1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak połączyć xboxa z komputerem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez baton88, Październik 26, 2012.

  1. baton88

    baton88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Proszę o pomoc, Pierwszy raz próbuję podłączyć komputer do konsoli.
    nie wiem czy dobrze robię. nie wiem już co zrobić, żeby udostępnić pliki z komputera.

    Klikam w laptopie na centrum sieci i udostępnienia, później podłączam kabelek do konsoli, pokazują mi się 2 sieci. Lokalne - publiczne i pentagram - domowa.
    Klikam w "zmeiń ustawienia karty sieciowej i mam tam te dwa połaczenia. Lokalne i pentagram. Gdy chcę we właściwościach połączenia lokalnego lub pentagramu udostępnić pliki we włąciwościach i zmostkować te dwie sieci, to pokazuje mi się, że " aby utworzyć mostek sieciowy, musisz wybrać co najmniej 2 połączenia sieci lan lub szybkiego internetu nieużywane przez udostępnienie połączenia internetowego."

    Czy tak się łączy xboxa do internetu i komputera?

    Xboxa do sieci da się podłączyć, ale komputera nie widzi..
    Mam windows 7, ale na xp to samo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Ustaw Ip na sztywno w konsoli i w kompie i na pewno ci bujnie, zreszta na stronach microsoftu masz to opisane jak byk :D Poczytaj troche :p
     
  4. baton88

    baton88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdzie dokładnie to wpisać?
    Jestem początkujący, proszę o szczegóły :)
     
  5. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
  6. baton88

    baton88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po co w ogle się udzielasz? To dział dla świerzaków, nie każdy jest taki bystry przy pierwszym użyciu konsoli.
    Najlepiej to się nie odzywać i skasować dział dla świerzaków. Przy takich jak Ty to na pewno będzie miało sens.
    Problemu nie rozwiązałem nawet dzieki Twojemu poradnikowi szpecu.
    W sklepie z naprawą konsoli i wymiana gier też nie wiedzieli, przed chwilą wróciłem jeszcze ze sklepu komputerowego i nie umiał mi pomóc.


    Nikt Ci nie każe sobie d... zawracać

    Połączyłem się, Tylko w moim komputerze nie widać dysku XBOX.
    Przy mapowaniu gdy próbuję udostępnić XBOX pisze że nie można uzyskac dostępu do XBOX

    Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edycji// Laki88
     
  7. omega_pl

    omega_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2011
    Posty:
    269
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    PRG
    Nie spinaj sie jak baranie jajca :D Chodzi o to ze ja poprostu jak dostalem konsole to sie sam tego z googla nauczylem :D A ten poradnik dziala napewno, ty musisz cos zle robic :D Chyba ze strona xbox.com glupoty pisze he he. A jak nie potrafisz ustawic ip nawet z pomoca googla i xbox.com to zdrowka zycze pozdro :p
     
  8. baton88

    baton88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało się połączyć z komputerem :)

    Jeszcze tylko jeden problem.
    kliknąłem w konsoli "sprawdź połączenie z PC"
    połączyło mnie i co teraz?
    W moim komputerze powinien pojawić się chyba nowy dysk, a nie pojawia się.
    Konsola jest przypisana do sieci publicznej, a sieć bezprzewodowa do grupy domowej
     
Wczytywanie...

Poleć forum