1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć wewnętrzną nagrywarke pc do laptopa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dodo123Rmaster, Lipiec 29, 2013.

  1. Dodo123Rmaster

    Dodo123Rmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zamość
    Witam
    To jest mój pierwszy post więc bądźcie wyrozumiali .
    Szukałem na interniecie odpowiedzi na ten temat ale niestety nie znalazłem
    Zakupiłem nagrywarke LG super Multi DVD Rewriter GH20NS10 z wejściem SATA , z tego co wiem potrzebuje adapter SATA/USB .
    Czy potrzebuje do tego jeszcze jakiegoś zasilacza ? (na nagrywarce dvd pisze 5v/12v)
    Czy jak to podłącze to samo mi sie zainstaluje czy będe musiał coś pobierać na nacie ?
    Ile kosztuje mniej więcej taki adapter SATA/USB i jak jest potrzebny zasilacz to ile on kosztuje ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28059
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  4. Dodo123Rmaster

    Dodo123Rmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zamość
    tam pisze żeby dysk działam musi być ustawiony w trybie master . jak to ustawić ?
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28059
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Z tyłu masz zworkę i ustawiasz.
    Na etykiecie masz schemat jak i co...
    [​IMG]

    SATA bez zworek śmiga.
     
    1 osoba to lubi.
  6. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    ty chcesz podłączyć dysk czy nagrywarke ? urządzenia na sata nie mają trybu master slave, podlaczasz i działa.
     
    1 osoba to lubi.
  7. Dodo123Rmaster

    Dodo123Rmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zamość
    jest wszystko ok zakupiłem to co trzeba ale podczas nagrywania GTA iv wyskakuje mi błąd I/O ERROR co mam zrobić , może zainstalowac nowe sterowniki czy coś ?
     
  8. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Kupiłeś taką badziewną nagrywarkę do wypalania gier na xa? Będziesz potrzebował duuużo cierpliwości i płyt, żeby dobrze nagrać nowsze tytuły :) Wszystkie niezbędne tutki masz na forum. Jakie masz LT?
     
  9. Dodo123Rmaster

    Dodo123Rmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zamość
  10. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    czym nagrywasz? jaki program ? czy przepuszczasz iso przez abgx'a ?
    czy próbowałeś nagrać cokolwiek np. nero czy czymś w ten deseń? w celu sprawdzenia?
     
  11. Dodo123Rmaster

    Dodo123Rmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zamość
  12. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Pisałem wcześniej, że będziesz miał problem z nowszymi tytułami i to jest właśnie efekt :) Na jakich płytach nagrywasz i jakiego masz dasha?
     
    1 osoba to lubi.
  13. Dodo123Rmaster

    Dodo123Rmaster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zamość
    próbowałem na esperanze dvd+r dl i verbatim dvd+r dl mam dasha 16203
     
Wczytywanie...

Poleć forum