1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć się do XBL przez modem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez PrzemoMKS-CzarniŻagań, Lipiec 6, 2010.

  1. PrzemoMKS-CzarniŻagań

    PrzemoMKS-CzarniŻagań Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak w temacie. Prosze o pomoc bo jestem zielony w sprawach xbl.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak masz modem, który pozwala na podłączenie neta na 2 sposoby (przez kabel ethernet i USB) to robisz tak. Łączysz kablem USB modem z kompem, a wyjście ethernet na modemie zostawiasz puste. Teraz podłączasz konsolę kablem ethernet z wyjściem ethernet na karcie sieciowej w pececie. Wchodzisz w panel sterowania -> ustawienia sieciowe. Klikasz prawym na połączenie lokalne i w właściwości -> zaawansowane. Zaznaczasz obie opcje dot. udostępniania Internetu i wszystko potwierdzasz. W konsoli ustawiasz przy połączeniu wszystko na automatycznie, robisz konto na XBL i grasz ;)

    Tu masz filmik (nie mój) po polsku, w którym wszystko jest wytłumaczone z tym podłączaniem itp.
    http://www.youtube.com/watch?v=3Wu25jRMWSo
     
  4. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    Najlepiej kabel ethernet poprowadzić od razu do konsoli. Wtedy nie musisz mieć włączonego kompa.
     
  5. PrzemoMKS-CzarniŻagań

    PrzemoMKS-CzarniŻagań Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a żeby grać np w mw2 trza mieć golda?
     
  6. rako91

    rako91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Tak. Jeśli chcesz grać w multi to musisz mieć konto Gold
     
  7. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Modem to nie jest router. Jeśli podłączysz na raz do jednego modemu USB i Ethernet to nie zadziała ;) Możesz sprawdzić, bo na 100% nie jestem pewien (powiedzmy, że na 99.9% jestem).
     
  8. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Jak ja podłączałem bezpośredni - Modem - Konsola. To nie mogłem utworzyć konta / przywrócić. Myślę, że to wina właśnie takiego połączenia.


    btw. Też jestem z Żagania =P.
     
Wczytywanie...

Poleć forum