1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Jak przerobić HDD od PC, tak aby chodził pod Xboxem 360.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez suraj222, Lipiec 8, 2013.

  1. adiozzz

    adiozzz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2013
    Posty:
    25
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jaki kabel dokładniej jest potrzebny by podłączyć dysk sata do xboxa fat
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grechut

    grechut Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, powiedzcie mi czym przerobić dysk zewnętrzny 1Tb WD'ka ( seria Elements ) tak aby np. 500 było w FAT32, a reszta w NTFSie?
     
  4. maniek91

    maniek91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Po pierwsze powiem ze jestem zielony na temat konsoli ale cos tak kumam jak piszą co zrobić , lecz tutaj mam problem . Posiadam konsole Xbox 360 slim 4 GB i chciałem dać do niego dysk sata ponieważ nie opłaca mi się kupować w obudowac, gdyz mam takie dyski serii WD więc:

    Posiadam dysk WD2500BPVT po wgraniu wszystko na pendrive i odpaleniu i wpisaniu komendy HDDhackr wyskakuje mi błąd ATA devices present , a gdy wpisze HDDHACKR C: odpala mi się program tylko i nic.....

    Moje pytanie czy mogłby mi ktos powiedziec jaka wersje mam wgrac bo wgrywalem v1.40 v1.25 v1.30 , v1.20 itd. i nadal ten komunikat co robię źlę ??? Dysk sata wkładam bezpośrednio do komputera by do przerobic by wsadzić do xboxa....
     
  5. Tomasz1998.1997

    Tomasz1998.1997 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie co więcej czerpie energii z konsoli dysk 3.5 czy napęd.
     
  6. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Wrzucisz pliki do "Pliki dyskietki startowej np. Windows 98"

    Dobra znalazłem, tylko jaki plik HDDSS.bin do tego dysku ? [​IMG] Dobry wybiorę jeśli wezmę WD2500BEVS-22UST0 (11-16-2007) ?
     
  7. Germi2

    Germi2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prośba o pomoc - jak przerobić dysk programem hddhackr z pendrive, ale mając dysk 2,5 cala wpięty w obudowę USB i podłączony do laptopa/ultrabooka właśnie przez USB.
    Program wyświetla tylko dyski podpiętę pod SATA. A w laptopie jest jedno złącze SATA. NIestety nie jestem w stanie wyjąć dysku laptopowego (bo jest to SSD pod mSATA) - asus zenbook prime.
    Czy jest jakiś inny program albo sterownik, który mi umożliwi przerobienie dysku podpiętego pod USB?

    z góry wielkie dzięki za odpowiedz lub jakiś link gdzie można poczytać.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12363
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie, musialbys miec usbpro

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. xlabaa

    xlabaa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Jemielnica/Opolskie
    Witam,
    Mam dysk WD 500gb zrobilem według poradnika, wgrałem plik HDDSS.bin dla dysku 320gb bo podobno to jest maks.
    Podpinam pod konsole, odpalam i pokazuje ze dysk niesformatowany, daje format(musze wpisac numer seryjny konsoli) przechodzi formatowanie i dalej pokazuje ze dysk nie sformatowany? Oco chodzi?
     
  10. TheArt

    TheArt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy to trzeba robić jak się ma RGH i podpina się dysk zewnętrzny pod usb, u mnie go konsola nie wykrywa
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli masz RGH to nie, wystarczy, że na PC sformatujesz go na FAT32 i konsola go wykryje.
     
  12. WieKu

    WieKu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radomsko
    Widzę że trochę z tym zachodu ale jeśli braknie mi kiedyś miejsca na konsolce to skorzystam z poradnika, dobrze napisany :)
     
  13. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli dysk jest 2,5 calowy to wystarczy, że wyjmiesz dysk go z lapka i włożysz do konsoli. Potem format pod konsolą i już.
     
  15. Emilio

    Emilio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Hey.
    Mam dysk Sata Seagate Baracuda 7100.10 320 GB i podpiąłem go pod Xboxa. Niestety konsola widzi mi tylko pierwszą partycje i tylko gdy nie jest większa niż 100 GB.
    Czy da się ten dysk przerobić wg tego poradnika tak aby widziało całe 320 gb? Pytam bo już zapełniłem go całego i nie pisze na nim czy jest to dysk WD.
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Oo

    Raczej jest to niemożliwe, można "przerobić" tylko dyski WD.
     
  17. narlop

    narlop Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2014
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak zrobiłem konsola wogule nie widzi dysku
     
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    narlop - zapomniałem ci zadać dwa ważne pytania.
    1. Jaki to dysk?
    2. Posiadasz RGH?
     
  19. Emilio

    Emilio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mój jest 3,5 cala i mam RGH :D jeśli to do mnie pytanie :)
    No to jeśli się nie da zrobić to będę się musiał pogodzić ze 100 gb miejsca :)
     
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Emilio: zrób na PC format dysku, najlepiej jakby dysk miał tylko 1 partycję i wtedy podpinasz do X'a, format pod konsolą i powinno działać.
     
  21. denios

    denios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem, zrobilem dysk 320gb w hddhackr, wszystko poszlo na zielono itp, podlaczam do xboxa, podaje numer seryjny, formatuje po kilku minutach konczy sie formatowanie i dalej pisze niesformatowany... help ;/ WD3200BEVT-22ZCT0
     
Wczytywanie...

Poleć forum