1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak podłączyc xboxa do sieci!!! WAZNE

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez antek4711, Styczeń 3, 2013.

  1. antek4711

    antek4711 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema.
    Jak nie w tym dzialem napisalem to sry. Mam problem typu tego ze nie moge sie podlaczyc xboxem do sieci przez ruter ADSL. Mam internet telefoniczny (modem) i kolega porzyczyl mi ruter ADSL i chce sie polaczyc z ruterem przez kabel ethernet i gdy daje przetestuj polaczenie xbox live to problem typu tego jest ze wyskakuje mi cos takiego http://imageshack.us/photo/my-images/607/xboxv.jpg/ wycinek z jakiegos filmu drugi krok pokazuje X a podlaczam tak http://imageshack.us/photo/my-images/819/xbox2j.jpg/ ani 1 sposób ani drugi nie dziala! no kurde nie wiem jak wam to inaczej napisac nie wszystkie sposoby przerobilem z kuzynem i nic a zanioslem xboxa do niego i przez kabel ethernet poloczylem sie bez problemu 5s i chodzilo wszystko a u siebie lipa...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Goblin950

    Goblin950 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2012
    Posty:
    144
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Okolice Warszawy
    Router dobrze skonfigurowany ? I jakiej jest on firmy ?
     
  4. antek4711

    antek4711 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Belkin F5D7630. sciagnelismy haslo z rutera i przez wifi tez w drugim kroku X. Napewno jest dobrze skonfigurowany.
     
  5. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    1. Sprawdź czy masz skrosowany kabel ( jeżeli nie idź do komputerowego niech ci go zkrosują )
    2. Sprawdź czy w konsoli masz ustawione na automatyczne przyznawanie adresu IP i serwerów DNS
    3. Jeżeli podłączasz za pomocą komputera ustaw w nim udostępnianie internetu da wszystkich podłączonych urządzeń jak i wyłącz zaporę sieciowa i program antywirusowy
    4. Gdy podłączasz bezpośrednio do rutera bądź modemu konsola powinna automatycznie połączyć sie z internetem
    5. Wpisz te cyfry w pasu adresu przeglądarki http://192.168.1.1/ może wystarczy coś przestawić w opcjach
    6. hmm nie wiem co jeszcze ale jakby pomogło daj znać
     
  6. meszok

    meszok Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jeśli podłanczasz xboxa do routera to kabel musi być prosty a nie skrosowany. Skrosowany gdy podłanczasz xboxa bezpośrednio do kompa
     
  7. antek4711

    antek4711 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Maczosito
    1. Co to znaczy skrasowany? Mam 2 kable ethernet 1 i 2 nie chca sie polaczyc a u kuzyna sie na 1 polaczyl, drugiego ze sobie wtedy nie mialem.
    2. Ustawione jest wszystko automatycznie
    3. Z kuzynem bawilismy sie pol dnia i doszlismy do tego ze ustawilismy udostepnienie internetu i wylaczylismy zapore.(ogolnie to mi bardziej zalerzy na pobieraniu internetu z rutera a nie z komp. do xboxa).
    4. Gdyby sie polaczyla to by mnie tu teraz nie bylo :) (postaram sie nagrac film jak to podpinam i pokazac wam).
    5. Z kuzynem bawilismy sie troche z tym i udalo nam sie usunac haslo z wifi bo bylo zalozone i ogolnie rozglodalismy sie w opcjach to bylo w sumie wszystko dobrze. resetowalismy ruter zeby ustawilo sie na fabrycznych ustawieniach i nic.
    6. pomogles bo odpisales thx. :)

    Meszok
    Prosty czyli ze ma lezec w tej samej plaszczyznie? czy ma nie byc poskrecany czy jak? nie wiem co to znaczy skrosowany. ;/

    Jeszcze myslalem nad zmiana rutera wgl. na inny tez ADSL tylko moze jakis lepszy? Tylko dlaczego nie chodzi na tym ruterze internet. Ruter jest dobry bo kolego go mial i chodzil bez problemu, POWER ADSL WIFI LAN 1 swieca sie caly czas lan1 tu podpinam kabel ethernet patrzylem na lan2, lan3, lan4, i nic.. nie wiem juz co mam zrobic... postaram sie nagrac film bedzie ciezko ale postaram sie.
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna

    ad1:
    po lewej prosty , po prawej przeplot (skrosowany)
    [​IMG]
     
  9. antek4711

    antek4711 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To ten napis co ja mam na kablu on ma isc w ciaglej lini? (umnie jest skrecony calkiem). Czy od xboxa do rutera ma isc w prostej lini?
     
