1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak połączyć xboxa z netem - neostrada

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez baton_dk, Styczeń 6, 2011.

  1. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Chciałem podłączyć konsolkę z internetem. Niestety próbowałem podłączać samą konsolę do karty sieciowej w kompie i coś nie bardzo mi wyszło, sugerowałem się opisem poniżej:

    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły

    czy jeśli podłącze kabel bezpośrednio od routera do konsoli, będzie połączenie od razu czy trzeba coś konfigurować.

    Proszę was o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dreamer86

    dreamer86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Galewice
    Jeżeli podłączysz do routera kablem a w konsoli masz ustawienia z DHCP to musi hulać (zakładam że router masz już odpowiednio skonfigurowany).
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Masz liveboxa, zgadza sie ?
    Jak podlaczysz bezposrednio pod niego to powinno ruszyc
     
  5. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NIE, TO NIE LIVEBOX...tplink, podobny do tego z linku poniżej

    http://allegro.pl/router-tp-link-tl-wr743nd-wds-wifi-150mbps-2293-i1386503510.html

    router jest skonfigurowany, mam go od dwóch lat...a co to za ustawienia z DCHP?
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    To jak masz ten router to podpinasz kablem xboxa pod niego i powinno od razu zadzialac. Poza tym sprawdz najpierw,a potem pisz czy Ci dziala, a jak beda problemy to Ci dalej pomozemy.
     
  7. Sanken

    Sanken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk, Rotmanka
    Ja osobiscie posiadam livebox i mam podłączonego kablem sieciowym bezpośrednio do konsoli i działa, Powinno smiało śmigać gdy podłączysz swój router do konsoli.

    Nie jest to anjprostrza rzecz. Z początku ja również chciałem się zdecydować an podłączenie konsoli przez kompa lecz mi również nie wyszło =)
     
  8. adi5052

    adi5052 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam neostrate z ruterem ;] i jak masz ten kabel internetowy co podłączasz do kompa to podłącz go do xboxa ;] i połącz sie z usługa xboxlive ;]
     
  9. baton_dk

    baton_dk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączyłem i kicha, sprawdziłem połączenie z PC i xboxlive...nie łączy się....ustawienia mam na automatyczne
     
Wczytywanie...

Poleć forum