1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłaczyć Xbox'a 360 Slim do internetu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Yudixd, Luty 4, 2011.

  1. Yudixd

    Yudixd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrzanów
    Witam.
    Chciałbym podłaczyc xbox'a do internetu. Dodam ze mam modem z netii, w którym nie mam ani wi-fi ani drugiego wejscia pod kabel.
    czy jest mozliwosc podpiecia xbox'a do komputera w celu uzyskania internetu ?
    I czy gdy podlacze to zeby miec internet bede musial miec wlaczony komputer?
    @EDIT
    I jakim kablem musial bym podpiac?
    Pomoc=dziekuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DeVil666

    DeVil666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    najlepsze wyjście według mnie, kupienie routera, bo jezeli modem od netii nie ma drugiego wejscia ethernet a raczej nie ma to inaczej tego nie rozdzielisz zostaje jeszcze switch ale juz lepiej kupic routera i bdz. mial bezprzewodowo
     
  4. Yudixd

    Yudixd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrzanów
    Aha to niema mozliwosci podpiecia kablem z komputerem ?
    Bo niezabardzo mam srodki na routera niedawno kupilem xbox'a i gry za cale kieszonkowe :|
     
  5. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
    Jak masz zwykły modem ADSL od Netii to pewnie masz podłączone po USB więc można podpiąć X`a do kompa żeby był net. Podpinasz X`a do kompa za pomocą skrętki i udostępniasz połączenie internetowe.
     
  6. Yudixd

    Yudixd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrzanów
    Hmm a znalazlem jeszcze takie cos w pudelku po netii jak rozdzielacz sygnalu mniej wiecej tak to wyglada tylko ze ma 2 wejscia i jedno wyjscie http://www.stratos.pl/zdjecia/46060b_d.jpg.
    Gdybym to wpia do modemu i podlaczyl xbox'a skretka telefoniczym mialbym internet?
     
  7. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
    Masz zwykły rozdzielacz do kabla telefonicznego może dałoby rade zrobić bo w xboxie masz możliwość utworzenia połączenia PPPoE/PPPoA tylko musiałbyś ten modem podpiąć kablem usb do xboxa i na konsoli utworzyć połączenie PPPoE tylko jak działał by net na xboxie to nie działał by na kompie i odwrotnie. Jeżeli masz może laptopa to po wyłączeniu matrycy naprawdę mało prądu bierze więc wg mnie tym się nie przejmuj i lepiej rozdzielić przez kompa internet.
     
  8. Yudixd

    Yudixd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrzanów
    Moglbys mi powiedziec jak to zrobic w punktach bo troche nie kumaty jestem :p
    Chodzi bardziej o to zeby komputer byl tak jakby rozdzielnikiem wiesz o co chodzi jak jest wlaczony komp to jest net na x'sie
    @down
    Ok dzieki to napisze jak cos
     
  9. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
  10. otik

    otik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam
    jestem Nowy to się przedstawię ps Otik lat 37
    mam Xboxa 360 250 GB i ruter TP link TD W 8910G nie mogę podłączyć internetu bardzo proszę o pomoc
     
  11. dennykropka

    dennykropka Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @Otik
    Ja mam TP-Link TL-WR941ND.
    Co dokładnie ci nie idzie??
    JAk rozumiem to kablem podpinasz a nie przez Wifi??
     
  12. otik

    otik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    dennykropka napisz mi krok po kroku jak podłączyć przez wifi konsole
    Bardzo Cię proszę
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz taki uklad menu w routerze ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum