1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć Xbox360 do zestawu kina 5.1?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez sarinek, Marzec 9, 2008.

  1. sarinek

    sarinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam. Mam X arcade i jak podlaczam go przez hdmi to nie mam juz jakiegokolwiek wyjscia zeby podlaczyc zestaw kina. Czy wogole jest taka mozliwosc?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Jak podłączyć Xbox360 do zestawu kina 5.1?

    Gdzieś czytałem że przez hdmi leci także głos, więc spróbuj podłączyć audio do telewizora.
     
  4. sarinek

    sarinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: Jak podłączyć Xbox360 do zestawu kina 5.1?

    oczywiscie wiem ze leci głos. tylko powiedz mi jak mam to zrobic. mam zestaw kina ktory ma hdmi i wejscie optyczne. xbox jest podlaczony do TV. tv jest podlaczone przez hdmi(2 port) do kina. i ciekawe jak ja mam podpiac kino do hdmi. jak uzywam jednego portu to nie moge uzyc drugiego. Czy jest jakas przejsciowka czy cos zeby podlaczyc x przez optyczny kabel do zestawu 5,1? troche zamieszalem. ogolnie chodzi mi o to zeby x było podłączony i do TV i do zestawu (na niezaleznych kablach). No chyba ze jest jakas inna mozliwosc zebym podlaczyl ten dzwiek. zaznaczam ze nie moge uzyc Componenta bo juz mam go uzywany przez ps2. anybody got any idea?

    społeczeństwo x360 help mee Chichot naprawde nie ma nikogo kto ma podłączonego xa do zestawu 5,1??

    NORMALNIE NIE WIERZE żE NIKT Z FORUM NIE MA XBOXA PODLACZONEGO DO KINA DOMOWEGO!!! NIKT NIE KOZYSTA Z DZWIEKU PRZESTRZENNEGO???????????????

    nie pisz postów pod postem (modyfikuj) //peku
     
  5. uandme

    uandme Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kolego, czy xbox arcade ma wyjscie optyczne? jesli tak to podlacz kablem optycznym kino domowe z xboxem.

    Jesli nie ma, to na TV na pewno masz wyjscie audio (chinch lub tez optyczne). Podlacz chinch'ami lub optykiem TV z kinem i będzie git..
     
  6. haras

    haras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Ja bym to zrobił inaczej, kup kabel vga do podłączenia xboxa, będziesz miał wyjście optyczne do kina domowego, a twój TV skoro ma 2 wejścia hdmi to ma raczej też wejście d-sub
     
  7. skols

    skols Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kw
    przecież HDMI od X'a przesyła dźwięk do TV, więc skoro TV jest podłączony do kina to dźwięk powinien lecieć z kina. Ja mam w TV opcje (SONY BRAVIA KDL-32L4000 w którym w menu jest opcja do ustawienia źródła dźwięku, TV albo zewnętrzne. Więc gdy ustawie zewnętrzne to dźwięk zawsze powinien "lecieć" z kina w takim wypadku. Ale niestety to tylko teoria bo jeszcze nie mam kina i nie mogę tego potwierdzić na 100%
     
  8. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    nie znam tego z praktyki ale wpinając 1 kabel VIDEO HDMI do apmlitunera dostarczasz mu dźwiek cyfrowy i obraz . Drugim kablem HDMI łaczysz amplituner z TV (HDMI). albo

    rozebrac wtyczke z obudowy plastikowej i wpiac hdmi i org. kabel z optical lub poprostu podlaczyć Xa po COMPONENT do TV a audio OPTICAL. Ja mam to rozwiazanie i jest wszystko jak nalezy ;)
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. Adrian0702

    Adrian0702 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sora że sie podpinam pod temat mam mały problem żeby Xbox 360 podłączyć pod kino domowe aby mieć dzwiek 5.1
    oto co posiadam:
    telewizor LCD LG 37LG2000
    kino domowe JVC XV-THD5
    XBOX 360 BEZ HD
    I KABEL Microsoft XB360 Component HD AV Kabel
    jak to poskładać w całość
     
  11. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  12. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    W pudełku jest przejściówka z wejścia analogowego tego koło HDMI na audio
     
  13. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    Witam mam taki problem mianowicie do kina przez optyk mam podłączone ps3 a xbox przez HDMI do tv i w żaden sposób nie mogę uzyskać żadnego dźwięku z kina domowego jedyny dźwięk jaki mam to dźwięk z tv jakieś pomysły?
     
  14. rider_24

    rider_24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opoczno
    zależy jak masz w tv. ja mam lcd samsunga xbox leci z hdmi na tv a kino przez optyczny z tv i nie ma problemu. tyle że kino ma zapewne jedno optyczne i musiał byś zmieniac optyka raz z ps3 a raz z tv, ale jeszcze można z tv do kina przez coaxial
     
  15. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    tv to zwykly lcd i mam go polaczonego z kinem przez scart
     
  16. rider_24

    rider_24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opoczno
    a w tv masz wejscie optyczne czy choćby coaxial. albo chinch 5.1 tylko takie wyjścia i do kina łączysz i korzystasz z aux w kinie. a jak nie to pozostaje kabel vga do xboxa z optykiem na audio
     
  17. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    w tv mam tylko hdmi no i jakies chinche nic innego nie ma
     
  18. rider_24

    rider_24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opoczno
    a jaki masz tv? marka model
     
  19. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    modelu dokladnie nie znam ale jest to jakis stary LG tak samo kino
     
  20. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    A najlepsze jest to ze jak podlacze xa przez tego scarta do tv i na kinie ustawie opcje tv audio to dzwiek z xa jest ale obraz tragiczny :(
     
  21. rider_24

    rider_24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opoczno
    z tyłu powinno pisać na tv. dziwne bo skoro masz hdmi to w sumie powinny być też wyjścia na audio. mój samsung już niemłody i ma coaxial i optical o stereo nie wspominając. a wejście coaxial wygląda jak chinch tyle że powinno pisać nad nim coaxial. i w kinie też powinno być
     
Wczytywanie...

Poleć forum