1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyc Xboxa do neostrady modemu XZDSL 852?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pele007, Marzec 20, 2010.

  1. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
    Witam,
    Tak jak w temacie. Dodam, że mam laptopa z kartą sieciową. I ten specjalny kabel do xboxa (ethernet)
    Mam też komputer stacjonarny ale bez monitora. Znalazłem jakieś sposoby, ale one nie działają. Czy pomógł by mi ktoś? Najlepiej przez program "Team Veiwer"
    Z góry dziękuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Prawdopodobnie potrzebujesz router ADSL żeby podłączyć neostradę do xboxa.
     
  4. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Da rade ale musisz mieć włączonego kompa aby grać na xbox-ie 360 online, najlepszym rozwiązaniem będzie router :) podłączasz x-a i grasz bez konfiguracji
     
  6. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
    Z włączonym kompem to nie problem, a na router szkoda kasy. Lepiej grę kupić. Pomógł byś mi to skonfigurować?
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
  8. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
    Właśnie na podstawie tego robiłem i mi nie wychodziło ;/ ( u mnie screen 4 trochę się różnił)
     
  9. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mam tak podłączone i wszystko śmiga, a do tego bedziesz mogl dzielic pc i xa przez WMP:)
     
  10. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
  11. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
  13. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
    Nic nie moge sobie poradzić, cały czas błąd o statycznym IP :(
    EDDIT: Dodaję zdjęcia konfiguracji i pytam co mu nie pasuje:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  14. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Może ma to związek ze zmiennym IP które posiadasz..
     
  15. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Najlepiej kup router i będzie po problemie :)
     
  17. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
    Kup kup kup, nie każdy ma kasę. Nie lubie wydawać pieniędzy bezsensu, a wiem, że moge to zrobić bez tego.
     
  18. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
  19. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    po pierwsze zakup routera nie jest bez sensu bo tutaj chodzi o oszczędność prądu ale zapewne nie masz takich wydatków więc ciebie to nie interesuje (a powinno bo w końcu kiedyś wyjdziesz z domu i będziesz wiedział co to znaczy oszczędzanie;)) ale wracając do tematu czy masz kabel krosowany którym łączysz laptopa i xboxa?
     
  20. pele007

    pele007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suchowola
    Zarabiam sam i wiem co to znaczy :). Laptop nie ciągnie aż tak dużo prądu aby kupywać router.

    Mam dokładnie taki sam kabel jak tutaj:
    HEADSET+KABEL ETHERNET NOWY NAJTANIEJ!! (962108088) - Aukcje internetowe Allegro
     
  21. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Zaprawdę powiadam Ci że nie mam pojęcia jaki kabel jest na zdjęciu ale na 70% twój problem tkwi właśnie w kablu bo nie ma opcji żebyś po poprawnej konfiguracji na laptopie i na Xbox miał problem w ogóle z połączeniem się 2 urządzeń które posiadają interfejs sieciowy Ethernet.
    Sprawdź sobie czy masz kabel krosowany.


    pzdr miłego grania
     
Wczytywanie...

Poleć forum