1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć xbox 360 do internetu ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez karix, Czerwiec 12, 2011.

  1. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, od ponad roku posiadam konsole Xbox 360 elite z zestawem GTA 4, poczytałem troszkę o graniu na xbox live i złapała mnie ochota. Tylko jest problem. Nie wiem jak podłączyć Xboxa do internetu, posiadam kabel dołączony do tego zestawu. Próbowałem już na różne sposoby ustawiać sieć z poradników i nadal nic.. Oczywiście posiadam kartę sieciową . Czy ktoś jest w stanie mi doradzić ? Na razie mam zamiar pograć z włączonym komputerem jeśli się da ustawić tak neta, później można pomyśleć o jakimś routerze. Jeśli chcecie pomóc lub dowiedzieć się czegoś więcej piszcie w tym temacie lub na gg: 36168466. Dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Klocek

    Klocek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tutaj jest problem, bo wg. mnie najlepszym rozwiązaniem jest właśnie kupić router albo switch'a i w ten sposób to podłączyć. Inaczej się chyba nie da, jeśli chcesz mieć jednocześnie internet na komputerze.
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W jaki sposob laczysz sie z internetem skoro masz sieciowke wolna ?
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jeśli chcesz polecieć po kosztach to kupujesz kabel krosowany za kilka złoty. Podłączasz nim xboxa z PC. Udostępniasz połączenie sieciowe na komputerze i po sprawie.
     
  6. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie posiadam taki kabel, tylko nie wiem jak ustawić aby poszło...
    Net mi idzie przez modem :)
    Klocek nie chcę mieć jednocześnie internetu na komputerze, po prostu żeby przez kompa przez kartę sieciową puścić neta tym kablem do xboxa..
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz modem na USB ?
    Od kogo masz neta ?
    Tak czy siak będziesz musial miec caly czas włączonego kompa zeby miec neta na xboxie podczas udostępniania polaczenia

    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły
     
  8. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    o to mi chodzi, tak mam modem USB, dostawca neta Netia.
     
  9. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    próbowałem już z tej stronki i dalej nie mogę dojść..
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Najlepiej to jak bys kupil router, jak nie chcesz skorzystaj z artykułu ktory ci dalem w poprzednim poscie
    A w czym masz problem, to przejrzysty artykuł
     
  11. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie jest problem, robię tak jak w tym 1 zagadnieniu, posiadam taki modem jaki tam jest wymieniony i nic, konsola szuka i nie może znaleźć
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wszelkie firewalle wylaczone w kompie ?
    Kabel sieciowy jaki masz, zwykly czy skrosowany ?
     
  13. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wyłączone, tak skrosowany
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec musi dzialac, cos zle robisz
     
  15. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    robię identycznie tak jak w 1, nie wiem na prawdę co jest..
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przeczytaj caly artykuł i dopiero rób, wpisanie ustawień sieciowych to nie wszystko, musisz także włączyć udostępnianie połączenia internetowego (ICS)
     
  17. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Brudsien a jak mam udostępnianie neta, to muszę je udostępnić w połączeniu netii do kompa czy w połączeniu lokalnym ?
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W polaczeniu modemowym ale to zalezy w jakim trybie dziala to polaczenie, upewnij sie czy masz wylaczony firewall systemowy i ewentualnie dodatkowy bo czesto instalowane antywirusy + firewalle firm trzecich nie powoduja wylaczenia firewalla windowsa
     
  19. karix

    karix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra jutro na spokojnie wszystko od nowa z tym poradnikiem zrobię i zdam czy idzie czy coś jest nie tak..
     
  20. reavenger

    reavenger Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bia�ystok, Poland, Poland
    Ja na początku byłem taki inteligentny ze przepisałem ip brame maske itd co były podane w przykładzie ^^ mam nadzieje ze nie popełniasz tego samego błędu :D a poza tym z routerem nie lubię się w to bawić podłączyłem iksa bezpośrednio wiec w ten sam sposób co zrobiłem mogę Ci wytłumaczyć ale koledzy z forum mają racje przeczytaj dokładnie całość ;) i powtarzam nie bądz taki jak ja! ;D
     
  21. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie rozumiem przecie ip, maska i brama sa prawidlowo podane i z routerem nie ma zadnej zabawy prócz wstępnej konfiguracji
     
Wczytywanie...

Poleć forum