1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Jak przenieść gry na dysk wewnetrzny konsoli?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawbier99, Styczeń 25, 2014.

  1. pawbier99

    pawbier99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Siema, ostatnio przerobiłem swojego slima 250gb. Do niedawna przerzucałem gry przez pendriva na dysk wewn. Próbowałem też ftp, ale nie wypaliło. Moje pytanie brzmi: Czy można jakoś bezpośrednio przenosic gry z pc na dysk wewn. Konsoli? I czy takie coś sie nada ADAPTER USB 2.0 NA IDE SATA ATA 2,5 3,5 + ZASILACZ (3888071961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Rozumiem, że masz RGH.
    A co się dzieje, że nie możesz przerzucać przez pena / FTP? Jakiś błąd?
     
  4. pawbier99

    pawbier99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tak, mam RGH :) Na penie było trudno przenosic bo mam tylko 4gb. A ftp chodziło, ale co jakieś 5 minut rozłączało się, a na FSD pisało Idle. Szukałem rozwiązania, bo ftp to chyba najlepszy sposób, ale nie znalazłem.
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Dokup pena 16 gb i z niego przerzucaj, ewentualnie jakiś tani zewnętrzny twardy dysk.
     
  6. pawbier99

    pawbier99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    16 wystarczy? Bo 2 płytowe ważą coś ponad 16. Ale wolałbym wrzucać bezpośrednio na dysk (oszczędność czasu)
     
  7. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    A korzystając z FTP nie rozłącza Ci przez jakiegoś antywira?

    Miałem tak z ESETEM, 3min z podłączeniem i rozłączenie. Dodałem wyjątek do antywira z IP konsoli i teraz idzie gładko. Ew. wyłącz na chwile antywira i sprawdź
     
    1 osoba to lubi.
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Wystarczy. Po prostu przerzucasz po jednej płycie.
     
    1 osoba to lubi.
  9. pawbier99

    pawbier99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie mam antywira, ale czytałem, że w zaporze systemowej coś można przełączyć.
     
  10. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    to pewnie to:

    Panel sterowania -> Zapora systemu Windows -> Zezwalaj programowi lub funkcji na dostęp przez Zaporę systemu Windows.
     
  11. pawbier99

    pawbier99 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dzięki za info, spróbuję.
     
Wczytywanie...

Poleć forum