1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak przerobić HDD od PC, tak aby chodził pod Xboxem 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suraj222, Lipiec 8, 2013.

  1. vonpablo

    vonpablo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 7, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Musiał pewnie przetrzymywać na chomikuj może skoro jest tak dobrze zakonserowany i po prostu tak właśnie dobrze zachomikowany : DD Ja dalej swój też trzymam bo w razie jakiś problemów na konsoli to po prostu miałbym lipę jakbym tego tak w sposób odpowiednio jakoś nie użył a wolę zdecydowanie dmuchać na zimne.


    O logistyce firm i skutecznym zarządzaniu dowiesz się więcej nahttp://logistyka.soup.io/. Dla wszystkich, którzy są związani z kierowaniem ludźmi i pomaganiem im w osiąganiu wspaniałych wyników.
     
    Ostatnia edycja: Czerwiec 23, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NecroSaarth

    NecroSaarth Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wielkie dzięki. Jestem zielony jeśli chodzi o konsole i z tego co czytałem wychodziło mi, ze będę musiał swojego Slima przerabiać, a tu tak proste rozwiązanie :D
     
  4. tycek33

    tycek33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam potrzebuje hddss.bin do dysku na zdjęciu nigdzie nie moge znależc prosze o pomoc img-20151122-222751.jpg
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    545
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  6. tycek33

    tycek33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witm mam HDD zgodny z tym co są na liście WD1600BEVS ale jak wisuje hddhackr cały czas wywala mi komunikat " No ATA devices present!" i nic nie mogę zrobić.
    Próbowałem już na różne sposoby i nic. Bootuje z pendrive . W BIOSie nic nie mogę zmienić sprawdzałem ale tam nie mam żadnych opcji odnośnie HDD. Proszę o pomoc hddhackr 1.30
     
  7. sztagi

    sztagi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dzień dobry. Kupiłem konsole xbox 360 z przerobionym dyskiem na 120GB WD1600BEVT-22ZCT0. Chciałem więc przywrócić nominalne FW. Utworzyłem bootowanie na dysku, wgrałem hddhackr i undo.bin z tego modelu. Włączyłem dosa i odpaliłem hackr'a. Wybrałem dysk i opcje restore, podałem nazwę (undo.bin), po czym otrzymałem komunikat, że operacja zakończyła się sukcesem. Wyłączyłem komputer, odczekałem chwilę i po odpaleniu dysk przestał być wykrywany gdziekolwiek i pod sata i pod usb. Wychodzi na to, że go "uwalilem" Pytanie dlaczego? I czy jest szansa żeby w jakiś sposób jeszcze to naprawić?
    __________________
     
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3847
    Polubienia:
    1862
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tylko po co ?
    Możliwe że firmware który wgrałeś było z innego modelu, było uszkodzone, itd.
     
  9. sztagi

    sztagi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    dysk zaczol sie wykrywac w hddhackr lecz niewiem jak skad wziasc orginalne pliki do mojego dysku
     
  10. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    333
    Polubienia:
    648
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Bo oryginał się zrzucalo przed modem aby była możliwość przywrócenia Fw zapytaj gościa od którego kupiles czy ma kopie.

    Wysłane z mojego D722P przy użyciu Tapatalka
     
  11. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    654
    Polubienia:
    98
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak poszukaj w sieci plików do takiego dysku jak masz i wgraj je , http://digiex.net/downloads/downloa...33-hddhackr-undo-files-downloads-uploads.html , http://malthus.mooo.com/viewtopic.php?t=141 , spróbuj najpierw wgrać ponownie hacka jako dysk pod x360
     
  12. patryku

    patryku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Skontaktuj się ze mną jak chcesz to zrobił bym ci ten dysk
    nie pomoże wgrywanie innego bin niestety
    albo podeślij bin z tego dysku do zmodyfikowania
    tak jak to opisywał fzabkar
     
    Ostatnia edycja: Marzec 25, 2016
  13. pilomatt

    pilomatt Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toruń
    Szukam i szukam a nie mogę znaleźć poradnika jak utworzyć partycje na przerobionym dysku. podpowie ktoś ?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12381
    Polubienia:
    1113
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Hddhackr opcja create

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  15. pilomatt

    pilomatt Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toruń
    OK dziękuję za odpowiedź, jeszcze jedna sprawa. Mam RGH - muszę kupić dysk WD czy może być obojętnie jakiej firmy i model ? (2.5'')
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12381
    Polubienia:
    1113
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Hddhackr obsługuje tylko WD, jeśli chcesz odpalić gry z xbox, classic jest program pod konsole który tworzy partycje hddx.

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  17. pilomatt

    pilomatt Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toruń
    To teraz tego całkowicie nie zrozumiałem. Chcę odpalać gry z xbox-a posiadam RGH i jaki dysk mam kupić ? WD czy może być inny ?
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12381
    Polubienia:
    1113
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chcesz włączać gry z xbox classic? Jeśli nie to żadnych programów do tworzenia partycji nie używasz. Podłączany dysk formatujesz go w menu i tyle.

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  19. pilomatt

    pilomatt Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toruń
    OK po skorzystaniu z poradnika w tym temacie, podłączam dysk pod konsolę i formatuje go z konsoli. Wtakim razie muszę kupić dysk WD
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12381
    Polubienia:
    1113
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie musisz mieć dysku WD do konsoli z rgh. Każdy dysk jest obsługiwany.

    Wysłane z mojego Honor 7.
     
  21. pilomatt

    pilomatt Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toruń
    I wszystko już jest dla mnie jasne i przejrzyste. Obojętnie jaki dysk a reszta według tutorialu w tym temacie. Dziękuję !!! Ale zabrałem się za własno ręczne złożenie Xbox-a dla kuzynki i wolę spytać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum