1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć xbox 360 e do monitora?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wifi3550, Kwiecień 6, 2014.

  1. wifi3550

    wifi3550 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dębica
    Witam,
    ostatnio kupiłem xboxa 360 e i chciałbym podłączyć go do monitora. Niestety nie ma on tego wejścia co starsze modele więc oryginalna przejściówka odpada.
    Słyszałem że monitor musi mieć złącze dvi lub funkcje HDCP. Czy to prawda i czy mój samsung b1930n da rade?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Z tego co widzę to twój monitor ma d-sub, więc możesz kupić kabel hdmi-dvi i przejsciówke dvi- d-sub, lecz nie mam pojęcia czy to zadziała
     
  4. bartos

    bartos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  5. wifi3550

    wifi3550 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dębica
    I napewno będzie to działać?
     
  6. bartos

    bartos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2013
    Posty:
    60
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  7. wifi3550

    wifi3550 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dębica
    Niestety, ale ten kabel nie działa (nie wykrywa sygnału). Spróbuje z konwerterem hdmi na vga bo na filmikach działa.
     
  8. Countach

    Countach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    50
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie może działać, bo DVI to sygnał cyfrowy, a VGA analogowy. Bez konwertera się nie obejdzie.
     
    1 osoba to lubi.
  9. Esse

    Esse Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2014
    Posty:
    18
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Kabel HDMI-DVI ??? :D Przecież HDMI to sygnał cyfrowy a DVI to analogowy , niby jak chcesz to zrobić żeby działało ? :p
     
  10. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Widziałem takie kable na allegro poszukaj nie wkleje ci linka bo jestem na taptalku
     
  11. Countach

    Countach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    50
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Taki kabel będzie działać tylko wtedy, kiedy monitor będzie miał wbudowany konwerter. Bez konwertera się nie obejdzie. Jest to nie możliwe fizycznie, ponieważ HDMI oraz VGA to sygnał cyfrowy, a DVI analogowy.

    EDIT:

    Możesz zaryzykować i sprawdzić ten kabel HDMI => DVI, być może będzie działał z twoim monitorem. Co i tak nie zmienia faktu, że o audio możesz zapomnieć.

    Ewentualnie możesz spróbować kupić przejściówkę z konwerterem, ale to już kosztowny biznes:

    http://allegro.pl/adapter-przejsciowka-xbox-360-z-hdmi-na-vga-rgb-i4089917826.html
     
  12. wifi3550

    wifi3550 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dębica
    Kupiłem konwerter hdmi na vga na allegro (koszt 20zł) i wszystko działa. Jeszcze głośniki pod minijack i można grać.
     
  13. jmyung

    jmyung Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2014
    Posty:
    56
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    DVI analogowy? hahah dobre dobre

    Kabel DVI-HDMI i będzie wszystko działać, no oprócz dzwięku. HDMI przesyła jeszcze dzwięk cyfrowo, DVI nie ma takiej możliwości.
     
  14. Domeroo231

    Domeroo231 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A da się jakoś rozwiązać sprawę tego dźwięku? Mój monitor nie ma głośników a z tego co wiem VGA dźwięku nie przenosi. Czy jeślibym podpiął głośniki pod ten jack co się do zwykłego telewizora podpina to będzie coś słychać?
     
  15. _-=JOGGI=-_

    _-=JOGGI=-_ Banned Xbox One Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieżuń
    Kabel VGA-HDMI nie dzieła....
    DVI-HDMI jak najbardziej działa o ile masz takie wejscie w monitorze no i oczywiście audio musisz dać osobno...pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum