1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez WReki, Czerwiec 11, 2008.

  1. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    podłączyłem X360 do kompa i chciałem włączyć udostępnianie multimediów, włączyłęm w karcie sieciowej opcje "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera". I wpisałem IP ręcznie:
    IP komp.-192.168.2.108;
    Maska podsieci komp i X360-255.255.255.0;
    IP X360-192.168.2.109;
    Brama X360- 192.168.2.108;
    I teraz daje w Xbox'ie daje OK następnie przetestuj połączenie z multimediami i test IP przechodzi pozytywnie ale łączenie z komputerem już nie ;/, a WMP11 mam uruchomiony, czego może być wina, że to u mnie niedziała? i jak to naprawić/skonfigurować
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    Masz Media Center? Bo z tego co wiem to jest potrzebny.
     
  4. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    jak klikałem w guzik informacje w X360 po nieudanym teście to pisało że trzeba mieć program WMP, Zune lub Media Center a potem niżej pisało że jak się ma WMP to Media Center samo sie usuwa.... aha i w MPL klikam w Biblioteka a następnie wybieram Udostępnianie multimediów tam zaznaczam udostępniaj moje multimedia dla... i tam niema nic do wyboru ;/ a chyba powinno być Xbox360 ;/ niewiem czemu sie nic niepojawia... może ktoś zna przyczyne błędu?
     
  5. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    Jaki masz Windows?
     
  6. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    XP z dodatkiem SP2 i mam WMP 11
     
  7. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    To weź z synchronizuj urządzenie, w tym wypadku X360 z WMP11 i powinno działać, 100% pewności ci nie dam bo ja mam Vista Ultimate i tam mam Media Center więc ja tylko podłączyłem X360 i od razu mi go wykrył.
     
  8. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    a może problem jest z tym że DNS niepowpisywałem?
     
  9. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    Być może, sprawdź a jak nie pomoże to będziemy dalej szukać przyczyny problemu :)
     
  10. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    hmmm tylko teraz wpisuje DNS i chciałem sprawdzić czy są dobre więc dałem przetstuj połączenie XBL i IP normsalnie git ale DNS błąd ;/ a w karcie sieciowej u mnie wpisałęm takie same jak w X360... i na dodatek wpisałem takie jakie kiedyś wpisywałem na kompie zanim kupiłem router ;/
     
  11. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    w WMP 11 wejdź w

    Bibloteka -> Udostępnianie multimediów -> i zaznacz Udostępnij moje multimedia dla i zaznacz FAJKĄ ;>
     
  12. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    nom mam zaznaczone ;/ i niedziała ;/
     
  13. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    A synchronizowałeś urządzenie tak jak ci mówiłem?
     
  14. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    zaraz zsynchronizuje tylko podłącze X360 do kompa bo przedchwilą odnowa do routera podłączyłęm

    EDIT: Synchronizacja niedziałą ponieważ niewykrywa X360 jedyne co wykrywa to: Monitor, Napęd DVD i głośniki

    EDIT2: Niedługo zamiezam przejść na Viste bo na kompie i tak praktycznie niegram... ale mimo to narazie potrzebuje pomocy....
     
  15. gangster6669

    gangster6669 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mirsk
    Odp: Jak podłączyć X360 z kompem i włączyć udostępnianie multimediów??

    Miałem ten sam problem i wyszło na to że w złą opcję wchodziłem. Włącz WMP11 nie wiem jaką masz wersję językową ja mam angielską i u mnie jest tak:

    na górze zakładka library wejdź w nią rozwinie sie następnie wejdź w opcję Media sharing i to tam udostępniasz xsowi dane.
     
Wczytywanie...

Poleć forum