1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

jak podłaczyć Xboxa 360 do internetu radiowego ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kosa77, Marzec 20, 2010.

  1. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Jak podłączyć Xboxa 360 do internetu radiowego ?

    Witam. Chciałbym podłączyć Xboxa 360 Elite do internetu radiowego.Nie wiem czy to w ogóle możliwe .Więc przedstawiam wam co i jak :)

    Mam taką antenę :
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/228f24e483133bd8.html

    Od tej anteny idzie kabel , który jest wkręcany do karty sieciowej do kompa:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea3fd3919661a652.html

    To moja druga karta sieciowa , ale zintegrowana :
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5c4e484f4634f755.html

    Kabel ethernetowy , który dostałem w zestawie z Xboxem 360 Elite z 26.08.09
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2200d1f97ddb3318.html

    A to jak mój komputer widzi moje karty sieciowe :
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1eca6429fdd5945e.html

    1.Czy jest możliwe podłączenie Xboxa 360 do tego internetu bez poniesienia dodatkowych kosztów?
    2.Czy trzeba dokupywać jakiś router?
    3.Jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę żeby mi to po ludzku wytłumaczyć.
    Plis o PoMoC bardzo mi na tym zależy!! Z góry dziękuję!!!!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shady92

    Shady92 Banned

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A więc kolego, potrzebne Ci bedą:
    -router, obojętnie jaki (TYLKO NIE ADSL!)
    -nowa antena z wbudowanym AP, tak żeby wychodził z niej kabel sieciowy z końcówką RJ45.

    Najlepiej będzie jak się spytasz dostawcy internetu jak co zrobić.
     
  4. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
  5. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Mam nowy NXE i Windows 7 to nie ma znaczenia??
     
  6. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    NXE Nie ma znaczenia ale nie wiem jak windows 7
     
  7. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Nie udało mi się podłączyć neta według sposobu , który podał misiob . Może robię coś nie tak. Ale kiedyś robiłem według innego poradnika i gdy testowałem połącznie do mi szło do Xbox 360 --> Sieć --> X Internet . A teraz nawet nie chce mi się połączyć z kompem , a tak to Widows Media Center mi chodziło. Założmy, że chce kupić router i czy taki może być
    http://www.allegro.pl/item962651223_ap_router_tp_link_tl_wr340g_upc_aster_mm_gw_30_m.html jest tam wejście wkręcane i tam bym wkręcił kabel od anteny i dokupić tylko kabel ethernet crossowany i by była gitara ?? Ludzie plz pomóżcie.
     
  8. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Mój kumpel ma przerobionego xboxa 360 IXtreme LT i zapytał mnie czy jeśli teraz by sie zalogował na Xbox LIVE czy miał by bana ?? PLis o szybką odpowiedź
     
  9. Jonasz1994

    Jonasz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    tak prędzej czy później dostałby bana
     
  10. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    W końcu udało mi się połączyć z Xbox LIVE tylko wyskakuje mi że ma problemy z jakimś NAT. Oto treść tego błędu :
    Stosowany typ transalacji NAT to (nie wiem czy to mogę podać , narazie nie napisze). Użytkownicy sieci wykorzystujących ten typ NAT mogą nie być w stanie łączyć się z niektórymi sesjami gier lub słyszeć innych osób podczas grania online.Aby w pełni skorzystać z możliwości grania online, potrzebna jest otwarta konfiguracja NAT. I co wy na to ??
     
  11. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Wylacz firewalla u siebie na kompie, jesli nie pomoze to prawdopodobnie twoj dostawca netu blokuje ci porty
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba je udostępnić na pc
     
  13. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Najwyraźniej blokują mi te porty. Czy jest taka możliwość żebym do do swojego dostawcy neta zadzwonił i żeby mi odblokowali te porty ? (Sam nie wiem co to te porty).
     
  14. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Dzwonisz i mowisz ze musisz miec oblokowane nastepujace porty:
    * TCP 80
    * UDP 88
    * UDP 3074
    * TCP 3074
    * UDP 53
    * TCP 53

    Tutaj masz wiecej info:
    Network ports used by Xbox LIVE
     
  15. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Zmiana NAT na otwarty - tutorial - Forum XBOXOnline.pl tu jest poradnik ,,Jak otworzyć NAT gdy łączę konsole z Internetem nie przez router"
    Zrobiłem według tego i jest napisane mi w URUCHOM że te polecenie jest dla starszych systemów i jest napisane żeby takie polecenie napisać netsh advfirewall firewall . Piszę te nowsze polecenie i nadal nic .
     
  16. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak nie jesteś zbyt doświadczony w sieciach to po prostu kup router za 70 zł i skonfigurujesz sobie wszystko dość łatwo, dodatkowo nie bedziesz musiał mieć włączonego kompa gdy grasz na xboxie (przy zmostkowaniu i komp i xbox musi byc wlaczony)
     
  17. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Mi chodzi o to żebym miał Xbox LIVE i może być włączony komp.Łaczy mi sie wszystko normalnie tylko gdy chce założyć konto na Xbox LIVE to wysakuje mi błąd i jak sprawdzam połącznie z Xbox LIVE to wszystko jest OK TYLKO jest wykrzyknik i jest napisane ,że jest umiarkowany NAT.Pisałem o tym kilka postów wyżej.

    PS. Załóżmy , że mój dostawca neta nie otworzy mi portów.To co mam zrobić?
     
  18. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Dzwoniłem do dostawcy neta i mówili , że jeśli bym chciał odblokować te porty płaciłbym drugi abonament i proponują założenie routera i konfiguracje w cenie 160 zł. Co o tym myślicie ? Mogli mi tak powiedzieć , że będę płacił drugi abonament ?
     
  19. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    A kto jest twoim dostawca?? Masz jakis ich regulamin.
    Jak mozesz to zmien, bo podejscie maja *********. Wytlumacz gosciowi ze to do uslugi xbox live i ze na twoje to nie wymaga drugie abonamentu. Chca cie chlopaki nakroic na kase troche.
     
  20. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Jak bym założył router to bym nie musiał płacić drugiego abonamentu . Ich stronka to http://www.portall.net.pl/ później zobaczę czy może jest coś w umowie .
     
  21. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wykup sobie u niech adres publiczny za 5 z na miesiąc i po klopocie
     
Wczytywanie...

Poleć forum