1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć Xbox`a do routera w 2 pokoju ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Glinek, Luty 2, 2012.

  1. Glinek

    Glinek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
    Witam . Mam pytanie dotyczące kabla jakim podłączyć Xbox`a 360 do routera w 2 pokoju . Jaki kabel mam zakupić ? Bo już wiem że orygialny napewno nie sięgnie . Niestety nie mam możliwości przeniesienia routera bo jest to internet od UPC i mam też TV od nich i musi być podłączony kabel 1 od routera i 1 od nagrywarki do jakiejś skrzyneczki ( chyba splitera czy coś takiego ) . Chcę zakupić Xboxa i grać przez Live ale słyszałem opinie że Internet Wi-Fi zamula i lepiej jest podłączyć kablem aby wszystko działało tak jak powinno . Tak na oko to by potrzeba 5-6 metrów jakiegoś kabla jak nie więcej żeby go jakoś przeciągnąć przez niezbyt widoczne dla oka miejsca . Czy jest taki kabel czy nie da rady i musiałbym łączyć konsolę poprzez Wi-Fi ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Z0N1C PL

    Z0N1C PL Banned

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. Glinek

    Glinek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
  5. Dovydas

    Dovydas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    STOP! nie zamykac

    kto ci nawkrecał ze przez wifi zamula!
    jezeli masz dobry router i stabilny internet to bez najmniejszego laga zagrasz i to nie ma roznicy przy kablem czy wifi!
    ja mam router 2 pietra nizej i bezproblemu na live smigaja mi gierki i nie ma lagow!!!!!!
     
  6. MiedzianeJaja

    MiedzianeJaja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam router od UPC (taki biały z "rogami":D) i xbox podłączony przez wifi chodzi jak burza. Na multi nie zauważyłem zamulania. Pewnie zależy też od szybkości łącza. U mnie jest teoretycznie do 100 MB a w praktyce 50 w porywach do 80.
     
  7. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Ale po kablu i tak zawsze lepiej.
     
  8. MiedzianeJaja

    MiedzianeJaja Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niby tak. Zalezy ile roboty będzie z kablowaniem. U mnie by było tragicznie. Przestawianie mebli, odkręcanie listew i wiercenie dziur w ścianach. Nie chciało by mi się. Zresztą najprostrzym rozwiazaniem dla autora jest zakupić xboxa i sprawdzic jak mu to wifi chodzi. Jak będzie słabo to wtedy brać się za kable.
     
  9. Ivanow

    Ivanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    WWL
    Ja mam router NETIA i xboxa slima, router jest w sąsiednim pokoju przez ścianę i nie ma żadnego zamulania czy rwania sygnału.
    Przetestuj sobie najpierw bez kabla, myślę że będziesz zadowolony.
     
  10. przemos

    przemos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A jak po wifi "podłączyć" konsole z routerem?
     
  11. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Jeżeli masz slim to wi-fi masz wbudowane

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  12. Glinek

    Glinek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
    Chyba jednak macie rację . Najpierw wypróbuję Wi-Fi a jakby była jakaś zamuła to o tym kablu pomyślę . Dzięki wszystkim za odpowiedzi .
     
  13. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Ja też łączę się przez WIFI.
    Odległość od routera do konsoli to ponad 10m i jeszcze przez kilka ścian.
    Mam 3 kreski sygnału i zero lagów możę raz na jakiś czas.
     
Wczytywanie...

Poleć forum