1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć neta z routera do xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sławek Brachacz, Lipiec 25, 2014.

  1. Sławek Brachacz

    Sławek Brachacz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skoczów, Poland
    Witam posiadam routera tp-link tl-wr841n teraz nie wiem co mam zrobić aby był on w xboxie w komputerze działa internet przez wi-fi mogę dołączyć ale na xboxie nie da się dołączyć po wpisaniu ip i reszty nie łączy się w ogóle może ktoś poradzić jak kompa i xboxa ustawić bo nie mam pojęcia
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Moze masz cos żle podłączone poszukaj w gogle lub na youtube jest masa informacji i filmików jak to skonfigurowac
     
  4. Sławek Brachacz

    Sławek Brachacz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skoczów, Poland
    Wiesz co robiłem według tych poradników ale nie działa
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ustaw dhcp czyli wszystko na auto.
     
  6. Sławek Brachacz

    Sławek Brachacz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skoczów, Poland
    a możesz wyjaśnić jak to zrobić bo router dopiero wczoraj zakupiłem i średnio go jeszcze ogarniam
     
  7. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Jezeli dobrze rozumuje to tak powinno wyglądać :
    Żeby włączyc serwer DHCP musisz wejsc w przeglądarkę, wpisac w pasku adresu adres IP routera standartowy to 192.168.1.1 lub 0.1. Następnie podajesz nazwę użytkownika i hasło (zazwyczaj admin i admin). I tam musisz znaleźć opcję DHCP Enabled i ją zaznaczyc. A co do ustawiania "na sztywno" to w ustawieniach polączenia sieciowego, w Protokole TCP/IP wpisujesz np: adres IP: 192.168.1.2 maska: 255.255.255.0
    bramka domyślna: (opcjonalnie) 192.168.1.1 W ten sposób nie musisz nic kombinowac z DHCP
     
  8. Sławek Brachacz

    Sławek Brachacz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skoczów, Poland
    Dzięki wszystkim za pomoc ale wystarczyło ustawić wszystkie ustawienia na 0 np ip 0.0.0.0 i tyle. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam temat do zamknięcia
     
  9. Darekwlazel

    Darekwlazel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co jest grane,mam neta w xbox live gralem i nagle mnie wylogowane....sprawdzalem polaczenie i wystepuje blad podczas testow mimo ze na innych uzadzeniach mam internet i dobre polaczenie.Ostatnio to sie sztuki dzieja na konsolach na XBL.Ktos wie co to moze byc?



    a wiec tak to z routerem cos jest ,otoz urzadzenia wszystkie jaki mam w domu...laptop,komp, tablet,2 telefony z androidem dzialaja ,na wifi a z konsoli wywala.Jak podlaczam swojego androida jako modem,dziala xbox live normalnie,....ale jak testuje polaczenie jako z modemu na konsole,jest wtedy problem,posiadam router tp-link TL-WR841N,nie wiem jakies specjalne ustawienia mam zrobic czy co?Prosze o szczegulawa pomoc po kolei co mam zrobic.Jakos sie odwdziecze.Dziekuje.



    posiadam internet od UPC...nie wiem moze jakies porty mam ustawic.Naprawde prosze o szczegulowa pomoc,co mam zrobic po kolei
     
Wczytywanie...

Poleć forum