  10. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    Tak jak kolega post wyżej napisał skrosowany kabel jest to kabel gdzie Piny (te małe druciki na końcu kabla) na obu końcach mają różną kolejność. Co do twojego pytania (Czy od xboxa do rutera ma isc w prostej Lini?) powiem tak, ja osobiście używam kabla nie skrosowanego którym jestem bezpośrednio połączony do modemu livebox gdyż posiadam internet z Neostrady, kiedyś jakieś 4 miesiace temu miałem podpięte inaczej ze względu na stary typ modemu, xboxsa podłączałem po pc który łączył sie z netem i udostępnia go konsoli w takim wypadku potrzeby jest kabel skrosowany, wiesz wydaje mi sie ze wina może tu leżeć po stronie twojego rutera spróbuj podłączyć bezpośrednio pod modem internetowy, a i napisz jakiego masz usługodawce internetu, internet stały czy radiowy coś wymyślimy
     
  11. jacek42

    jacek42 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witm mam podobny problem z podłaczeniem się do xbl po przez kompa za pomoca modemu HUAWEI E398
     
  12. jacek42

    jacek42 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co i jak mam skonfigurować aby polaczyć się z xbl proszę o szczegułowy opis krok po kroku dzięki
     
  13. antek4711

    antek4711 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Maczeisto:
    Podpiolem kabel nie skrosowany ten co ma byc i dalej nie chodzi.. moim zdaniem to jest ruter cos nie teges czekam na ruter bo kolega ma mi zalatwic moze do 1tygodnia bedzie ale dzieki ze wgl odpisales.. jak polacze sie z internetem to dam znac co bylo przyczyna :)
     
  14. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    wiesz mi też się wydaje ze to wina rutera jest w tym przypadku spróbuj podłączyć bezpośrednio do modemu i powinno być ok
     
  15. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    modem HUAWEI modem sieci bezprzewodowej zapewne z pley, wiec tak taki internet jaki masz ma zapewne limit przesyłu danych w zależności ile za niego płacisz i po jakiś 2 godzinach gry twój limit sie wyczerpie :( to po pierwsze, po drugie Opóźnienia w internecie bezprzewodowym są tak duże że komfortowo się grać nie da i będziesz mieć opóźnienia albo lagi, wie odpuść sobie podłączanie xboxsa za pomocą tego modemu bo szkoda zachodu, ja ci polecam stały internet kablowy, a jeżeli chodzi o bezprzewodowy to najlepszy wydaje mi sie w tej chwili internet LTE 150 mb\s osobiście powiem że miałem okazje pograć na tym internecie i tak ping czyli opóźnienie w grze 2 m\s wiec rewalka niestety tylko w wielkich miastach jak narzazie, a że ja mieszkam na prowincji to u mnie nie ma zasięgu
     
  16. darus0955

    darus0955 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2012
    Posty:
    104
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale LTE też ma limit, a po przekroczeniu tego limitu płacisz 2grosze za każde 1mb po wyczerpanym limicie, więc jak dla mnie to jest kompletny nie wypał, może i działa bardzo szybko tylko są dodatkowe opłaty
     
  17. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przy połączeniu router-urządzenie stosuje się kabel prosty. Ale w większości nowych urządzeń to bez znaczenia, bo karty sieciowe obsługują teraz obydwa połaczenia.

    Inne urządzenia podpięte do routera mają Internet?
     
  18. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    nie wiem jak to jest dokładnie z tym bezprzewodowym internetem i opłatami ale wiem ze jest coś takiego ze limit jest w godzinach 8 rano do 20 wieczorem potem brak limitu czy jakoś tak , dobra alternatywa dla ludzi grających w nocy
     
  19. antek4711

    antek4711 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam spowrotem to znowu ja :D
    Ostatnio wam obiecalem odpisac jaka przyczyna jest ze nie moge sie polaczyc z internetem, kuzyn przywiozl inny ruter nowy firmy zte zxv10 w300 i bez problemu podpielismy sie do internetu. Tylko teraz jest inny problem mianowicie chce zalozyc konto i grac only zakladam konto uzupelniam tam wszystko i chce po zakonczeniu rejestracji mam jakis dziwni nick a chcial bym calkiem inny gdzie to moge zmienic ? czy jest wgl taka mozliwosc?
     
Wczytywanie...

Poleć forum