. Gdzie X ma wejscie optyczne? Mam X kupionego równo rok temu z datą produkcji sierpień 2008 i nie mam go.
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Trzeba albo dokupić audio adapter albo masz w tym kablu component ;)
     
  18. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli nie ma go na tylnym panelu Xa?
    Mam kino 5.1 z opticalem ale za chiny nie wiedziałem jak połączyć go z Xem.
    Dasz jakiegoś lina do skleu co trzeba kupić.
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  20. Maciej_S85

    Maciej_S85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Dzięki. Odbiorę Xa z dzialki to sprawdzę :)
     
  21. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam nieco na okrętkę, bo X do tv jest przez hdmi, a tv z zestawem logitecha via optyk.
    Oryginalny kabelek do tv ma wyjscie optyczne, ciut mniej oryginalny vga dopadnięty gdzieś na allegro także.
    W sumie dzięki takiemu zabiegowi nie ma dziwnych jazd z synchronizacją dźwięku jakie miałem przy PS2 gdzie tv samsunga miał laga w stosunku do tego co piszczało z konsoli :) no ale samsung ponoć tak ma. O ile w Final Fantasy to nie przeszkadzało to granie w Dance Dance Revolution już wkurzało zwłaszcza wczesne wersje bez kalibracji. Teraz każda szanująca się gra muzyczna ma kalibrację zarówno audio jak i video. No ale mi się offtop zrobił.
     
Wczytywanie...

Poleć forum