1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyć XBOXA 360 do monitora ktora ma tylko wejścia DVI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fatal1ty, Marzec 26, 2012.

  1. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam
    Kupiłem na allegro xboxa 360 z przeróbka LT 2.0 (za 205 zł wylicytowałem, myślę ze okazja :D)
    Niestety kupiłem samą konsole tylko i wyłącznie z zasilaczem ...
    Jakie kable należy kupić aby konsole podłączyć do monitora który ma tylko wejścia DVI ?
    A i jaki kabel kupic aby podlaczyc glosniki (2X CHINCH) ...
    Jestem nowy i sorki za tak banalne pytania
    Z góry thx za odpowiedz
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na twóim miejscu bym jak najszybciej go sprawdził , kupiłeś złom właśnie za kilka dni będzie rrod i pograne
     
  4. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Co masz na myśli co należy zrobić ?
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    podejrzewam ,że nic nie zrobisz już a jaka data tej konsolki?
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    pozycz od kogos kable i sprawdz czy dziala
     
  7. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Niestety nie mam od kogo pozyczyc kabli
    Powiedzcie mi jakie nalezy kupic aby podlaczyc do monitora (DVI) i aby podlaczyc glosniki (2 x chinch) ?
    Jeśli dostane RROD'a to kosztowa jest naprawa itd. ?

    Jesli chodzi o date konsoli to nie wiem czy to jest to ale niedaleko wejsc A/V i I/0 pisze 2006-01-27 (to chyba to)
     
  8. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    kabel do xboxa kup co ma wyjście vga
    edit xeon albo zypher jak dostanie to serwis ale to i tak raczej nic nie da po tym serwisie pewnie przeciał ktoś ją hot air żeby sprzedaćrrody wracają
     
  9. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    :/ ta konsola jest bez hdmi
     
  10. Wojtek Mistrzu

    Wojtek Mistrzu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łomianki
    Nic nie kupuj, najpierw sprawdz, czy dziala. Jak zadziala to ja osobiscie zakupilem taki zestaw:
    KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360 GOLD (2079603175) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    to wsadzasz tam gdzie kabel component, ma wyjście z dwoma cinchami do dźwięku i jeden z wyjściem do monitora. Jak masz tylko wejście DVI to musisz sobie kupić przejściówkę (mam takich w domu ze 3, czy 4, zawsze dołączają do kart graficznych, stawiam na 99% że Ty też taką masz). Ten kabel notabene jest słabej jakości, na dłuższą metę lepiej kupić oryginalny, gdy ten Ci padnie albo nie będzie działał od początku. Jak jest obraz na zielono czy w ogóle jak się obraz psuje - nie panikuj tylko pomajdruj przy wyjściu, poruszaj nim.
    PRZEJŚCIÓWKA ADAPTER JACK 3,5 PS3 XBOX GŁOŚNIKI (2083569718) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    tutaj wsadzasz te 2 cinche. Uważaj, nie kupuj nic więcej od tego sprzedawcy, bo chłam sprzedaje, kupiłem sobie przejściówkę mini jack-mini jack i wygląda jak atrapa, nadaje się do kosza, ale to już tak nawiasem mówiąc.
    No i to Ci wystarczy do grania na monitorze.
     
  11. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie musi kombinować bo ta konsola może pochodzi kilka dni. tania ceną bardzo łatwo się oszukuje ludzi widze
     
  12. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dobra panowie jak moge sprawdzic czy konsola zlapie ponownie rroda ? Niestety nie mam kabli aby podlaczyc obraz ale to chyba i tak by mi nic nie dalo ? Jak rozkręcę konsole to zobaczy cos tam itd. ?
     
  13. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak na niej będziesz grał:) bez kabla dużo nie sprawdzisz i tak
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    bez kabli nic nie zdzialasz
     
  15. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Po podlaczeniu zasilacza i wlaczeniu konsoli swieci mi sie cale kolo (wsyzstkie diody) na finternecie przeczytalem ze to przez brak podlaczonego kabla A/V prawda to ?
     
  16. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ale nie na czerwono?
     
  17. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  18. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to rrod zobacz jaki kod:) nie sadze ,żeby był z winy braku kabla
     
  19. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    jak to sprawdzic ?
    z tego co widze na internecie psize ze rrod to 3 diody a nie 4 ...
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    przez brak kabla av sie siweci
     
  21. fatal1ty

    fatal1ty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dobra dzięki za pomoc nie zostaje nic jak kupić kabli i pada i przetestować konsole czy będzie ten rrod ...
    Jak rrod sie dajmy na to odnowi i znowu konsolke przelece jakims palnikiem (metoda hot air) to ile konsola wytrzyma do kolejnego RROD'a czy to jest tylko jednorazowy zabieg ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum